Ο Ευαγγελίδης νέος πρόεδρος της Επαρχιακής ΕΔΕΚ στη Λάρνακα-Πρώτη νίκη Βαρνάβα

Με την Επαρχιακή Συνδιάσκεψη Λάρνακας ξεκίνησαν οι εκλογικές διεργασίες εντός της ΕΔΕΚ, ενόψει του Συνεδρίου του κόμματος, στα τέλη Οκτωβρίου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Σιζόπουλος: Στόχος τους να χτυπηθώ προσωπικά, πού ήταν τόσα χρόνια ο Βαρνάβα;

Στη Λάρνακα νέος πρόεδρος της Επαρχιακής Επιτροπής του κόμματος εκλέγηκε ο Παναγιώτης Ευαγγελίδης, ο οποίος προέρχεται από τη νεολαία της ΕΔΕΚ, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες πρόσκειται σε αυτούς που στηρίζουν την υποψηφιότητα Γιώργου Βαρνάβα.

Μετά το τέλος της καταμέτρησης, ο νέος Πρόεδρος της Επαρχιακής Επιτροπής δήλωσε ότι «ευχαριστούμε όσους μας στήριξαν. Θα προχωρήσουμε να αλλάξουμε το Κίνημα με τον τρόπο που εμείς θέλουμε να δούμε το Κίνημα. Να έρθουμε κοντά στους ανθρώπους που εργάζονται, να το δούμε πιο σοσιαλιστικό με συλλογικές αποφάσεις. Ευχαριστώ τον συναγωνιστή Διομήδη Διομήδους για τη σημερινή διαδικασία. Τώρα ξεκινά δουλειά. Τα επόμενα βήματα είναι να στήσουμε την επαρχιακή, να βρεθούμε με τους συναγωνιστές, ποια είναι τα μέλη που απαρτίζουν την επαρχιακή και να ξεκινήσουμε δουλειά».

Σε ερώτηση για το κατά πόσον ως νέος άνθρωπος θα προσεγγίσει τα νέα άτομα, ο κ. Ευαγγελίδης απάντησε πως, «σίγουρα αυτός είναι ο στόχος. Τα τελευταία χρόνια παραμελήθηκε λίγο η Νεολαία του Κινήματος και η συμμετοχή των νέων στα διάφορα όργανα του κινήματος. Σίγουρα αυτός είναι ο στόχος. Να διευρύνουμε τη συμμετοχή των νέων και να φέρουμε το κόμμα πιο κοντά στους εργαζόμενους και τον πολίτη».

Κατά τη σημερινή Εκλογική Συνδιάσκεψη Λάρνακας έχουν εκλεγεί:

  • Παναγιώτης Ευαγγελίδης, Πρόεδρος
  • Δημήτρης Βασίλακκας, Αναπλ. Πρόεδρος
  • Κατερίνα Παπαραδαμάνθους, Επαρχιακός Οργανωτικός Γραμματέας
  • Ανδρέας Χριστοφόρου, Μέλος
  • Κώστας Πρατζιώτης, Μέλος
  • Φλώρα Γιάγκου, Μέλος
  • Ευριπίδης Μέσσιου, Μέλος
  • Εύης Θεοδώρου, Μέλος
  • Ευάγγελος Γεωργιάδης, Μέλος
  • Τάσος Κωνσταντίνου, Μέλος
  • Γεωργία Μητσίγιωργη, Μέλος
  • Μέλη της Κεντρικής Επιτροπής που εκλέγονται από την Επαρχιακή Συνδιάσκεψη Λάρνακας είναι:
  • Ανδρέας Χριστοφόρου
  • Κώστας Πρατζιώτης
  • Εύης Θεοδώρου
  • Γιώργος Παττίχης
  • Φλώρα Γιάγκου
  • Γεωργία Μητσίγιωργη
  • Δώρος Λουκά
  • Σόλων Κασίνης

Μπέρδεμα κατά τη διαδικασία

Υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια της διαδικασίας σημειώθηκε μπέρδεμα, αφού Αμμοχωστιανοί θέλησαν να ψηφίσουν στη Λάρνακα, αλλά δεν τους επιτράπηκε. 

Σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε η ΕΔΕΚ αναφέρει ότι, «με την ομόφωνη απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής ημερομηνίας 30 Ιουνίου 2021 όπου καθορίστηκαν οι διαδικασίες κατά τις οποίες θα διεξαγόταν το Εκλογικό Συνέδριο του κόμματος και οι Επαρχιακές Συνδιασκέψεις, αποφασίστηκε ότι τα μέλη του Κινήματος που είναι πρόσφυγες και είναι εγγεγραμμένα στις επαρχίες Κερύνειας, Αμμοχώστου και Λευκωσίας δικαιούνται να ψηφίσουν είτε στην Επαρχιακή Οργάνωση που είναι εγγεγραμμένοι ως πρόσφυγες, είτε στην Επαρχιακή Οργάνωση διαμονής τους, σύμφωνα με την διεύθυνση που είναι καταχωρημένη στο Μητρώο του Κινήματος. Η ψήφος τους θα καταμετρηθεί στην επαρχία την οποία θα ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα».

Σημείωνε επίσης ότι «η Εφορευτική Επιτροπή κατά την Επαρχιακή Συνδιάσκεψη της Λάρνακας δέχθηκε σωρεία ενστάσεων από Λαρνακείς για μεγάλο αριθμό Αμμοχωστιανών που ήρθαν και επέμεναν να ψηφίσουν κατόπιν παρερμηνείας της ανακοίνωσης της Επιτροπής Διαπιστευτηρίων που αναφέρεται πιο πάνω και η οποία λήφθηκε για καθαρά πρακτικούς λόγους και αφορούσε τους κατοίκους Λεμεσού και  Πάφου ώστε να μην χρειαστεί να μετακινηθούν από την μια επαρχία στην άλλη. Σημειώνεται ότι η Επαρχιακή Συνδιάσκεψη Αμμοχώστου θα γίνει στις 22 Σεπτεμβρίου στην Λάρνακα».

Είναι αντιληπτό, συνέχιζε η ανακοίνωση πως, «εάν αυτό γινόταν αποδεκτό τα μέλη της επαρχιακής Αμμοχώστου θα καθόριζαν το αποτέλεσμα της επαρχιακής Λάρνακας και θα καταστρατηγούσαν την ελεύθερη απόφαση των εγγεγραμμένων μελών της Επαρχιακής Οργάνωσης Λάρνακας».

Καταλήγοντας, η ΕΔΕΚ εξήγησε πως «ως εκ τούτου η Εφορευτική Επιτροπή Εκλογικής Συνδιάσκεψης Λάρνακας αποφάσισε ομόφωνα ότι οι Αμμοχωστιανοί διαμένοντες στην Επαρχία Λάρνακας δεν δύνανται  να ψηφίσουν για την επαρχιακή επιτροπή Λάρνακας».

 

 

Δειτε Επισης

Αυξημένοι παραμένουν οι κίνδυνοι στον χρηματοπιστωτικό τομέα λένε επόπτες ΕΕ
Τατάρ: Η ένταξη της Κύπρου στην ΕΕ ήταν ως «τρίτο πραξικόπημα» και εμπόδιο στη λύση
Άνευ ανθυποψηφίου ανακηρύχθηκαν 29 Πρόεδροι και 117 μέλη κοινοτήτων στη Λεμεσό
Στο Άτυπο Συμβούλιο Γενικών Υποθέσεων της ΕΕ η Ραουνά-Στο επίκεντρο το κράτος δικαίου
Εκτίμηση για ρόλο Κύπρου στη μεταφορά ανθρ. βοήθειας στη Γάζα από Αμερικανική Εβραϊκή Επιτροπή
Ανέλυσαν σενάρια για ταχεία ανάπτυξη των κοιτασμάτων στην ΑΟΖ Χριστοδουλίδης και CEO της Eni
Ανακήρυξη 29 κοινοταρχών χωρίς ανθυποψήφιο στην εκλογική περιφέρεια Πάφου
Ανακηρύχθηκαν χωρίς ανθυποψήφιο οκτώ Κοινοτάρχες της Εκλογικής Περιφέρειας Λάρνακας
Η μάχη της πρωτιάς και οι διαφορετικές αφετηρίες του ΔΗΣΥ και του ΑΚΕΛ
Στα σχολεία της Τουρκίας η «Γαλάζια πατρίδα»-Πώς θα παρουσιάζεται το Κυπριακό και η Γενοκτονία των Ποντίων