Φοινίκια με φυστικοβούτυρο και σοκολάτα

Ωραιότατα!

 ΥΛΙΚΑ

  • 250 γρ. φιστίκια, αλατισμένα, ξεφλουδισμένα, καβουρδισμένα
  • 250 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
  • 15 μεγάλα φοινίκια, χωρίς κουκούτσια, κομμένα στη μέση κατά μήκος σπόρους chia ή αποξηραμένο ινδοκάρυδο ή θαλασσινό αλάτι ή αλεσμένα φιστίκια Αιγίνης, για γαρνίρισμα

ΧΡΗΣΙΜΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ

  • μπολ
  • αντικολλητικό χαρτί
  • σχάρα
  • βαθύ μπολ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βήμα 1

Βάλτε στον κάδο 250 γρ. φιστίκια και αλέστε 30 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 6.

Βήμα 2

Καθαρίστε τα τοιχώματα του κάδου με τη σπάτουλα και αλέστε ξανά 1 λεπτό/ταχύτητα 6.

Βήμα 3

Καθαρίστε τα τοιχώματα του κάδου με τη σπάτουλα και αλέστε ξανά 30 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 6. Μεταφέρετε σε ένα μπολ και αφήστε στην άκρη. Πλύνετε και στεγνώστε καλά τον κάδο.

Βήμα 4

Βάλτε στον κάδο 125 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα και αλέστε 5 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 5.

Βήμα 5

Ρυθμίστε 6 λεπτά/45°C/ταχύτητα 1.5. Καθαρίστε τα τοιχώματα του κάδου με τη σπάτουλα.

Βήμα 6

Προσθέστε 125 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα και λιώστε 5 λεπτά/37°C/ταχύτητα 2. Μεταφέρετε σε ένα βαθύ μπολ και αφήστε στην άκρη.

Βήμα 7

Απλώστε ένα κομμάτι αντικολλητικό χαρτί και τοποθετήστε πάνω μια σχάρα. Γεμίστε κάθε φοινίκι με 1 κουταλάκι, καλά γεμάτο, φυστικοβούτιρο. Με τη βοήθεια ενός πιρουνιού, βυθίστε το κάθε φοινίκι στη λιωμένη σοκολάτα. Μεταφέρετε τα φοινίκια στη σχάρα  και αφήστε για 5 λεπτά.

Βήμα 8

Γαρνίρετε με σπόρους chia, αποξηραμένο ινδοκάρυδο, θαλασσινό αλάτι ή αλεσμένα φιστίκια Αιγίνης. Μεταφέρετε στην κατάψυξη για τουλάχιστον 30 λεπτά. Σερβίρετε αμέσως ή διατηρήστε στην κατάψυξη.

Δειτε Επισης

Τoύρτα Serano
Μουχαμάρα – Ντιπ με πιπεριές και ρεβίθια
Κοτόπουλο Sous-Vide με σάλτσα ντομάτας
Παστίτσιο με μανιτάρια και λιαστές ντομάτες
Xούμους με παντζάρι
Μάφινς μήλου
Ψωμάκια με ενεργό άνθρακα
Χουρμαδόπιτα με γλάσο μαύρης σοκολάτας
Ψωμί με σίκαλη
Ταχίνι με παντζάρι