Μεταφέρονται στο εξωτερικό οι δύο τραυματίες από την έκρηξη στα Λατσιά

Στο εξωτερικό θα μεταφερθούν οι δύο εργαζόμενοι της ΑΗΚ, που τραυματίστηκαν από την έκρηξη που σημειώθηκε σε υποσταθμό στα Λατσιά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Στη ΜΕΘ ο ένας τραυματίας από την έκρηξη στα Λατσιά-Στο χειρουργείο ο δεύτερος

Σύμφωνα με την εκπρόσωπο Τύπου της ΑΗΚ Χριστίνα Παπαδοπούλου, η οποία μίλησε στο Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων, αποφασίστηκε να μεταφερθούν σε χώρα του εξωτερικού για εξειδικευμένη θεραπεία. Η μεταφορά αναμένεται να γίνει αύριο το πρωί.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Έκρηξη σε υποσταθμό της ΑΗΚ στα Λατσιά-Στο νοσοκομείο δύο πρόσωπα

Την ίδια ώρα, οι δύο εργαζόμενοι, ηλικίας 40 και 48 ετών, υποβλήθηκαν σε χειρουργικές επεμβάσεις, αφού έφεραν σοβαρά τραύματα λόγω εγκαυμάτων σε διάφορα μέρη του σώματός τους. Μετά τις χειρουργικές επεμβάσεις, οι δύο τραυματίες, νοσηλεύονται στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας.

Η κ. Παπαδοπούλου είπε ότι συνεχίζονται οι έρευνες από το Τμήμα Επιθεώρησης Εργασίας και την Αστυνομία για τα ακριβή αίτια της έκρηξης. Έρευνα διεξάγει και επιτροπή της ΑΗΚ.

Υπενθυμίζεται ότι, η έκρηξη σημειώθηκε γύρω στις 11:20, την ώρα που οι δύο υπάλληλοι εκτελούσαν προγραμματισμένες εργασίες συντήρησης.

Ζητούν πλήρη διερεύνηση οι συντεχνίες

Για το ατύχημα σε υποσταθμο της ΑΗΚ  απορρέει υποχρέωση όλων των αρμόδιων φορέων να το διερευνήσουν πλήρως προκειμένου να διαφανούν οι συνθήκες κάτω από τις οποίες έχει επισυμβεί, αναφέρουν σε κοινή ανακοίνωση ΣΗΔΗΚΕΚ ΠΕΟ και ΟΗΟ ΣΕΚ, διαβεβαιώνοντας πως η εξέλιξη του θέματος θα παρακολουθείται τόσο από τις ίδιες όσο και τις συντεχνίες των εργαζομένων  στην ΑΗΚ.

Στην ανακοίνωση οι συντεχνίες εκφράζουν συγκλονισμό για το σοβαρό εργατικό ατύχημα και εκφράζουν ελπίδα οι δύο υπάλληλοι "να ξεπεράσουν αυτές τις πολύ δύσκολες στιγμές που περνούν και να επιστρέψουν γρήγορα και καλά πίσω στις οικογένειες και την εργασία τους".

Εκφράζουν επίσης αμέριστη συμπαράσταση στις οικογένειες τους για τη δοκιμασία που βιώνουν.

"Παράλληλα εκφράζουμε τη μεγάλη μας αγωνία για τις διαστάσεις που παίρνει πλέον το φαινόμενο των εργατικών ατυχημάτων. Για ακόμα μια φορά καλούμε όλους τους αρμόδιους φορείς να επικεντρώσουν τη προσοχή τους σε αυτό το ζήτημα που έχει να κάνει με τις ζωές και την υγεία των εργαζομένων", αναφέρει η ανακοίνωση.

Δειτε Επισης

Νεκρός 79χρονος σε δυστήχημα-Προσπαθούσε να ακινητοποιήσει το τρακτέρ του
Κατηγορεί την Ολγκίν ότι προσπάθησε να «παρασύρει» σε συνομιλίες ο Τατάρ-«Δεν υπάρχει κοινό έδαφος»
Επιμένει στο δεδικασμένο η πλευρά των μοναχών-«Σφάλμα και λάθος εκτίμηση του Ησαΐα»
ΒΙΝΤΕΟ: Έτσι στήθηκε η κινηματογραφική απόδραση του «Μύγα»-Σε κατάσταση συναγερμού η Γαλλία
Ποινές φυλάκισης σε δύο πρόσωπα για υποβοήθηση αλλοδαπών να εισέλθουν παράνομα στην Κύπρο
Έστω και τώρα βοηθήστε τη μάνα να ησυχάσει και τον Θανάση να αναπαυθεί...
Επανέλαβε την έκπληξή της για την στάση Τατάρ σε νέα συνέντευξη η Ολγκίν
Αναμένουν να καθοριστούν ημερομηνίες για κατάθεση των μαρτύρων τους οι μοναχοί
Καταγγέλλει προσπάθεια εκμετάλλευσης με σκοπό την απαξίωση ο Δήμος Πάφου-Η θέση του για τη γιαγιά
Γκανγκστερική απόδραση κατάδικου με τρεις νεκρούς δεσμοφύλακες στη Γαλλία