Κέικ με γλάσο μαύρης σοκολάτας

Εξαιρετικό! Συνταγή από Μιράντα Λύτρα

ΥΛΙΚΑ

Κέικ

  • 450 γρ. ζάχαρη
  • 170 γρ. ηλιανθέλαιο
  • 200 γρ. γάλα
  • 4 αυγά
  • 1 κ.γλ. σπιτική ζάχαρη βανίλιας, ή 1 φακελάκι ζάχαρη βανίλιας
  • 40 γρ. κακάο
  • 3 κ.γλ. baking powder
  • 1 /2 κ.γλ. μαγειρική σόδα
  • 350 γρ. αλεύρι φαρίνα
  • 200 γρ. καυτό γάλα

Γλάσο μαύρης σοκολάτας

  • 250 γρ. μαύρη σοκολάτα, σε κομμάτια
  • 60 γρ. βούτυρο, ανάλατο, σε κομμάτια
  • 60 γρ. γάλα
  • 60 γρ. τυρί κρέμα

ΧΡΗΣΙΜΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ

  • στρογγυλή φόρμα με τρύπα στο κέντρο (Ø24 εκ.)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Κέικ

Βήμα 1

Λαδώστε και αλευρώστε μία στρογγυλή φόρμα με τρύπα στο κέντρο (Ø24 εκ.) και αφήστε στην άκρη. Προθερμάνετε το φούρνο στους 180°C.

Βήμα 2

Βάλτε στον κάδο 450 γρ. ζάχαρη και αλέστε 15 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 10. Καθαρίστε τα τοιχώματα του κάδου με τη σπάτουλα.

Βήμα 3

Προσθέστε 170 γρ. ηλιανθέλαιο, 200 γρ. γάλα, 4 αυγά, 1 κουταλάκι σπιτική ζάχαρη βανίλιας και αναμείξτε 15 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 5.

Βήμα 4

Προσθέστε 40 γρ. κακάο, 3 κουταλάκια baking powder, 1 /2 κουταλάκι μαγειρική σόδα, 350 γρ. αλεύρι φαρίνα και αναμείξτε 10 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 5.

Βήμα 5

Μεταφέρετε το μείγμα στη φόρμα, που ετοιμάσατε και ψήστε για περίπου 1 ώρα (180°C). Ξεφορμάρετε και αφήστε να κρυώσει καλά. Περιχύστε το κέικ με 200 γρ. καυτό γάλα και αφήστε στην άκρη. Πλύνετε και στεγνώστε καλά τον κάδο.

Γλάσο μαύρης σοκολάτας

Βήμα 1

Βάλτε στον κάδο 250 γρ. μαύρη σοκολάτα και κόψτε 15 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 10. Καθαρίστε τα τοιχώματα του κάδου με τη σπάτουλα.

Βήμα 2

Προσθέστε 60 γρ. βούτυρο ανάλατο, σε κομμάτια, 60 γρ. γάλα, 60 γρ. τυρί κρέμα και ζεστάνετε 5 λεπτά/70°C/ταχύτητα 2.

Βήμα 3

Περιχύστε το κέικ με το γλάσο και σερβίρετε

Δειτε Επισης

Τoύρτα Serano
Μουχαμάρα – Ντιπ με πιπεριές και ρεβίθια
Κοτόπουλο Sous-Vide με σάλτσα ντομάτας
Παστίτσιο με μανιτάρια και λιαστές ντομάτες
Xούμους με παντζάρι
Μάφινς μήλου
Ψωμάκια με ενεργό άνθρακα
Χουρμαδόπιτα με γλάσο μαύρης σοκολάτας
Ψωμί με σίκαλη
Ταχίνι με παντζάρι