Σταφιδόπιτα νηστίσιμη

Λαχταριστή σταφιδόπιτα. Συνταγή από Θέκλα Χατζηδιάκου

ΥΛΙΚΑ

  • 60 γρ. καστανή ζάχαρη
  • 1 πορτοκάλι, μόνο τη φλούδα
  • 1 /2 λεμόνι, μόνο τη φλούδα, χωρίς το άσπρο μέρος
  • 60 γρ. μαύρη ζάχαρη
  • 100 γρ. ηλιανθέλαιο, και λίγο ακόμα για το λάδωμα
  • 2 κ.γλ. κανέλα, αλεσμένη
  • 2 πρέζες γαρύφαλλο
  • 1 κ.γλ. μαγειρική σόδα
  • 200 γρ. χυμό πορτοκαλιού
  • 115 γρ. τσάι κανέλας (βρασμένο με ξυλάκι κανέλας)
  • 190 γρ. σταφίδες
  • 20 γρ. κονιάκ ή ρούμι
  • 200 γρ. καρύδια
  • 500 γρ. αλεύρι, για όλες τις χρήσεις
  • 2 κ.γλ. baking powder

ΧΡΗΣΙΜΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ

  • στρογγυλή φόρμα 24 εκ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βήμα 1

Προθερμάνετε το φούρνο στους 180°C. Λαδώστε μια στρογγυλή φόρμα 24 εκ. και αφήστε στην άκρη. Βάλτε στον κάδο 60 γρ. καστανή ζάχαρη, τη φλούδα πορτοκαλιού, 1 /2 φλούδα λεμονιού και αναμείξτε 10 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 10.

Βήμα 2

Προσθέστε 60 γρ. μαύρη ζάχαρη, 100 γρ. ηλιανθέλαιο, 2 κουταλάκια κανέλα, 2 πρέζες γαρύφαλλο και αναμείξτε 30 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 4.

Βήμα 3

Προσθέστε 1 κουταλάκι σόδα, 200 γρ. χυμό πορτοκαλιού, 115 γρ. τσάι κανέλας, 20 γρ. κονιάκ, 190 γρ. σταφίδες, 200 γρ. καρύδια, 500 γρ. αλεύρι, 2 κουταλάκια baking powder και αναμείξτε, με τη βοήθεια της σπάτουλας, 10 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 5.

Βήμα 4

Μεταφέρετε το μείγμα στη στρογγυλή φόρμα που ετοιμάσατε και ψήστε για περίπου 40 λεπτά (180°C). 

Δειτε Επισης

Ταχίνι με παντζάρι
Σπανακοτυρόπιτα χωρίς φύλλο
Τσιζκέικ μήλου
Γρήγορες μπουκιές για καφέ
Γεμιστές κρέπες με σουπιές και μελάνι
Μπισκοτάκια με ταχίνι και μέλι
Μπιφτέκια λαχανικών με κολοκύθια,καρότο και πατάτες
Φανουροπιτάκια
Σκορδαλιά με πατάτες
Σοκολατένιες μπάρες μπισκότο