Σοκολατόπιτα με υγρή μαύρη σοκολάτα

Γλυκιά 'αμαρτία'. Συνταγή από Tούλα Χριστοδούλου

 

ΥΛΙΚΑ

  • 400 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα, σε κομμάτια
  • 250 γρ. βούτυρο, ανάλατο, σε κομμάτια
  • 160 γρ. ζάχαρη
  • 8 αυγά
  • 300 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κ.γλ. baking powder
  • 20 γρ. κονιάκ
  • 1 φακελάκι βανίλια
  • λίγη ζάχαρη άχνη για πασπάλισμα

ΧΡΗΣΙΜΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ

  • Ø φόρμα 24 εκ. με τρύπα στη μέση
  • μπολ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βήμα 1

Προθερμάνετε το φούρνο στους 180°C. Βουτυρώστε μια φόρμα Ø 24 εκ. με τρύπα στη μέση και αφήστε στην άκρη.

Βήμα 2

Βάλτε στον κάδο 400 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα, σε κομμάτια και κόψτε 5 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 5.

Βήμα 3

Προσθέστε 250 γρ. βούτυρο ανάλατο, σε κομμάτια και λιώστε 8 λεπτά/65°C/ταχύτητα 2. Μεταφέρετε σε ένα μπολ και αφήστε στην άκρη.

Βήμα 4

Τοποθετήστε το χτυπητήρι. Βάλτε στον κάδο 8 αυγά, 160 γρ. ζάχαρη και χτυπήστε 5 λεπτά/ταχύτητα 3.5.

Βήμα 5

Σε ένα μπολ αναμείξτε 300 γρ. αλεύρι, 1 κουταλάκι baking powder και 1 φακελάκι βανίλιας. Προσθέστε στον κάδο 20 γρ. κονιάκ. Από το άνοιγμα της μεζούρας προσθέστε το μείγμα σοκολάτας εναλλάξ με το μείγμα αλεύρι που ετοιμάσατε και αναμείξτε 3 λεπτά/ταχύτητα 3.

Βήμα 6

Αφαιρέστε το χτυπητήρι. Αναμείξτε ακόμα 40 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 4.

Βήμα 7

Μεταφέρετε το μείγμα στη στρογγυλή φόρμα που αφήσατε στην άκρη και ψήστε για περίπου 15 λεπτά (180°C) (βλ. συμβουλή). Αφήστε να κρυώσει εντελώς και μεταφέρετε σε πιατέλα. Γαρνίρετε με ζάχαρη άχνη και σερβίρετε με παγωτό, εάν θέλετε.

Συμβουλή

Όταν βγει από το φούρνο πρέπει να έχει κρούστα πάχους 1.5-2 εκ. γύρω-γύρω, αλλά να παραμένει ρευστό στο κέντρο

Δειτε Επισης

Ταχίνι με παντζάρι
Σπανακοτυρόπιτα χωρίς φύλλο
Τσιζκέικ μήλου
Γρήγορες μπουκιές για καφέ
Γεμιστές κρέπες με σουπιές και μελάνι
Μπισκοτάκια με ταχίνι και μέλι
Μπιφτέκια λαχανικών με κολοκύθια,καρότο και πατάτες
Φανουροπιτάκια
Σκορδαλιά με πατάτες
Σοκολατένιες μπάρες μπισκότο