Περιμένει στοιχεία από νεκροτομή η Αστυνομία για τον ανθρώπινο σκελετό-Πού εστιάζονται οι έρευνες

Για σήμερα το πρωί μετατέθηκε η νεκροτομή επί του ανθρώπινου σκελετού που εντοπίστηκε από πολίτη, το μεσημέρι της Τρίτης, πλησίον του Γενικού Νοσοκομείου Λεμεσού και η οποία έθεσε σε κόκκινο συναγερμό τις Αρχές.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:H νεκροτομή και η ανθρωπολογική εξέταση δίνουν απαντήσεις για τον ανθρώπινο σκελετό

Παρότι η νεκροτομή, που θα διενεργηθεί από την επικεφαλής της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Αγγελική Παπέττα και τον ιατροδικαστή Ορθόδοξο Ορθοδόξου, είχε οριστεί να γίνει χθες Τετάρτη, εντούτοις μεταφέρθηκε για σήμερα, με την Αστυνομία να ευελπιστεί ότι θα λάβει κάποιες απαντήσεις, που θα την βοηθήσουν να καταλήξει ως προς το πρόσωπο που ανήκει η σορός.

Τη δεδομένη στιγμή, η Αστυνομία δεν μπορεί ακόμη να εκτιμήσει εάν πρόκειται για άνδρα ή γυναίκα, αλλά ούτε και την αιτία θανάτου, ωστόσο οι Αρχές δηλώνουν πως δεν φαίνεται εκ πρώτης όψεως να πρόκειται για εγκληματική ενέργεια, εντούτοις αφήνουν όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά μέχρι την ολοκλήρωση της νεκροτομής, ώστε να γνωρίζουν εάν θα λάβουν περισσότερες απαντήσεις και στοιχεία.

Η Αστυνομία έχει στρέψει την προσοχή της σε ξεσκόνισμα των φακέλων των ελλειπόντων προσώπων, ώστε να διαπιστώσει εάν υπάρχει οποιαδήποτε περίπτωση να είναι ένα από αυτά, ωστόσο για να ελαχιστοποιηθούν οι πιθανότητες, θα χρειαστεί να μάθουν το φύλο του ατόμου.

Σημειώνεται ότι κοντά στην σκελετωμένη σορό εντοπίστηκε παντελόνι και υποδήματα, τα οποία μπορεί να δίνουν μια κατεύθυνση ως προς το φύλο του θύματος, όμως οι Αρχές δεν μπορούν να δηλώσουν οτιδήποτε με σιγουριά πριν εξεταστεί επιστημονικά η σορός.

Το πιθανότερο σενάριο, σύμφωνα με την Αστυνομία, είναι η σορός να ταυτοποιηθεί μέσω DNA, εάν και εφόσον βέβαια πρόκειται για κάποιον ή κάποια που είχε δηλωθεί ως ελλείπον πρόσωπο.

Υπενθυμίζεται ότι η σορός εντοπίστηκε γύρω στις 12:30 το μεσημέρι της Τρίτης, σε ερημική τοποθεσία βόρεια του Γενικού Νοσοκομείου Λεμεσού. Αμέσως στο σημείο έσπευσαν ο βοηθός αστυνομικός διευθυντής επιχειρήσεων, μέλη του ΤΑΕ Λεμεσού και της οικείας αστυνομικής διεύθυνσης, τα οποία απέκλεισαν τη σκηνή και διενήργησαν εξετάσεις.

Για αυτοψία κλήθηκαν στη σκηνή η επικεφαλής της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας, Αγγελική Παπέττα, ο ιατροδικαστής, Ορθόδοξος Ορθοδόξου, ως επίσης και ανθρωπολόγος.

Δειτε Επισης

Τραγωδία στην άσφαλτο-Νεκρός 16χρονος που προσέκρουσε βίαια σε δέντρο
Εν αναμονή της επιστημονικής γνωμάτευσης το Συνοδικό-Δεν αναμένονται εξελίξεις τις επόμενες μέρες
Καταγγελία 89χρονου πως ήταν φίλη του η 25χρονη που τον λήστεψε-Σε εξέλιξη οι έρευνες των Αρχών
Μοιραίο μπάνιο για γυναίκα στη Λεμεσό-Ανασύρθηκε νεκρή από τη θάλασσα
Στο κελί για τρεις μέρες η 25χρονη που λήστεψε και παρέσυρε με το όχημά της τον 89χρονο
Επιχείρησε να πηδήξει σε πισίνα από μπαλκόνι και τραυματίστηκε 55χρονος-Νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση
Συνελήφθη 60χρονος που καταζητείτο για θανατηφόρο που σημειώθηκε το 2006
Γυναίκα έκλεψε το πορτοφόλι 89χρονου στην Ορόκλινη-Τον παρέσυρε με το όχημά της και τον εγκατέλειψε
Έσπασαν κάθε ρεκόρ τα ρατσιστικά περιστατικά το 2023-Επιθέσεις για καταγωγή και σεξουαλικό προσανατολισμό
Οδεύει προς... καταδίκη το e-justice, δεν επιλύονται τα προβλήματα-«Αγορεύσεις» για την τύχη του συστήματος