Ξεκάθαρος ο Πρόεδρος-«Ο κατώτατος μισθός θα υιοθετηθεί και θα είναι δίκαιος»

Ο κατώτατος μισθός σίγουρα θα υιοθετηθεί και θα είναι αρκούντως δίκαιος προς ικανοποίηση όλων, διαβεβαίωσε το βράδυ της Πέμπτης ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης. 

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Προεδρίας, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας απαντούσε σε ερώτηση δημοσιογράφου για την κριτική που δέχεται η Κυβέρνηση από συνδικαλιστικές οργανώσεις για το θέμα κατά τη άφιξή του στην τελετή εγκαινίων του σταδίου της Δόξας ΘΟΙ Κατωκοπιάς, στην Περιστερώνα.  

«Αυτό που πρέπει να γνωρίζουν οι συνδικαλιστές και όλοι γενικότερα είναι ότι είμαστε αποφασισμένοι και θα υπάρξει κατώτατος μισθός, αρκεί μόνο με τον θόρυβο να μην πιστεύουν κάποιοι ότι μπορεί να επιτύχουν αυτό που και εμείς επιδιώκουμε», είπε.

«Έχουμε κοινές θέσεις με όλους, ο κατώτατος μισθός σίγουρα θα υιοθετηθεί και θα είναι αρκούντως δίκαιος προς ικανοποίηση όλων», πρόσθεσε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Ψάχνει κοινό έδαφος για τον κατώτατο μισθό ο Κούσιος

Συνεχίζει τις επαφές ο υπουργός Εργασίας

Στο μεταξύ, ο υπουργός Εργασίας αναμένεται να συνεχίσει τις επαφές με τις εργοδοτικές και συνδικαλιστικές οργανώσεις, σε μία προσπάθεια εξεύρεσης κοινού εδάφους, σε σχέση με τη θέσπιση του εθνικού κατώτατου μισθού.

Σύμφωνα με διασταυρωμένες πηγές, η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στις 14:00 αύριο και σε αυτή θα συμμετέχουν το ΚΕΒΕ, η ΟΕΒ και οι συνδικαλιστικές οργανώσεις ΣΕΚ, ΠΕΟ και ΔΕΟΚ.

Η κοινή συνάντηση πραγματοποιείται μετά το άδοξο τέλος της κοινής σύσκεψης των κοινωνικών εταίρων με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη, την Τρίτη.

Στο μεταξύ, ο Υπουργός Εργασίας χθες και σήμερα είχε χωριστές συναντήσεις με τους κοινωνικούς εταίρους. Όπως πληροφορείται το ΚΥΠΕ, χθες ο Κυριάκος Κούσιος συναντήθηκε με αντιπροσωπεία του ΚΕΒΕ, της ΟΕΒ και της ΣΕΚ, ενώ σήμερα συναντάται με αντιπροσωπείες της ΠΕΟ και της ΔΕΟΚ.

Οι συντεχνίες επικρίνουν τις εργοδοτικές οργανώσεις ότι επιχειρούν να αλλάξουν το πλαίσιο θέσπισης του κατώτατου μισθού και υποστηρίζουν ότι στη σύσκεψη της Τρίτης παρατηρήθηκε οπισθοδρόμηση, ενώ οι εργοδοτικές οργανώσεις υποστηρίζουν ότι ουδέποτε είχε ολοκληρωθεί ο διάλογος. Διαφωνία καταγράφηκε στον τρόπο υπολογισμού του κατώτατου μισθού και ειδικότερα για το κατά πόσον θα υπολογιστεί στη βάση των στοιχείων της Στατιστικής Υπηρεσίας ή της ευρωπαϊκής έρευνας EU-SILC.

Σημειώνεται ότι η Κυβέρνηση έχει δώσει χρονοδιάγραμμα μέχρι το τέλος Αυγούστου για την ολοκλήρωση των διαβουλεύσεων.

Πηγή: ΚΥΠΕ 

Δειτε Επισης

Εκτίμηση για ρόλο Κύπρου στη μεταφορά ανθρ. βοήθειας στη Γάζα από Αμερικανική Εβραϊκή Επιτροπή
Μνημόνιο Συνεργασίας με «Αττικόν» υπέγραψε το Ακτινολογικό Τμήμα του Γενικού Νοσοκομείου
Προθεσμία ως την Τετάρτη το βράδυ στη Χαμάς από Ισραήλ για να απαντήσει στην πρόταση εκεχειρίας
Ανακήρυξη 29 κοινοταρχών χωρίς ανθυποψήφιο στην εκλογική περιφέρεια Πάφου
Ανακηρύχθηκαν χωρίς ανθυποψήφιο οκτώ Κοινοτάρχες της Εκλογικής Περιφέρειας Λάρνακας
Ρωσικός βομβαρδισμός σε σιδηροδρομική υποδομή του Χαρκόβου-Σκοτώθηκε ένας 20χρονος
Η μάχη της πρωτιάς και οι διαφορετικές αφετηρίες του ΔΗΣΥ και του ΑΚΕΛ
Στα σχολεία της Τουρκίας η «Γαλάζια πατρίδα»-Πώς θα παρουσιάζεται το Κυπριακό και η Γενοκτονία των Ποντίων
Βίντεο-ντοκουμέντα από την έκρηξη σε βενζινάδικο και τοποθέτηση βόμβας σε κάβα στην Ελλάδα
Ανακηρύχθηκαν χωρίς ανθυποψήφιο 52 Κοινοτάρχες κατεχόμενων Κοινοτήτων Αμμοχώστου