Σούπα καρότο με κόλιανδρο

Απίστευτα βελουδένια!

ΥΛΙΚΑ

  • 1 κ.σ. φακές ή ρύζι
  • 1 κ.γλ. ζάχαρη
  • 1 κομμάτι φλούδα λεμόνι ή πορτοκάλι
  • 10 γρ. φρέσκο τζίντζερ (2 εκ.)
  • 300 γρ. καρότα, κομμένα στα 4
  • 100 γρ. κρεμμύδι, κομμένο στα 4
  • 1 κ.σ. σπιτική πάστα ζωμό λαχανικών
  • 300 γρ. νερό
  • 50 γρ. βούτυρο, σε κομμάτια
  • 5 κλωνάρια φρέσκο κόλιανδρο, κομμένα στα 4
  • 300 γρ. γάλα
  • 1 κ.γλ. αλάτι
  • 1 πρέζα πιπέρι
  • 200 γρ. κρέμα γάλακτος

ΧΡΗΣΙΜΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ

  • σουπιέρα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βήμα 1

Βάλτε στον κάδο 1 κουταλιά φακές, 1 κουταλάκι ζάχαρη, 1 κομμάτι φλούδα λεμόνι, 10 γρ. φρέσκο τζίντζερ και αλέστε 10

δευτερόλεπτα/ταχύτητα 9. Καθαρίστε τα τοιχώματα του κάδου με τη σπάτουλα.

Βήμα 2

Προσθέστε 300 γρ. καρότα, 100 γρ. κρεμμύδι και κόψτε 5 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 7. Καθαρίστε τα τοιχώματα του κάδου με τη σπάτουλα.

Βήμα 3

Προσθέστε 1 κουταλιά πάστα ζωμό λαχανικών, 300 γρ. νερό, 50 γρ. βούτυρο, 5 κλωνάρια κόλιανδρο, 300 γρ. γάλα, 1 κουταλάκι αλάτι, 1 πρέζα πιπέρι και μαγειρέψτε 15 λεπτά/100°C/ταχύτητα 1.

Βήμα 4

Καθαρίστε τα τοιχώματα του κάδου με τη σπάτουλα και πολτοποιήστε 30 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 5-10, αυξάνοντας σταδιακά την ταχύτητα.

Βήμα 5

Προσθέστε 200 γρ. κρέμα γάλακτος και αναμείξτε 10 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 5. Μεταφέρετε σε σουπιέρα και σερβίρετε αμέσως.

Δειτε Επισης

Χουρμαδόπιτα με γλάσο μαύρης σοκολάτας
Ψωμί με σίκαλη
Ταχίνι με παντζάρι
Σπανακοτυρόπιτα χωρίς φύλλο
Τσιζκέικ μήλου
Γρήγορες μπουκιές για καφέ
Γεμιστές κρέπες με σουπιές και μελάνι
Μπισκοτάκια με ταχίνι και μέλι
Μπιφτέκια λαχανικών με κολοκύθια,καρότο και πατάτες
Φανουροπιτάκια