Φυλάκιση με αναστολή στο γιατρό για το θάνατο του Σταύρου-Ξέσπασε η μητέρα

Ποινή φυλάκισης με αναστολή, επέβαλε το Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας, στον γιατρό Ηρακλή Παντελιδάκη, ο οποίος κρίθηκε ένοχος για το θάνατο του δεκάχρονου Σταύρου Γιωργαλλή, που έχασε τη ζωή του το Μάιο του 2018.  

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Πέφτει η αυλαία στην δίκη για το θάνατο του Σταύρου-H ώρα της ποινής στον γιατρό

Αφού ο συνήγορος του ιατρού, Γιάννης Πολυχρόνης, αλλά και ο εκπρόσωπος της Κατηγορούσας Αρχής, πραγματοποίησαν τις τελικές τους αγορεύσεις, το Δικαστήριο ανακοίνωσε την ποινή στον γιατρό η οποία είναι 18 μήνες φυλάκιση με τριετή αναστολή.

Στο άκουσμα της ποινής, η μητέρα του 10χρονου, ξέσπασε και σε έντονους τόνους είπε «δεν ντρέπεσαι; Η εκδίκηση είναι του Κυρίου. Δεν φαντάζεσαι τι τραβούμε εγώ και ο άντρας μου κάθε μέρα. Ο γιατρός, απάντησε, «λυπούμαι».

Σημειώνεται ότι ο συνήγορος του κατηγορουμένου Γιάννης Πολυχρόνης, στην αγόρευσή του, για μετριασμό της ποινής, αναφέρθηκε στις δύσκολες στιγμές που βίωσε μετά το θάνατο του Σταύρου ο πελάτης του, αλλά και στις προσωπικές του περιστάσεις, λέγοντας πως ήταν «πρωτόγνωρες για τον ίδιο και είναι συγκλονισμένος από τον χαμό του μικρού παιδιού, αφού ο μικρός Σταύρος, χάθηκε μέσα στα χέρια του και βίωσε τις δραματικές στιγμές του θανάτου του».

Ο κ. Πολυχρόνης αναφέρθηκε ακόμα και στην αντιμετώπιση του κατηγορούμενου από τα ΜΜΕ, την κοινωνία, με αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αλλά και το πρόβλημα που παρουσιάστηκε αφού μετά το τραγικό περιστατικό με τον μικρό Σταύρο δεν μπορούσε να εργαστεί και να συντηρήσει την οικογένεια του.

Ως μετριαστικούς παράγοντες, ο συνήγορος υπεράσπισης του κατηγορουμένου επικαλέστηκε μεταξύ άλλων, τον χρόνο που πέρασε από την ημερομηνία διάπραξης του αδικήματος μέχρι και σήμερα, τις προσωπικές του καταστάσεις και τις ελλείψεις που υπήρχαν και εξακολουθούν να υπάρχουν στο Γενικό Σύστημα Υγείας.

Υπενθυμίζεται ότι ο γιατρός που κρίθηκε ένοχος, αλλά και δεύτερος γιατρός, που αθωώθηκε από το Δικαστήριο, κατηγορούνταν ότι κατά την εξέταση του 10χρονου δεν εντόπισαν στην ακτινογραφία το κάταγμα κρανίου, ενώ παρέλειψαν να ζητήσουν γνωμάτευση από ακτινολόγο.

Σημειώνεται ότι ο 10χρονος μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρνακας, όταν ενώ έπαιζε καλαθόσφαιρα την ώρα της γυμναστικής στο Δημοτικό Σχολείο Αλεθρικού όπου φοιτούσε, έπεσε στο έδαφος και κτύπησε στο κεφάλι.

Αφού εξετάστηκε από τους επί καθήκοντι ιατρούς του Τμήματος Ατυχημάτων και Επειγόντων Περιστατικών, απολύθηκε ενώ λίγες ώρες αργότερα η μητέρα του μετέφερε τον δεκάχρονο πίσω στο Νοσοκομείο, αφού είχε πόνους στο κεφάλι.

Ο 10χρονος είχε μεταφερθεί ακολούθως με ασθενοφόρο στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας όπου απεβίωσε στο χειρουργείο.

Δειτε Επισης

Οδηγός έχασε τον έλεγχο του οχήματος και ανατράπηκε-Απεγκλωβίστηκε από την Πυροσβεστική
Ανακαλεί την απαγόρευση παραχώρησης αδειών χρήσης πυροτεχνημάτων η Υπηρεσία Μεταλλείων
Στις φλόγες τυλίχθηκαν όχημα buggy και τετράτροχη μοτοσικλέτα στο Λατσί
Φωτιά σε υπνοδωμάτιο διαμερίσματος στην Πάφο-Στο Νοσοκομείο ο ένοικος με αναπνευστικά προβλήματα
Πώς τοποθετείται ο Πρόεδρος για την απαγόρευση μετακίνησης οπαδών-«Δεν έχει βρεθεί η χρυσή τομή»
Εν αναμονή σήματος από Europol, Interpol και Ρωσία για το απειλητικό email που αναστάτωσε τα σχολεία οι Αρχές
Πυρκαγιά σε κοίτη ποταμού στη Λευκωσία-Άμεση επέμβαση της Πυροσβεστικής
Χειροπέδες σε 23χρονο για το θανατηφόρο στην Κοκκινοτριμιθιά με θύμα 77χρονη
Επεισοδιακή καταδίωξη καταζητούμενου στη Λεμεσό-Τον τσάκωσαν με παράνομο 32χρονο και με ναρκωτικά
Στο μικροσκόπιο κλειστά κυκλώματα και τεκμήρια για τον εντοπισμό των βάνδαλων των γηπέδων Απόλλωνα και ΑΕΛ