Χαλλουμωτές

Διαχρονική γεύση! Συνταγή από: Μαρίνα Παντελίδου

ΥΛΙΚΑ

  • 5 κόκκους μέχλεπι
  • 4 κόκκους μαστίχα
  • 20 γρ. αλεύρι
  • 220 γρ. νερό
  • 30 γρ. ελαιόλαδο
  • 25 γρ. φρέσκια μαγιά
  • 400 γρ. αλεύρι χωριάτικο
  • 200 γρ. χαλλούμι, σε κύβους 1 εκ.
  • 1 κ.γλ. κοφτό δυόσμο, ξηρό
  • 20 γρ. ελαιόλαδο
  • 20 γρ. γάλα
  • 2 κ.σ. σουσάμι

ΧΡΗΣΙΜΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ

  • ταψί του φούρνου
  • αντικολλητικό χαρτί
  • μπολ
  • πετσέτα κουζίνας
  • πινέλο ζαχαροπλαστικής
  • σχάρα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βήμα 1

Καλύψτε ένα ταψί του φούρνου με αντικολλητικό χαρτί και αφήστε στην άκρη. Βάλτε στον κάδο 5 κόκκους μέχλεπι, 4 κόκκους μαστίχα, 20 γρ. αλεύρι και αλέστε 10 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 10. Μεταφέρετε σε ένα δοχείο και αφήστε στην άκρη.

Βήμα 2

Βάλτε στον κάδο 220 γρ. νερό, 30 γρ. ελαιόλαδο, 25 γρ. φρέσκια μαγιά και ρυθμίστε 1.5 λεπτό/37°C/ταχύτητα 3.

Βήμα 3

Προσθέστε 400 γρ. αλεύρι χωριάτικο και αναμείξτε 10 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 4.

Βήμα 4

Ρυθμίστε Ζύμη/30 δευτερόλεπτα.

Βήμα 5

Προσθέστε 200 γρ. χαλλούμι, σε κύβους 1 εκ, 1 κουταλάκι κοφτό δυόσμο ξηρό, 20 γρ. ελαιόλαδο και ρυθμίστε Ζύμη/30 δευτερόλεπτα.

Βήμα 6

Προθερμάνετε το φούρνο στους 180°C. Μεταφέρετε τη ζύμη σε ένα μπολ και ζυμώστε λίγο με το χέρι. Αφήστε τη ζύμη να ξεκουραστεί για 15 λεπτά. Σε αλευρωμένη επιφάνεια, πλάστε 9 χαλλουμωτές, μεταφέρετε στο ταψί που ετοιμάσατε, καλύψτε με πετσέτα κουζίνας και αφήστε ακόμα 30 λεπτά να φουσκώσουν.

Βήμα 7

Με ένα πινέλο ζαχαροπλαστικής, αλείψτε τις χαλλουμωτές με λίγο γάλα και πασπαλίστε με σουσάμι.Ψήστε για 30 λεπτά (180°C) ή μέχρι να ροδίσουν. Μεταφέρετε τις χαλλουμωτές σε μια σχάρα να κρυώσουν, προτού σερβίρετε.

Συμβουλή

Χρησιμοποιήστε καλής ποιότητας χαλλούμι.

Δειτε Επισης

Τoύρτα Serano
Μουχαμάρα – Ντιπ με πιπεριές και ρεβίθια
Κοτόπουλο Sous-Vide με σάλτσα ντομάτας
Παστίτσιο με μανιτάρια και λιαστές ντομάτες
Xούμους με παντζάρι
Μάφινς μήλου
Ψωμάκια με ενεργό άνθρακα
Χουρμαδόπιτα με γλάσο μαύρης σοκολάτας
Ψωμί με σίκαλη
Ταχίνι με παντζάρι