Δίωρη στάση εργασίας γιατρών και νοσηλευτών-Βάλλουν κατά ΟΚΥπΥ

Σε δίωρη στάση εργασίας κατέρχονται την ερχόμενη Τρίτη, το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό στα δημόσια νοσηλευτήρια, οι οποίοι βάλλουν κατά ΟΚΥπΥ για μη τήρηση των δεσμεύσεών του, για τις συλλογικές συμβάσεις, για το προσωπικό που προσλήφθηκε εκτάκτως, μέχρι το τέλος Δεκεμβρίου.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, οι συνδικαλιστικές οργανώσεις ΣΕΚ, ΠΕΟ, ΔΕΟΚ, ΠΑΣΥΔΥ, ΠΑΣΥΚΙ και ΠΑ.ΣΥ.ΝΟ. αποφάσισαν από κοινού να καλέσουν τα μέλη τους στα δημόσια νοσηλευτήρια του ΟΚΥπΥ, να πραγματοποιήσουν 2ωρη προειδοποιητική στάση εργασίας, την ερχόμενη Τρίτη 17 Ιανουαρίου 2023, μεταξύ των ωρών 8.30 π.μ. και 10.30 π.μ.

Στην κοινή τους ανακοίνωση σημειώνεται ότι η στάση εργασίας πραγματοποιείται για τη μη τήρηση των δεσμεύσεων του Οργανισμού για συνομολόγηση συλλογικής σύμβασης.

Οι συντεχνίες αναφέρουν ότι, παρά τις προειδοποιήσεις με δυο τελευταίες επιστολές ημερομηνίας 2.12.2022 και 15.12.2022, ο ΟΚΥπΥ καθυστέρησε αδικαιολόγητα να καθορίσει σύσκεψη εντός Νοεμβρίου για να προχωρήσει η συζήτηση και να ολοκληρωθεί η συνομολόγηση συλλογικής σύμβασης για το προσωπικό που προσλήφθηκε με προσωπικά συμβόλαια μέχρι τέλος Δεκεμβρίου.

Όπως αναφέρεται «αυτές ήταν οι δεσμεύσεις του  ΟΚΥπΥ ενώπιον των συντεχνιών από τις 3 Νοεμβρίου 2022. Στις εν λόγω επιστολές καλούσαμε τον Οργανισμό να ενεργήσει άμεσα για να προχωρήσει η διαδικασία σύμφωνα με τις σχετικές δεσμεύσεις και ο Οργανισμός είχε προειδοποιηθεί για κωλυσιεργία σε ένα τόσο σοβαρό ζήτημα που επηρεάζει δυσμενώς πολύ μεγάλο αριθμό εργαζομένων».

Καταλήγοντας, στην ανακοίνωση τονίζεται ότι οι συντεχνίες είχαν προειδοποιήσει ότι η μη τήρηση των δεσμεύσεων του Οργανισμού θα οδηγήσει αναπόφευκτα σε εργατική αναταραχή με τη λήψη δυναμικών μέτρων.

Δειτε Επισης

Νέα στοιχεία για τον Τσιντούλα, «έδρασε μόνος του»-Με λουλούδια έξω από το νοσοκομείο οι υποστηρικτές του Φίτσο
Οδηγός έχασε τον έλεγχο του οχήματος και ανατράπηκε-Απεγκλωβίστηκε από την Πυροσβεστική
Σε κρίσιμη κατάσταση παραμένει ο Ρόμπερτ Φίτσο-Υπό κράτηση ο δράστης, του απαγγέλθηκαν κατηγορίες
Οι Χούθι έπληξαν ελληνόκτητο πλοίο με σημαία Παναμά στην Ερυθρά Θάλασσα-Δεν υπάρχουν θύματα
Επανέρχεται ξανά η CMC-«Αν η ΕΤΥΦΑ συνεχίσει να αλλάζει τους κανόνες δικαιούμαστε αποζημίωση»
Ανακαλεί την απαγόρευση παραχώρησης αδειών χρήσης πυροτεχνημάτων η Υπηρεσία Μεταλλείων
«Δικτάτορας που δεν αναγνωρίζει κόκκινες γραμμές ο Πούτιν»-Τι λέει συνεργάτης του Ναβάλνι
Στις φλόγες τυλίχθηκαν όχημα buggy και τετράτροχη μοτοσικλέτα στο Λατσί
Χάος με τις ανάρμοστες συμπεριφορές στην ψηφιακή πύλη που ενώνει τις δύο πόλεις Νέα Υόρκη-Δουβλίνο
Φωτιά σε υπνοδωμάτιο διαμερίσματος στην Πάφο-Στο Νοσοκομείο ο ένοικος με αναπνευστικά προβλήματα