Παρέμβαση υπ. Οικονομικών για καταβολή συντάξεων ζητούν έξι πρώην στελέχη του ΡΙΚ

Πολιτική παρέμβαση εκ μέρους του Υπουργού Οικονομικών Μάκη Κεραυνού ζητούν σε μήνυμα που στάλθηκε σε αυτόν σήμερα έξι πρώην στελέχη του ΡΙΚ, με σκοπό, όπως αναφέρουν την καταβολή της σύνταξης που δικαιούνται ύστερα από την αφυπηρέτησή τους το 2023.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της συντεχνίας ΕΥΡΙΚ, στο μήνυμά τους οι 6 εργαζόμενοι αναφέρουν ότι αφυπηρέτησαν το 2023 από το ΡΙΚ βάσει του νόμου του νέου συνταξιοδοτικού, ωστόσο "λόγω των ελλείψεων, καθυστερήσεων, αδυναμιών τόσο του οργανισμού αλλά και της πολιτείας", έχουν οδηγηθεί σε οικονομική δυσπραγία και εξαθλίωση.

Συμπληρώνουν ότι η αιτιολόγηση, το ιστορικό, η κατάρριψη ευθυνών για την ανεπάρκεια που διαπιστώνεται στην όλη διαδικασία καταβολής των συντάξεων είναι γνωστή στο Γενικό Λογιστήριο, το Τμήμα Δημόσιας Διοίκησης και Προσωπικού (ΤΔΔΠ) αλλά και το ΡΙΚ, και πως κανείς από όσους έχουν ασχοληθεί με το θέμα δεν μπορεί να το ωθήσει προς επίλυση "λόγω ελλείψεων εκ μέρους του ΡΙΚ".

«Ζητείται από όλους, και είναι και η δική μας θερμή παράκληση, όπως επέλθει επιτέλους καταλυτική η δική σας πολιτική παρέμβαση. Καμία από τις εμπλεκόμενες υπηρεσίες αλλά και το ΡΙΚ όπως διαφαίνεται δεν είναι σε θέση να δώσουν λύση στο πρόβλημα. Διαπιστώνονται εν γένει αδυναμίες στην εφαρμογή της σχετικής νομοθεσίας. Η υπομονή μας έχει εξαντληθεί. Οι απαράδεκτες χρονίζοντες αδυναμίες του ΡΙΚ μας έχουν αφήσει οικονομικά εκτεθειμένους", σημειώνουν.

Αναφέρουν περαιτέρω πως "στην προσπάθειά μας να λάβουμε την σύνταξη μας νιώθουμε ότι στην πορεία έχουμε χάσει και την αξιοπρέπεια μας. Αυτό που βιώνουμε, είναι κατάντια, δεν είναι εικόνα μίας ευνομούμενης λειτουργικής πολιτείας, ενός σύγχρονου ευρωπαϊκού κράτους». Προσθέτουν ότι αν δεν βρεθεί λύση σύντομα και άλλοι συνάδελφοί τους που αφυπηρετούν από το ΡΙΚ θα προστεθούν στην ομάδα των δυσαρεστημένων.

Συναποδέκτες του μηνύματος, όπως αναφέρεται, είναι το Υπουργείο Εσωτερικών, η Επιτροπή Εργασίας της Βουλής, και το ΔΣ του ΡΙΚ.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Εγκαινιάστηκε η πρώτη φάση ανάπλασης ιστορικού κέντρου της Αγίας Φύλας
Αποδέχθηκε το αίτημα για υπερπολύτεκνους ο Πρόεδρος-Επίκεινται ανακοινώσεις και για το επίδομα τοκετού
Υπ. Γεωργίας: Συνεχής η προσπάθεια της Κυβέρνησης για στήριξη της μελισσοκομίας
Παγκύπρια εκδήλωση διαμαρτυρίας για τον Θανάση-«Η δικαιοσύνη δεν παζαρεύεται»
Συνεχίζουν να αγνοούνται 758 Ελληνοκύπριοι από τους 1510-«Οι οικογένειες περιμένουν στωικά»
Δεκάδες νεκρά περιστέρια στο κέντρο της Λευκωσίας (Pics)
Βλέπουν κενά στην πρόταση Παναγιώτου για τους παράνομους οι εργολάβοι-«Δεν φέρουμε ευθύνη»
Έριξαν τις τιμές τους τα «Ζ» λόγω μειωμένης ζήτησης, προσφέρονται από 25 ευρώ ημερησίως
Αναμένουν διευκρινίσεις οι διανομείς για την πρόταση από Υπ. Εργασίας-Μισθός, εξοπλισμός και ασφάλεια
Σκαρφαλώνει στους 35βαθμούς ο υδράργυρος-Θα παρατηρείται σκόνη στην ατμόσφαιρα