Kεραστικό με ινδοκάρυδο

Κάτι από τα παλιά! Συνταγή από σεφ Σάββα Μάππουρα.
 

ΥΛΙΚΑ

  • 125 γρ. καρύδα, αποξηραμένη, αλεσμένη
  • 220 γρ. ζάχαρη
  • ½ κ.γλ. baking powder
  • ¼ κ.γλ. μαγειρική σόδα
  • φλούδα ½ λάιμ ή λεμονιού
  • 30 γρ. αλεύρι
  • 3 αυγά
  • 3 κεράσια γλασέ, κομμένα στα 4

ΧΡΗΣΙΜΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ

  • αντικολλητικό χαρτί
  • ταψί φούρνου
  • κορνέ ζαχαροπλαστικής
  • μύτη για κορνέ πλουμιστή (1.3 εκ.)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βήμα 1

Προθερμάνετε το φούρνο στους 175˚C. Καλύψτε με αντικολλητικό χαρτί ένα ταψί και αφήστε στην άκρη.

Βήμα 2

Βάλτε στον κάδο 125 γρ. καρύδα, αποξηραμένη, αλεσμένη, 220 γρ. ζάχαρη, ½ κουταλάκι baking powder, ¼ κουταλάκι μαγειρική σόδα, φλούδα από ½ λάιμ ή λεμόνι και αλέστε 15 δευτερόλεπτα/ ταχύτητα 10.

Βήμα 3

Προσθέστε 30 γρ. αλεύρι και αναμείξτε 5 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 10.

Βήμα 4

Προσθέστε 3 αυγά και ρυθμίστε Ζύμη/4 λεπτά.

Βήμα 5

Με ένα κορνέ ζαχαροπλαστικής,μεγάλο πλουμιστό, κορνέ βγάλτε το μείγμα με κυκλική κίνηση (ροζέτα) πάνω στο ταψί που αφήσατε στην άκρη.

Βήμα 6

Βάλτε ένα κομμάτι (1/4) κεράσι γλασέ, πάνω από κάθε ροζέτα και ψήστε για 15-20 λεπτά (175˚C). Αφήστε να κρυώσουν και σερβίρετε.Εναλλακτικά, μπορείτε να τα αποθηκεύσετε σε αεροστεγές δοχείο.

Δειτε Επισης

Ταχίνι με παντζάρι
Σπανακοτυρόπιτα χωρίς φύλλο
Τσιζκέικ μήλου
Γρήγορες μπουκιές για καφέ
Γεμιστές κρέπες με σουπιές και μελάνι
Μπισκοτάκια με ταχίνι και μέλι
Μπιφτέκια λαχανικών με κολοκύθια,καρότο και πατάτες
Φανουροπιτάκια
Σκορδαλιά με πατάτες
Σοκολατένιες μπάρες μπισκότο