Πεντανόστιμα μπισκότα με βούτυρο αμύγδαλου

Για κάθε στιγμή! Συνταγή από: Ηλιάνα Αραβή

ΥΛΙΚΑ

  • 115 γρ. αλεύρι αμυγδάλου
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1 κ.σ. κανέλα
  • 135 γρ. βούτυρο αμυγδάλου
  • 1 κ.γλ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 30 γρ. chocolate chips (προαιρετικά)

ΧΡΗΣΙΜΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ

  • ταψί
  • αντικολλητικό χαρτί
  • σχάρα
  • αεροστεγές δοχείο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βήμα 1

Βάλτε στον κάδο 115 γρ. αλεύρι αμυγδάλου, 1 πρέζα αλάτι, 1 κοφτή κουταλιά κανέλα και αναμείξτε 5 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 3.

Βήμα 2

Προσθέστε 135 γρ. βούτυρο αμυγδάλου, 1 κουταλάκι εκχύλισμα βανίλιας και αναμείξτε 20 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 4. Καθαρίστε τα τοιχώματα του κάδου με τη σπάτουλα.

Βήμα 3

Προθερμάνετε το φούρνο στους 175°C. Καλύψτε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί και αφήστε στην άκρη. Προσθέστε στον κάδο 30 γρ. chocolate chips και αναμείξτε 10 δευτερόλεπτα/αντίστροφη κίνηση/ταχύτητα 2.

Βήμα 4

Πλάστε τη ζύμη σε μπαλάκια, μεγέθους καρυδιού, χρησιμοποιώντας 2 κουταλάκια και βάλτε στα ταψιά που έχετε ετοιμάσει, αφήνοντας απόσταση 5 εκ. μεταξύ τους. Ψήστε ένα ταψί τη φορά, για 10-12 λεπτά (175°C), μέχρι τα μπισκότα να πάρουν χρυσοκάστανο χρώμα. Αφήστε να κρυώσουν σε σχάρα πριν τα σερβίρετε ή αποθηκεύστε τα σε αεροστεγές δοχείο (βλ. συμβουλή).

Συμβουλή

Θα σας φανούν άψητα, αλλά, απλώς είναι μαλακά.

Παραλλαγές

1. Αν θέλετε μπορείτε να προσθέσετε, στο βήμα 2, 80 γρ. σιρόπι σφενδάμου για να τα κάνετε πιο γλυκά.

2. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε φιστικοβούτυρο ή άλλο βούτυρο ξηρών καρπών.

Δειτε Επισης

Τoύρτα Serano
Μουχαμάρα – Ντιπ με πιπεριές και ρεβίθια
Κοτόπουλο Sous-Vide με σάλτσα ντομάτας
Παστίτσιο με μανιτάρια και λιαστές ντομάτες
Xούμους με παντζάρι
Μάφινς μήλου
Ψωμάκια με ενεργό άνθρακα
Χουρμαδόπιτα με γλάσο μαύρης σοκολάτας
Ψωμί με σίκαλη
Ταχίνι με παντζάρι