Σωτήρια επέμβαση γιατρών στο Ισραήλ για βρέφος από την Κύπρο-Είχε 50% πιθανότητες ζωής

Χαμόγελο σε δύο γονείς, που διαμένουν στην Κύπρο, πρόσφεραν γιατροί στο Ισραήλ, οι οποίοι κατάφεραν να πραγματοποιήσουν μία λεπτή χειρουργική επέμβαση σε έμβρυο, το οποίο παρουσίασε μία σπάνια ασθένεια. Πρόκειται για την Stephanie Fontanel και το παιδί της, η οποία ταξίδεψε στο Ισραήλ, όταν ήταν 28 εβδομάδων έγκυος.

Η νεαρή μανούλα, που διαμένει στην Κύπρο και είναι παντρεμένη με Ισραηλινό, όταν είχε φτάσει στο Ισραήλ, προειδοποίησε τους γιατρούς ότι το παιδί της ενδεχομένως να μην ζούσε, μετά τη γέννα, όπως της ανέφεραν οι γιατροί. Η Stephanie Fontanel γεννήθηκε στη Βραζιλία και μετανάστευσε με την οικογένειά της στη Γαλλία όταν ήταν 18 ετών. Στη συνέχεια, μετακόμισε στην Κύπρο, όταν ήταν 22 ετών, όπου γνώρισε τον άνδρα της, που είναι από το Ισραήλ.

«Πήγαμε σε πέντε γιατρούς και όλοι μας είπαν ότι έπρεπε να κάνω έκτρωση, λόγω της σοβαρότητας της πάθησης που είχε διαγνωστεί το έμβρυο. Υπήρχαν δύο γιατροί που μας έδιναν 50% πιθανότητες να επιβιώσει το παιδί μετά τη γέννα και ήμουν φοβισμένη να πάρω αυτό το ρίσκο», ανέφερε η Fontanel σε ισραηλινά ΜΜΕ.

Συνεχίζοντας, πρόσθεσε πως «παρά το γεγονός ότι οι γιατροί εδώ στο Ισραήλ μου εξήγησαν ότι ήταν ένα σοβαρό πρόβλημα, με χαμηλές πιθανότητες επιβίωσης, ένιωθα ότι ήθελα να συνεχίσω την εγκυμοσύνη και να παλέψω για τη ζωή αυτού του παιδιού. Εξαιτίας αυτού του γιατρού, ένιωσα ότι ήταν γραφτό να γίνει και λόγω της εμπειρίας του, είχα πολύ καλό προαίσθημα ότι αυτός ήταν ο γιατρός που θα έκανε τα πάντα για να επιτύχει η επέμβαση».

Ο σκοπός της επέμβασης ήταν να αντιμετωπίσει το εκ γενετής ελάττωμα, που ονομάζεται διαφραγματοκήλη. Η επιτυχημένη επέμβαση πραγματοποιήθηκε την περασμένη εβδομάδα, στο Rabin Medical Center από τον ιατρό, Yuval Gielchinsky.

«Η διαφραγματοκήλη είναι ένα εκ γενετής ελάττωμα, που παρουσιάζεται σε ένα παιδί στα 5,000. Είναι μία τρύπα στο εμβρυϊκό διάφραγμα, που εντοπίζεται στις νεογνικές εξετάσεις. Ως αποτέλεσμα αυτής της τρύπας, τα γαστρικά όργανα ανεβαίνουν προς το θώρακα και επηρεάζουν την ανάπτυξη των πνευμόνων του εμβρύου. Σε σοβαρές περιπτώσεις, οι πνεύμονες των εμβρύων δεν αναπτύσσονται και το νεογνό δεν μπορεί να αναπνεύσει και έτσι, πολλά παιδιά πεθαίνουν λίγο καιρό μετά τη γέννηση. Σήμερα υπάρχει ενδομήτρια εγχείρηση, που πραγματοποιείται σε διάφορα κέντρα, ανά το παγκόσμιο. Ο σκοπός της συγκεκριμένης επέμβασης είναι η καλύτερη ανάπτυξη των πνευμόνων και να μπορούν να αναπνεύσουν τα νεογνά», ανέφερε ο ίδιος.

 

Δειτε Επισης

Στους 29 βαθμούς η θερμοκρασία-Παραμένει η σκόνη στη ατμόσφαιρα
Συνεχίζει να μην καταγράφονται από την Αστυνομία οι διελεύσεις των επανεγκατασταθέντων-Χάνονται επιδόματα
Οι δικαιούχοι οικονομικής στήριξης στο «κτίΖΩ» και η επιπλέον βοήθεια που παρέχει το ΥΠΕΣ
Αυτοί είναι οι τυχεροί αριθμοί της κλήρωσης του Τζόκερ
Αυξημένη κίνηση στις υπεραγορές το Πάσχα, αλλά όχι σε άλλα καταστήματα λιανικής
Σε κλίμα συγκίνησης το τελευταίο αντίο στη δημοσιογράφο Γεωργία Ψαριά
Νέες προκλήσεις από «υπεξ», τα ρίχνει στους Ε/κ για τη συμφόρηση στο οδόφραγμα Αγίου Δομέτιου
Σ. Κυριακίδου: Σε πανευρωπαϊκό επίπεδο πρέπει να σπάσει η προκατάληψη για τα οροθετικά άτομα
Παρέμβαση υπ. Οικονομικών για καταβολή συντάξεων ζητούν έξι πρώην στελέχη του ΡΙΚ
Καταγράφονται ζημιές από την χαλαζόπτωση στην Πιτσιλιά-«Θα δοθεί αποζημίωση αν χρειάζεται»