Καταγγέλλουν τον Διευθυντή οι γονείς-«Παρερμήνευσε κανονισμούς και εγκυκλίους»

Οι οργανωμένοι γονείς Μέσης Εκπαίδευσης θα προχωρήσουν σε καταγγελία του Διευθυντή σχολείου στη Λάρνακα, «διότι δεν έχει τηρήσει τους κανονισμούς ή παρερμήνευσε κανονισμούς και εγκυκλίους», δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Πρόεδρος της Παγκύπριας Συνομοσπονδίας Ομοσπονδιών Συνδέσμων Γονέων Δημοσίων Σχολείων Μέσης Εκπαίδευσης, Χαράλαμπος Διονυσίου.

«Είναι για πολλοστή φορά που θα καταγγείλουμε το συγκεκριμένο Διευθυντή στα αρμόδια σώματα, στο Υπουργείο Παιδείας και στην Επίτροπο Προστασίας των Δικαιωμάτων του Παιδιού», πρόσθεσε.  

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Άδειασε τον διευθυντή ο προϊστάμενός του-«Δεν θα κρατώ μέτρο να μετρώ τρίχες»

Ο κ. Διονυσίου εξέφρασε, παράλληλα, την ικανοποίηση τους από το γεγονός ότι με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς δεν υπήρξαν ιδιαίτερα θέματα με την στελέχωση των εκπαιδευτικών, με τα βιβλία των μαθητών ή με τις υλικοτεχνικές υποδομές των σχολείων.

Απαντώντας σε ερώτηση τι ακριβώς διαδραματίστηκε το πρωί της Τετάρτης σε Γυμνάσιο της Λάρνακας, ο κ. Διονυσίου είπε ότι το πρωί κατά την προσέλευση των παιδιών στο σχολείο, τα παιδιά περνούσαν από έλεγχο κατά πόσο είχαν ευπρεπή εμφάνιση σε ό,τι αφορά τα είδη ένδυσης και την κόμμωση των μαλλιών.

«Αρκετά παιδιά και κυρίως της Α΄ τάξης του Γυμνασίου, που ήταν η πρώτη τους επαφή με το Γυμνάσιο, αποβλήθηκαν λόγω του ότι, κατά την κρίση του Διευθυντή, τα μαλλιά τους δεν ήταν κανονικά κομμένα, κάποια άλλα παιδιά είχαν αποβληθεί γιατί το χρώμα του παντελονιού της στολής ήταν σκούρο γκρίζο και όχι ανοικτό γκρίζο που προβλεπόταν από την μαθητική στολή, με αποτέλεσμα να προκληθεί αναστάτωση όταν αρκετοί γονείς καλέστηκαν να πάρουν τα παιδιά τους πίσω στο σπίτι μέσα σε διάστημα μίας με δύο ώρες από το πρωί που τους είχαν πάρει για πρώτη φορά στο σχολείο», πρόσθεσε.

Σε σχετική παρατήρηση, αναφέρθηκε σε γονείς που βρισκόταν ήδη στο χώρο εργασίας τους, «και αντιλαμβάνεστε στην εποχή που ζούμε, όπου υπάρχουν υψηλές τιμές στα καύσιμα ή που δυσκολεύονται αρκετοί γονείς να παίρνουν άδεια από την δουλειά τους για τις μεταφορές στα σχολεία, την ανάσταση και τα προβλήματα που έχει προκαλέσει η συγκεκριμένη απόφαση του Διευθυντή του Γυμνασίου στην Λάρνακα».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Αυτό είναι το «προκλητικό» κούρεμα που έφερε αποβολές-Θύελλα αντιδράσεων

  Ερωτηθείς τι έγινε τελικά με τα παιδιά αυτά και αν τελικά πήγαν σχολείο, ο κ. Διονυσίου αναφέρθηκε σε παρέμβαση της Παγκύπριας Συνομοσπονδίας Ομοσπονδιών Συνδέσμων Γονέων Δημοσίων Σχολείων Μέσης Εκπαίδευσης, χθες το πρωί, μετά το τέλος της συνεδρίας της Επιτροπής Παιδείας της Βουλής. Είπε ότι υπήρξε αντίδραση προς τη Διεύθυνση Μέσης Εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας, η οποία επικοινώνησε με το Διευθυντή του Σχολείου και του ανέφεραν ότι ήταν τεράστιο λάθος οι αποβολές από την πρώτη ημέρα. Στη συνέχεια, πρόσθεσε, ειδοποιήθηκαν οι γονείς ότι τελικά δεν ήταν αποβολή, αλλά παρατήρηση, και κλήθηκαν να επιστρέψουν τα παιδιά πίσω στο σχολείο «πράγμα που έγινε και τα παιδιά σήμερα επέστρεψαν κανονικά πίσω στο σχολείο τους».

Απαντώντας σε ερώτηση, ο κ. Διονυσίου είπε ότι για μας οι αποβολές αυτές δεν ισχύουν, γιατί ήταν αποτέλεσμα παράλογων διαδικασιών».

