Καραμελωμένα κρεμμύδια

Μία πεντανόστιμη συνταγή

ΥΛΙΚΑ

  • 400 γρ. κόκκινα κρεμμύδια, κομμένα στα 4
  • 40 γρ. ελαιόλαδο
  • 35 γρ. μαύρη ζάχαρη
  • 25 γρ. βαλσαμικό ξίδι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βήμα 1

Βάλτε στον κάδο 400 γρ. κόκκινα κρεμμύδια κομμένα στα 4 και κόψτε 10 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 4.

Βήμα 2

Προσθέστε 40 γρ. ελαιόλαδο και σοτάρετε 10 λεπτά/110°C/ αντίστροφη κίνηση/ταχύτητα κουτάλι.

Βήμα 3

Προσθέστε 35 γρ. μαύρη ζάχαρη, 25 γρ. βαλσάμικό ξίδι και σοτάρετε 10 λεπτά/110°C/αντίστροφη κίνηση/ταχύτητα κουτάλι.

Βήμα 4

Μεταφέρετε σε αποστειρωμένο βαζάκι με βιδωτό καπάκι, αφήστε να κρυώσουν και διατηρήστε στο ψυγείο μέχρι να τα χρειαστείτε.

Συμβουλές

Χρησιμοποιήστε σε σούπες, σε τάρτες κλπ.

Συνταγή από: Thermomixcyprus - Περισσότερες συνταγές

Δειτε Επισης

Τoύρτα Serano
Μουχαμάρα – Ντιπ με πιπεριές και ρεβίθια
Κοτόπουλο Sous-Vide με σάλτσα ντομάτας
Παστίτσιο με μανιτάρια και λιαστές ντομάτες
Xούμους με παντζάρι
Μάφινς μήλου
Ψωμάκια με ενεργό άνθρακα
Χουρμαδόπιτα με γλάσο μαύρης σοκολάτας
Ψωμί με σίκαλη
Ταχίνι με παντζάρι