Ελληνικό ψωμί με βότανα

Απίστευτα μυρωδάτο! Συνταγή από: Βικτώρια Κώστα

ΥΛΙΚΑ

Ψωμί

  • 240 γρ. νερό
  • 8 γρ. ξηρή μαγιά
  • 1 κ.σ. μέλι
  • 200 γρ. αλεύρι ολικής αλέσεως
  • 200 γρ. χωριάτικο αλεύρι
  • 1 κ.γλ. αλάτι

Μείγμα

  • ελαιόλαδου
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 2 κ.γλ. αποξηραμένα βότανα (ρίγανη, φασκόμηλο, θυμάρι)
  • 1 /2 κ.γλ. αλάτι

ΧΡΗΣΙΜΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ

  • ταψί φούρνου
  • αντικολλητικό χαρτί
  • μπολ
  • πλαστική μεμβράνη
  • μπολάκι
  • πινέλο ζαχαροπλαστικής
  • σχάρα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ζύμη

Βήμα 1

Καλύψτε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί και αφήστε στην άκρη. Βάλτε στον κάδο 240 γρ. νερό και ζεστάνετε 5 λεπτά/45°C/ταχύτητα 1.

Βήμα 2

Βάλτε στον κάδο 1 κουταλιά μέλι, 8 γρ. μαγιά και αναμείξτε 1 λεπτό/37°C/ταχύτητα 2.

Βήμα 3

Προσθέστε 200 γρ. αλεύρι ολικής αλέσεως, 200 γρ. χωριάτικο αλεύρι, 1 κουταλάκι αλάτι και αναμείξτε 2 λεπτά/ταχύτητα στάχυ. Μεταφέρετε τη ζύμη σε ένα λαδωμένο μπολ και καλύψτε με πλαστική μεμβράνη για μια ώρα.

Μείγμα ελαιόλαδου

Βήμα 1

Ανακατέψτε καλά σε ένα μπολάκι 3 κουταλιές ελαιόλαδο, 2 κουταλάκια αποξηραμένα βότανα και 1 /2 κουταλάκι αλάτι.

Βήμα 2

Όταν φουσκώσει η ζύμη, μεταφέρετε σε αλευρωμένη επιφάνεια και πλάστε σε μακρόστενο σχήμα. Τοποθετήστε στο ταψί που έχετε ετοιμάσει, βουρτσίστε με ένα πινέλο ζαχαροπλαστικής, 2 κουταλιές του μείγματος πάνω στο ψωμί και αφήστε να φουσκώσει ξανά για περίπου 30 λεπτά.

Βήμα 3

Προθερμάνετε το φούρνο στους 230°C.

Βήμα 4

Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο (230°C) για 30 λεπτά.

Βήμα 5

Βουρτσίστε με το υπόλοιπο μείγμα ελαιόλαδου και αφήστε να κρυώσει σε μια σχάρα, προτού σερβίρετε.

Δειτε Επισης

Μουχαμάρα – Ντιπ με πιπεριές και ρεβίθια
Κοτόπουλο Sous-Vide με σάλτσα ντομάτας
Παστίτσιο με μανιτάρια και λιαστές ντομάτες
Xούμους με παντζάρι
Μάφινς μήλου
Ψωμάκια με ενεργό άνθρακα
Χουρμαδόπιτα με γλάσο μαύρης σοκολάτας
Ψωμί με σίκαλη
Ταχίνι με παντζάρι
Σπανακοτυρόπιτα χωρίς φύλλο