«Δεν ακολουθήθηκαν οι κανονισμοί όπως προβλέπονται από την νομοθεσία. Έπρεπε να γίνει πρώτα προειδοποίηση, σύσταση και διάφορα άλλα παιδαγωγικά μέτρα και μετά να καταφύγει στο αυστηρό μέτρο της αποβολής. Εμείς θα προχωρήσουμε σε καταγγελία του διευθυντή, διότι δεν έχει τηρήσει τους κανονισμούς ή παρερμήνευσε κανονισμούς και εγκυκλίους. Είναι για πολλοστή φορά που θα καταγγείλουμε το συγκεκριμένο Διευθυντή στα αρμόδια σώματα, στο Υπουργείο Παιδείας και στην Επίτροπο Προστασίας των Δικαιωμάτων του παιδιού. Θεωρούμε ότι το Υπουργείο πρέπει επιτέλους να σταματήσει να καλύπτει τέτοιες συμπεριφορές», πρόσθεσε.

Σε ερώτηση πως κρίνοι οι οργανωμένοι γονείς την έναρξη της σχολικής χρονιάς, ο κ. Διονυσίου είπε ότι ήταν εξαιρετική η κατάσταση της πρώτης ημέρας. «Θέλουμε να δώσουμε τα συγχαρητήρια μας. Είμαστε ικανοποιημένοι από το γεγονός ότι με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς δεν υπήρξαν ιδιαίτερα θέματα με την στελέχωση των εκπαιδευτικών, με τα βιβλία των μαθητών ή με τις υλικοτεχνικές υποδομές των σχολείων. Εκεί που διεξάγονται έργα στα σχολεία τηρούνται όλα τα μέτρα της ασφάλειας για την αποφυγή ατυχημάτων», σημείωσε.

Στα υπόλοιπα 119 σχολεία της Μέσης και Τεχνικής Εκπαίδευσης, σημείωσε ο κ. Διονυσίου, στην πρώτη συγκέντρωση οι εκπαιδευτικοί, οι Διευθυντές των σχολείων έχουν ενημερώσει τους μαθητές για τους κανονισμούς λειτουργίας του σχολείου, για την πειθαρχία, για την ευπρεπή εμφάνιση.

«Έγιναν συστάσεις όπως έπρεπε να γίνουν σε παιδιά που παρουσιάστηκαν χωρίς τη στολή που προβλέπεται και εμείς παρακαλούμε θερμά τους γονείς ότι είναι υποχρέωσή τους να επιβλέπουν και να στέλνουν τα παιδιά τους στο σχολείο όπως προβλέπονται οι κανονισμοί», συμπλήρωσε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Ράδιο αρβύλα χαρακτηρίζει τις αποβολές ο Προδρόμος-«Δεν είναι δουλειά των ΜΜΕ»

 Ο κ. Διονυσίου ανέφερε, παράλληλα, ότι τους έχουν ενοχλήσει αφάνταστα οι δηλώσεις του Υπουργού Παιδείας στην εκπομπή του ΑΝΤ1 χθες το μεσημέρι, όπου εμμέσως πλην σαφώς - σύμφωνα με τον Πρόεδρο της Παγκύπριας Συνομοσπονδίας - είπε ότι οι οργανωμένοι γονείς ψεύδονταν ή έχουν παρακινηθεί με πολιτικές σκοπιμότητες.

«Εμείς θέτουμε τα γεγονότα όπως τα έχουμε πληροφορηθεί. Έχουμε αποδείξει ότι οι αποβολές έγιναν, ότι οι αποβολές δεν είχαν κανένα νόημα» είπε. «Θεωρούμε ότι η Παγκύπρια Συνομοσπονδία απέδειξε τα τελευταία χρόνια ότι δεν παρακινείται από κανένα πολιτικό μηχανισμό. Εμείς δρούμε με βάση το συμφέρον των παιδιών μας και ειδικά τον συγκεκριμένο Υπουργό η Παγκύπρια Συνομοσπονδία, τα τελευταία δύο χρόνια τον έχει στηρίξει αφάνταστα στην προσπάθεια της εκπαιδευτικής μεταρρύθμισης που ήθελε να κάνει», κατέληξε.

Δειτε Επισης

Αυτοί είναι οι μαγικοί αριθμοί του Τζόκερ που μοιράζουν 600,000 ευρώ
Καθηλώνονται πάνω από 500 λεωφορεία-Επηρεάζονται μαθητικές διαδρομές σε όλη την Κύπρο
Νέα σύσκεψη για τα λεωφορεία-Οι συστάσεις του Υπ. Μεταφορών προς το κοινό
«Τα παιδιά της Παλαιστίνης και του Ισραήλ αξίζουν καλύτερες μέρες»-Φώναξαν υπέρ της ειρήνης στη Λευκωσία (pics)
Έξαλλοι οι γονείς για τα ακατάλληλα μαθητικά λεωφορεία-«Κινητές βόμβες»
ΒΙΝΤΕΟ: Άρχισε η πορεία Ειρήνης στο κέντρο της Λευκωσίας-«Για τα παιδιά όλου του κόσμου»
ΒΙΝΤΕΟ: Έσβησε τα 100 κεράκια η γηραιότερη εγκλωβισμένη του Κορμακίτη
Έξω από το Προεδρικό η ΚΥΣΟΑ, διαμαρτύρεται για απουσία διαβούλευσης-Κάνει λόγο για ρατσισμό
Βγαίνουν έξω από το Προεδρικό οι χαμηλόμισθοι-Καλεί σε μαζική κινητοποίηση η ΙΣΟΤΗΤΑ
Κουνά το δάκτυλο στο κράτος για τα άτομα με αναπηρίες η Λοττίδη-«Παρωχημένες πρακτικές»