Πίστωση χρόνου από φαρμακοποιούς προς ΟΑΥ-Αναμένουν πρόταση, δεν πάνε σε μέτρα

Εντατικές ήταν οι παρασκηνιακές διαβουλεύσεις μεταξύ Οργανισμού Ασφάλισης Υγείας και Παγκύπριου Συλλόγου Φαρμακοποιών, για το θέμα που προέκυψε με τις αποζημιώσεις τους και τους φαρμακοποιούς να προειδοποιούν με λήψη μέτρων. Σύμφωνα με πληροφορίες χθες το βράδυ, εκπρόσωποι του φαρμακευτικού συλλόγου δέχθηκαν τηλεφώνημα από τον Πρόεδρο του ΟΑΥ, ο οποίος αναγνώρισε το πρόβλημα που προέκυψε και διαβεβαίωσε πως θα προχωρήσει σε σχετικό έλεγχο ώστε να υποβληθεί νέα πρόταση από τον Οργανισμό. 

Με αυτή την εξέλιξη οι φαρμακοποιοί αποφάσισαν όπως αναβάλουν τα μέτρα, μέχρι τέλος Ιανουαρίου, εν αναμονή της νέας πρότασης και θα προχωρήσουν στα επόμενα βήματά τους, αφού ικανοποιηθούν τα αιτήματά τους. Σε ανακοίνωσή του ο Παγκύπριος Φαρμακευτικός Σύλλογος αναφέρει πως, «τόσο ο Υπουργός Υγείας  όσο και ο πρόεδρος του ΔΣ του ΟΑΥ αναγνώρισαν το πρόβλημα που προέκυψε  αναφορικά με την αποζημίωση  των φαρμακοποιών από τον ΟΑΥ σε σχέση με την υπέρβαση των συμφωνημένων ετήσιων συσκευασιών φαρμάκων».

Σημειώνει επίσης, ότι, «ο πρόεδρος του ΔΣ του ΟΑΥ ζήτησε  από τον ΠΦΣ πίστωση χρόνου μέχρι το τέλος του μήνα ώστε ο Οργανισμός να επεξεργαστεί μοντέλο δίκαιης διαχείρισης της αποζημίωσης των φαρμακοποιών και την υποβολή συγκεκριμένης πρότασης προς του φαρμακοποιούς».

Το Συμβούλιο του Παγκύπριου Φαρμακευτικού Συλλόγου σε ένδειξη καλής θέλησης αποφάσισε την αναστολή της λήψης μέτρων και των κινητοποιήσεων των φαρμακοποιών δίνοντας την πίστωση χρόνου που ζητήθηκε μέχρι να λάβει την τελική πρόταση του ΟΑΥ. Ο ΠΦΣ θα κληθεί με το πέρας της χρονικής διορίας σε διαβουλεύσεις με τον ΟΑΥ και θα λάβει τις τελικές του αποφάσεις.

Υπενθυμίζεται, ότι οι φαρμακοποιοί ζητούν επαναδιαπραγμάτευση της συμφωνίας με τον ΟΑΥ, σε σχέση με τον τρόπο αποζημίωσής τους. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Κυπριακό, μεταναστευτικό και οικονομία στο Πασχαλινό μήνυμα ΠτΔ-«Οι μέρες δεν προσφέρονται για ηχηρές διακηρύξεις»
Συστάσεις της Πολιτικής Άμυνας για αντιμετώπιση έντονων καιρικών φαινομένων
Έγινε η κλήρωση του Τζόκερ για το 1.100.000 ευρώ-Οι αριθμοί που κληρώθηκαν
Έφθασε στην Κύπρο το Άγιο Φώς-Τελετή υποδοχής στο αεροδρόμιο Λάρνακας (pics)
Πάσχα με καταιγίδες και χαλάζι-Κίτρινη προειδοποίηση από την Μετεωρολογική Υπηρεσία
Εν ψυχρώ δολοφονία στη μέση του δρόμου στη Θεσσαλονίκη-Τρεις οι δράστες, η γυναίκα πάτησε τη σκανδάλη
ΒΙΝΤΕΟ: Εκατοστάρι για άλλη μια χρονιά στην πρώτη Ανάσταση από τον Πάτερ Ηράκλη στο Παραλίμνι
Τα Πασχαλινά έθιμα της Κύπρου-«Το κάψιμο του Ιούδα από τα σημαντικότερα»
ΒΙΝΤΕΟ: «Ανάστα ο Θεός»-Σείστηκαν οι εκκλησίες στο άκουσμα της Πρώτης Αναστάσεως
Πάσχα με ανέμους και βροχές στο καιρικό μενού