Κοτόπουλο κάρυ με ρύζι

Νόστιμο και πικάντικο!

 

ΥΛΙΚΑ

  • 45 γρ. ελαιόλαδο
  • 4 φιλέτα κοτόπουλο, κομμένα σε λωρίδες (περίπου 1000 γρ.)
  • 2 πρέζες αλάτι
  • 2 πρέζες πιπέρι
  • 150 γρ. κρεμμύδι, σε κομμάτια
  • 10 γρ. φρέσκο τζίντζερ
  • 2 σκελίδες σκόρδο (προαιρετικά)
  • 1 κ.σ. πάστα ή σκόνη κάρυ
  • 400 γρ. γάλα καρύδας, κονσέρβας
  • 1 κ.σ. καυτερή σάλτσα τσίλι, sriracha
  • 1 κ.σ πάστα ζωμού λαχανικών
  • 300 γρ. ρύζι basmati
  • 500 γρ. νερό

ΧΡΗΣΙΜΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ

  • μπολ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βήμα 1

Μαρινάρετε τις λωρίδες κοτόπουλου με 15 γρ. ελαιόλαδο, 2 πρέζες αλάτι και 2 πρέζες πιπέρι, μοιράστε στους δύο δίσκους Varoma και αφήστε στην άκρη.

Βήμα 2

Βάλτε στον κάδο 150 γρ. κρεμμύδι, σε κομμάτια, 10 γρ. φρέσκο τζίντζερ, 2 σκελίδες σκόρδο, 30 γρ. ελαιόλαδο και κόψτε 5 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 5. Καθαρίστε τα τοιχώματα του κάδου με τη σπάτουλα.

Βήμα 3

Κατόπιν σοτάρετε 5 λεπτά/120°C/ταχύτητα 2.

Βήμα 4

Προσθέστε στον κάδο 1 κουταλιά πάστα ή σκόνη κάρυ, 400 γρ. γάλα καρύδας, κονσέρβας, 1 κουταλιά καυτερή σάλτσα τσίλι, sriracha, 1 κουταλάκι πάστα ζωμού λαχανικών και μαγειρέψτε 5-7 λεπτά/Varoma/120°C/ταχύτητα 2. Μεταφέρετε τη σάλτσα σε ένα μπολ και αφήστε στην άκρη.

Βήμα 5

Βάλτε στον κάδο 1200 γρ. νερό, τοποθετήστε το καλαθάκι στη θέση του και ζυγίστε μέσα 300 γρ. ρύζι basmati. Τοποθετήστε το Varoma στη θέση του, κλείστε το Varoma με το καπάκι του και μαγειρέψτε στον ατμό 20-25 λεπτά/Varoma/ταχύτητα 2.

Βήμα 6

Μεταφέρετε το κοτόπουλο στο μπολ με τη σάλτσα, αναμείξτε και σερβίρετε με το ρυζί basmati.

Δειτε Επισης

Τoύρτα Serano
Μουχαμάρα – Ντιπ με πιπεριές και ρεβίθια
Κοτόπουλο Sous-Vide με σάλτσα ντομάτας
Παστίτσιο με μανιτάρια και λιαστές ντομάτες
Xούμους με παντζάρι
Μάφινς μήλου
Ψωμάκια με ενεργό άνθρακα
Χουρμαδόπιτα με γλάσο μαύρης σοκολάτας
Ψωμί με σίκαλη
Ταχίνι με παντζάρι