Περισσότερες οι γυναίκες στην ανεργία-Στο 75,9% η απασχόληση στην Κύπρο

Το ποσοστό απασχόλησης στην Κύπρο έφτασε στο 75,9% το 2021, ανακάμπτοντας από το 74,9%, όταν εφαρμόστηκαν περιοριστικά μέτρα σε επιχειρήσεις, για την αντιμετώπιση της πανδημίας. Αυτό αναφέρει η ΑνΑΔ, στη βάση της μελέτης «Διαχρονικές τάσεις δεικτών ανθρώπινου δυναμικού στην Κύπρο 2015-2021».

Όπως αναφέρει ανακοίνωση της ΑνΑΔ, η μελέτη εκπονείται στο πλαίσιο της συστηματικής παρακολούθησης των διαχρονικών τάσεων των δεικτών ανθρώπινου δυναμικού στην Κύπρο, σημειώνοντας ότι «βασικός σκοπός της μελέτης είναι η ολοκληρωμένη ανάλυση και εξέταση των διαχρονικών τάσεων που διαμορφώνονται αναφορικά με τους δείκτες ανθρώπινου δυναμικού στην Κύπρο κατά την περίοδο 2015-2021».

Σύμφωνα με τα στοιχεία της μελέτης, το 2021 το ποσοστό απασχόλησης των ανδρών στην Κύπρο κυμαίνεται σε υψηλότερα επίπεδα, όπως και στον πληθυσμό 25-54 χρονών. Σημειώνεται, επίσης, ότι το 2021 το ποσοστό ανεργίας πληθυσμού 15+ χρονών μειώθηκε οριακά, σε σύγκριση με το 2020, στο 7,5%. Η ανεργία το 2021 έπληξε περισσότερο τις γυναίκες (7,9%) συγκριτικά με τους άνδρες (7,0%), και τα νεαρά άτομα ηλικίας 15-24 χρονών (17,1%).

Αναφέρεται, ακόμα, ότι το γενικό ποσοστό συμμετοχής σε εκπαίδευση και κατάρτιση του πληθυσμού 25-64 χρονών στην Κύπρο, ακολούθησε διαχρονικά πτωτική τάση, παρά τη σημαντική ανάκαμψη που σημείωσε το 2021 (9,7%). Το υψηλότερο ποσοστό συμμετοχής σε εκπαίδευση και κατάρτιση παρατηρείται στους απασχολουμένους, ενώ σημειώνεται ότι το ποσοστό μειώνεται όσο αυξάνεται η ηλικία των ατόμων.

Καταληκτικά, η ΑνΑΔ αναφέρει ότι προσδοκά να αξιοποιηθούν κατάλληλα οι διαπιστώσεις και τα συμπεράσματα της μελέτης από όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, ιδιαίτερα αυτή τη χρονική περίοδο που η οικονομία βρίσκεται αντιμέτωπη με σειρά προκλήσεων.

Δειτε Επισης

Η ανακοίνωση του ΡΙΚ για το θάνατο της Γεωργίας Ψαριά-«Φωτεινός χαρακτήρας»
Έσβησε για πάντα το χαμόγελο της δημοσιογράφου Γεωργίας Ψαριά…
ΒΙΝΤΕΟ: Από το καλοκαίρι στο χειμώνα-Άνοιξαν οι κρουνοί του ουρανού στη Λευκωσία
Μεγάλη η συνεισφορά του αθλητικού τουρισμού-Ρεκόρ συμμετοχών στο τουρνουά Αγίας Νάπας
Με μηνύματα για επανένωση και διεκδικήσεις εργαζομένων η Κύπρος τίμησε την Πρωτομαγιά (pics)
Φλαούνες, πασκιές, κόκκινα αυγά-Τα έθιμα του Πάσχα που αναβιώνουν ξανά
Με εκδηλώσεις και πορείες τιμά την Εργατική Πρωτομαγιά η Κύπρος
Δεν υποχωρεί η σκόνη, βροχές και καταιγίδες στο μενού του καιρού
«Παιδάκι πήρε δώρο ένα παιχνίδι και έτρεχε στον κήπο… Ήταν χαρά και λύπη μαζί»
Γυρίζουν την πλάτη στα ορεινά, πάνε παραλία όσοι θα εκμεταλλευτούν τις εορτές του Πάσχα