Αποπληρωμή των υποχρεώσεων Δήμων & Κοινοτήτων στο ΤΑΥ, ζητεί ο Δήμος Παραλιμνίου

Ο Δήμος Παραλιμνίου ζητεί όπως οι Δήμοι και Κοινότητες της ελεύθερης επαρχίας Αμμοχώστου αποπληρώσουν τις υποχρεώσεις που έχουν προς το Τμήμα Αναπτύξεως Υδάτων, οι οποίες ανέρχονται συνολικά σχεδόν στα 20,7 εκατομμύρια ευρώ.

Σε ανακοίνωση του ο Δήμος αναφέρει ότι «το Δημοτικό Συμβούλιο Παραλιμνίου σε σημερινή του συνεδρίαση, αποφάσισε με πλειοψηφία (10 υπέρ, 2 κατά), όπως οι Δήμοι και οι Κοινότητες αποπληρώσουν τις υποχρεώσεις τους και να μην αξιώνουν να φορτωθούν σε άλλους».

Συγκεκριμένα αναφέρει πως «με τις αλλαγές που έγιναν στον Περί Δήμων Νόμο στις 3 Απριλίου, δημιουργήθηκε κρίσιμη ασάφεια αναφορικά με τη μεταφορά ή όχι των χρεών των Δήμων στον Επαρχιακό Οργανισμό Αυτοδιοίκησης (ΕΟΑ). Σε συνεδρία του Προσωρινού Συντονιστικού Συμβουλίου που πραγματοποιήθηκε στις 29 Απριλίου, ο Δήμαρχος Αγίας Νάπας αξίωσε όπως το χρέος του Δήμου Αγίας Νάπας προς το Τμήμα Αναπτύξεως Υδάτων ύψους 10 εκατομμυρίων μεταφερθεί στον Επαρχιακό Οργανισμό».

Ο Δήμος Παραλιμνίου καλεί «το Υπουργείο Εσωτερικών, τη Βουλή και ειδικά τους Βουλευτές Αμμοχώστου να είναι δίκαιοι και να μην προχωρήσουν στην ψήφιση αλλαγών που θα ολοκληρώσουν τη μεταφορά των χρεών στον ΕΟΑ, και να μην φορτώσουν τα νοικοκυριά της Σωτήρας, του Λιοπετριού, του Φρενάρους, του Αυγόρου, της Άχνας, της Αχερίτου, Παραλιμνίου και Δερύνειας με χρέη της Αγίας Νάπας».

Ακόμα καλεί «το ΤΑΥ να εξετάσει τα αιτήματα των Κοινοτήτων αναφορικά με το ύψος των απωλειών που προήλθαν κατά την κατασκευή του Αποχετευτικού Συστήματος και να καταλήξουν στο τελικό ποσό που οφείλουν και τα χρέη να παραμείνουν στους Δήμους και ο καθένας να τα διαχειριστεί σύμφωνα με τα δικά του δεδομένα», καταλήγει η ανακοίνωση του Δήμου Παραλιμνίου.

Στην ανακοίνωση ενσωματώνεται πίνακας στον οποίο αναφέρονται οι οφειλές του κάθε Δήμου και Κοινότητας της ελεύθερης επαρχίας Αμμοχώστου προς το Τμήμα Αναπτύξεως Υδάτων με το οφειλόμενο ποσό, τους τόκους και το συνολικό ποσό.

Συγκεκριμένα αναφέρεται ότι ο Δήμος Παραλιμνίου οφείλει στο ΤΑΥ ποσό ύψους 1.2 περίπου εκατομμύρια ευρώ, ο Δήμος Αγίας Νάπας ποσό 6,9 περίπου εκατομμύρια και τόκους 2,8 περίου εκατομμύρια με το συνολικό ποσό να ανέρχεται γύρω στα 9,8 εκατομμύρια ευρώ.

Ο Δήμος Δερύνειας οφείλει 76 περίπου χιλιάδες ευρώ, ο Δήμος Σωτήρας περίπου 585 χιλιάδες, το Κοινοτικό Συμβούλιο Αυγόρου περίπου 2,7 εκατομμύρια, το Κοινοτικό Συμβούλιο Αχνας περίπου 1,07 εκατομμύρια, το Κοινοτικό Συμβούλιο Λιοπετρίου περίπου 1,8 εκατομμύρια, το Κυβερνητικό Υδατικό Έργο Λιοπετρίου περίπου 82 χιλιάδες ευρώ, το Κοινοτικό Συμβούλιο  Φρενάρους 2,2 περίπου εκατομμύρια και το Κοινοτικό Συμβούλιο Αχερίτου περίπου 1,02 εκατομμύρια ευρώ.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Τέλος στο σίριαλ γενικού διευθυντή στον ΟΑΥ-Διόρισε Ανδρέα Παπακωνσταντίνου το Δ.Σ. του οργανισμού
Σκόνη και άνεμοι στο καιρικό μενού-Στους 33 βαθμούς ανεβαίνει η θερμοκρασία
Δημοσκόπηση για τα πέντε χρόνια ΓεΣΥ-Τα πλεονεκτήματα και ο βαθμός ικανοποίησης των δικαιούχων
Αυτοί είναι οι τυχεροί αριθμοί της κλήρωσης του Τζόκερ
Κρούουν τον κώδωνα για την κινεζική πλατφόρμα Temu-«Δεν σέβεται τις ευρωπαϊκές νομοθεσίες»
Υφ. Πολιτισμού: Καινοτόμος η πλατφόρμα CENSUS για την σύγχρονη ελληνική λογοτεχνία
Δεκτή η αναπομπή νόμου για τις καινοτόμες επιχειρήσεις
Νόμος δίνει χρόνο σε ξενοδοχεία για συμμόρφωση με διατάξεις για άδεια λειτουργίας
Με γραπτές εξετάσεις οι διορισμοί σε κλίμακες Α9 και Α11-Τι αλλάζει μετά το ψήφισμα της Βουλής
Μεγαλύτερη του αναμενομένου η ανάπτυξη της οικονομίας στα κατεχόμενα το 2023