Φανουρόπιτα

Αγαπημένη γεύση! Συνταγή από: Ηλιάνα Αραβή

ΥΛΙΚΑ

  • 100 γρ. καρύδια
  • 80 γρ. σταφίδες (σουλτανίνα)
  • 240 γρ. ζάχαρη καρύδας
  • 100 γρ. ηλιανθέλαιο
  • 300 γρ. φρέσκο χυμό πορτοκαλιού (περίπου 3 πορτοκάλια)
  • 20 γρ. baking powder
  • 1 κ.σ. κανέλα, αλεσμένη
  • 1 κ.γλ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 360 γρ. αλεύρι ολικής αλέσεως

ΧΡΗΣΙΜΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ

  • μπολ
  • στρογγυλή φόρμα με τρύπα στο κέντρο (24 εκ.)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βήμα 1

Προθερμάνετε το φούρνο στους 160°C. Λαδώστε μια στρογγυλή φόρμα με τρύπα στο κέντρο, Ø 24 εκ. και αφήστε στην άκρη.

Βήμα 2

Βάλτε στον κάδο 100 γρ. καρύδια και ρυθμίστε turbo/0.5 δευτερόλεπτο/2 φορές. Μεταφέρετε τα αλεσμένα καρύδια σε ένα μπολ και αφήστε στην άκρη.

Βήμα 3

Βάλτε στον κάδο 240 γρ. ζάχαρη καρύδας και αλέστε 10 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 9. Καθαρίστε τα τοιχώματα του κάδου με τη σπάτουλα.

Βήμα 4

Προσθέστε 100 γρ. ηλιανθέλαιο, 300 γρ. φρέσκο χυμό πορτοκαλιού και αναμείξτε 20 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 4.

Βήμα 5

Προσθέστε 20 γρ. baking powder, 1 κουταλιά κανέλα, 1 κουταλάκι εκχύλισμα βανίλιας, 360 γρ. αλεύρι ολικής αλέσεως και ρυθμίστε turbo/2 δευτερόλεπτα/2 φορές.

Βήμα 6

Βάλτε στον κάδο τα αλεσμένα καρύδια, που αφήσατε στην άκρη, 80 γρ. σταφίδες και αναμείξτε καλά με τη βοήθεια της σπάτουλας.

Βήμα 7

Μεταφέρετε το μείγμα στη φόρμα και ψήστε για περίπου 40 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο (160°C).

Παραλλαγή

Αντικαταστήστε τη ζάχαρη καρύδας με 200 γρ. καστανή ζάχαρη.

Δειτε Επισης

Τoύρτα Serano
Μουχαμάρα – Ντιπ με πιπεριές και ρεβίθια
Παστίτσιο με μανιτάρια και λιαστές ντομάτες
Xούμους με παντζάρι
Μάφινς μήλου
Ψωμάκια με ενεργό άνθρακα
Χουρμαδόπιτα με γλάσο μαύρης σοκολάτας
Ψωμί με σίκαλη
Ταχίνι με παντζάρι
Σπανακοτυρόπιτα χωρίς φύλλο