Ατομικά cheesecake με κρέμα σαμπαγιόν μελιού

Υπέροχη υφή!

Συνταγή από: Μαρία Χατζηγεωργίου

ΥΛΙΚΑ

Μπισκότο

  • 40 γρ. βούτυρο ανάλατο, σε κομμάτια
  • 200 γρ. μπισκότα τύπου digestive, κομμένα στη μέση

Σάλτσα μούρων

  • 200 γρ. ανάμεικτα κατεψυγμένα κόκκινα μούρα
  • 30 γρ. ζάχαρη
  • 1 κ.σ. χυμό λεμονιού

Σαντιγί

  • 200 γρ. κρέμα γάλακτος, με τουλάχιστον 30% λιπαρά

Σαμπαγιόν μελιού

  • 6 κρόκους
  • 2 αυγά
  • 1 κ.σ. μέλι, καλά γεμάτη
  • 1 κ.γλ. χυμό λεμονιού
  • 1 πρέζα αλάτι

ΧΡΗΣΙΜΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ

  • 6 ατομικά μπολάκια σερβιρίσματος μπολ
  • κουτάλι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Μπισκότο

Βήμα 1

Βάλτε στον κάδο 40 γρ. βούτυρο, ανάλατο σε κομμάτια και λιώστε 2 λεπτά/80°C/ταχύτητα 3.

Βήμα 2

Προσθέστε 200 γρ. μπισκότα τύπου digestive, κομμένα στη μέση και αλέστε 10 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 5.

Βήμα 3

Μοιράστε το μπισκότο σε 6 ατομικά μπολάκια χωρητικότητας 100 ml.

Σάλτσα μούρων

Βήμα 1

Βάλτε στον κάδο 200 γρ. ανάμεικτα κατεψυγμένα μούρα, 30 γρ. ζάχαρη, 1 κουτάλια χυμό λεμονιού και βράστε 7 λεπτά/100°C/ταχύτητα 1. Μεταφέρετε τη σάλτσα σε ένα μπολ, αφήστε λίγο να κρυώσει και βάλτε στο ψυγείο, μέχρι να χρειαστεί.

Σαντιγί

Βήμα 1

Τοποθετήστε το χτυπητήρι στη θέση του, προσθέστε 200 γρ. κρέμα γάλακτος και χτυπήστε ταχύτητα 3.5, χωρίς να έχετε ρυθμίσει το χρόνο, μέχρι να αποκτήσει την επιθυμητή πυκνότητα, προσέχοντας ώστε να αποφύγετε το υπερβολικό χτύπημα. Μεταφέρετε τη σαντιγί σε ένα μπολ, μέχρι να χρειαστεί. Πλύνετε και στεγνώστε τον κάδο.

Σαμπαγιόν μελιού

Βήμα 1

Τοποθετήστε το χτυπητήρι στη θέση του. Βάλτε στον κάδο 6 κρόκους αυγών, 2 αυγά, 1 κουταλιά μέλι, 1 κουταλάκι χυμό λεμονιού, 1 πρέζα αλάτι και ζεστάνετε 9 λεπτά/70°C/ταχύτητα 3. Μεταφέρετε την κρέμα σε ένα μπολ.

Βήμα 2

Πάρτε 2 κουταλιές κρέμα σαμπαγιόν και βάλτε τις στο μπολ με τη σαντιγί. Ανακατέψτε απαλά με τη σπάτουλα μέχρι να ενσωματωθούν τα υλικά. Δεν πειράζει αν μείνουν λίγα κομματάκια.

Βήμα 3

Μεταφέρετε το μείγμα σαντιγί στο μπολ με την υπόλοιπη κρέμα σαμπαγιόν και ανακατέψτε απαλά με ένα κουτάλι. Μοιράστε το μείγμα στα 6 μπολάκια με το μπισκότο και βάλτε τα στο ψυγείο για τουλάχιστον 1 ώρα.

Βήμα 4

Σερβίρετε, βάζοντας 1 κουταλιά σάλτσα μούρων στο κάθε μπολάκι. Συμβουλή Η κρέμα σαμπαγιόν είναι μια ρευστή κρέμα. Με την προσθήκη σαντιγής θα είναι πιο πηχτή, αλλά όχι όσο πηχτή όπως μια κρέμα κάσταρντ. Παραλλαγή Γαρνίρετε με τριμμένη σοκολάτα αντί τη σάλτσα μούρων.

Δειτε Επισης

Τoύρτα Serano
Μουχαμάρα – Ντιπ με πιπεριές και ρεβίθια
Κοτόπουλο Sous-Vide με σάλτσα ντομάτας
Παστίτσιο με μανιτάρια και λιαστές ντομάτες
Xούμους με παντζάρι
Μάφινς μήλου
Ψωμάκια με ενεργό άνθρακα
Χουρμαδόπιτα με γλάσο μαύρης σοκολάτας
Ψωμί με σίκαλη
Ταχίνι με παντζάρι