Ταϊλανδέζικη σαλάτα με κοτόπουλο

Δροσερή σαλάτα για το τραπέζι σας.

ΥΛΙΚΑ

  • 400 γρ. κραμπί, κόκκινο, σε κομμάτια
  • 400 γρ. κραμπί, πράσινο, σε κομμάτια
  • 500 γρ. καρότα σε κομμάτια
  • 5 κρεμμυδάκια, φρέσκα, σε κομμάτια
  • 40 γρ. κόλιανδρο, τα φύλλα μόνο
  • 550 γρ. νερό
  • 250 γρ. φασόλια edamame
  • 1200 γρ. φιλέτο κοτόπουλο, κομμένα
  • λωρίδες
  • 10 γρ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.γλ. αλάτι
  • 1/2 κ.γλ. πιπέρι

Ντρέσσινγκ

  • 50 γρ. χυμό λεμόνι ή λάιμ
  • 4 κουταλιές φιστικοβούτυρο
  • 4 κουταλιές σάλτσα σόγιας
  • 3 κουταλιές μέλι
  • 1 κουταλιά ελαιόλαδο
  • 40 γρ. νερό

Γαρνίρισμα & Συναρμολόγηση

  • 1 κ.σ σπόρους chia
  • 50 γρ. ασπρισμένα αμύγδαλα φιλέ,
  • καβουρδισμένα

ΧΡΗΣΙΜΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ

μπολ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βήμα 1

Βάλτε στον κάδο 400 γρ. κραμπί, κόκκινο και αλέστε 5 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 5. Μεταφέρετε σε ένα μεγάλο-βαθύ μπολ και αφήστε στην άκρη.

Βήμα 2

Βάλτε στον κάδο 400 γρ. κραμπί, πράσινο και αλέστε 5 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 5. Μεταφέρετε στο μεγάλο-βαθύ μπολ και αφήστε στην άκρη.

Βήμα 3

Βάλτε στον κάδο 500 γρ. καρότα και αλέστε . Μεταφέρετε στο μεγάλο-βαθύ μπολ με το κραμπί και αφήστε στην άκρη.

Βήμα 4

Βάλτε στον κάδο 5 κρεμμυδάκια φρέσκα, 40 γρ. κόλιανδρο και αλέστε 5 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 5. Μεταφέρετε στο μπολ με το κραμπί και αφήστε στην άκρη.

Βήμα 5

Βάλτε στον κάδο 550 γρ. νερό. Τοποθετήστε το καλαθάκι στη θέση του και ζυγίσετε μέσα 250 γρ. φασόλια edamame.

Τοποθετήστε το Varoma στην θέση του. Μεταφέρετε το κοτόπουλο στους δυο δίσκους, ραντίστε με 10 γρ. ελαιόλαδο και αλατοπιπερώστε με 1 κουταλάκι αλάτι και 1/2 κουταλάκι πιπέρι.

Μαγειρέψτε στον ατμό 25 λεπτά/Varoma/ταχύτητα 2.

Βήμα 6

Αφήστε στην άκρη το κοτόπουλο και τα φασόλια να κρυώσουν. Εν το μεταξύ συνεχίστε με το ντρέσσινγκ. Αφαιρέστε το νερό από τον κάδο.

Ντρέσσινγκ

Βήμα 1

Βάλτε στον κάδο 50 γρ. χυμό λεμόνι, 4 κουταλιές φιστικοβούτυρο, 4 κουταλιές σάλτσα σόγιας, 3 κουταλιές μέλι, 1 κουταλιά ελαιόλαδο, 40 γρ. νερό και αναμείξτε 5 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 5.

Γαρνίρισμα & Συναρμολόγηση

Βήμα 1

Προσθέστε στο μεγάλο μπολ με το κραμπί, το κοτόπουλο και το ντρέσσινγκ. Αφού κρυώσουν τα φασόλια edamame καθαρίστε τα και προσθέστε τα στο μπολ. Ανακατέψτε ελαφρώς με τη σπάτουλα. Γαρνίρετε με 1 κουταλιά σπόρους chia και 50 γρ. ασπρισμένα αμύγδαλα φιλέ. Σερβίρετε αμέσως

Συνταγή από: Thermomixcyprus - Περισσότερες συνταγές

Δειτε Επισης

Τoύρτα Serano
Μουχαμάρα – Ντιπ με πιπεριές και ρεβίθια
Κοτόπουλο Sous-Vide με σάλτσα ντομάτας
Παστίτσιο με μανιτάρια και λιαστές ντομάτες
Xούμους με παντζάρι
Μάφινς μήλου
Ψωμάκια με ενεργό άνθρακα
Χουρμαδόπιτα με γλάσο μαύρης σοκολάτας
Ψωμί με σίκαλη
Ταχίνι με παντζάρι