Κοτόπουλο el greco

Στήθος κοτόπουλο με Ελληνικές γεύσεις. Μία συνταγή από την Μαρία Παπαγεωργίου. 

ΥΛΙΚΑ

  • 30 γρ. ελαιόλαδο
  • 50 γρ. λιαστές ντομάτες (από βαζάκι με λάδι)
  • 1 κ.γλ. γλυκιά πάπρικα
  • 1 κ.γλ. ρίγανη
  • 1 /2 κ.γλ. αλάτι
  • 1 πρέζα μαύρο πιπέρι
  • 1 πρέζα άσπρο πιπέρι
  • 750 γρ. στήθος κοτόπουλο κομμένο σε μικρούς κύβους
  • 700 γρ. πατάτες κομμένες σε μικρούς κύβους
  • 1500 γρ. νερό
  • 3 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 20 γρ. βούτυρο, ανάλατο
  • 200 γρ. φέτα
  • 200 γρ. φρέσκα κρέμα
  • 15 γρ. κορν φλουρ διαλυμένο σε μισή μεζούρα κρύο νερό

ΧΡΗΣΙΜΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ

  • μεζούρα
  • σπάτουλα
  • varoma
  • καλαθάκι
  • χαρτί ψησίματος
  • ταψί
  • φούρνος
  • μπολ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βήμα 1

Ζυγίστε μέσα στον κάδο 30 γρ. ελαιόλαδο, 50 γρ. λιαστές ντομάτες, 1 κουταλάκι γλυκιά πάπρικα, 1 κουταλάκι ρίγανη, 1 /2 κουταλάκι αλάτι, 1 πρέζα μαύρο πιπέρι και 1 πρέζα άσπρο πιπέρι. Αλέστε 10 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 10.

Βήμα 2

Ρίξτε το μείγμα με τις λιαστές ντομάτες σ' ένα μπολ μαζί με το κοτόπουλο, ανακατέψτε και αφήστε στην άκρη να μαριναριστεί μέχρι να ετοιμάσετε το επόμενο βήμα.

Βήμα 3

Κόψτε 700 γρ. πατάτες σε μικρούς κύβους και προσθέστε τις στο καλαθάκι. Βάλτε 1500 γρ. νερό στον κάδο, τοποθετήστε το καλαθάκι στον κάδο, μεταφέρετε στους 2 δίσκους του Varoma το μαριναρισμένο κοτόπουλο και τοποθετήστε το Varoma στην θέση του. Μαγειρέψτε 25 λεπτά/Varoma/ταχύτητα 1.

Βήμα 4

Προθερμαίνεται τον φούρνο στους 200 βαθμούς. Ετοιμάστε ένα ταψί του φούρνου με χαρτί ψησίματος και αφήστε το στην άκρη.

Βήμα 5

Αφαιρέστε το καλαθάκι με τις πατάτες και μεταφέρετε στο ταψί του φούρνου που έχετε ήδη ετοιμάσει με χαρτί ψησίματος. Ραντίστε τις πατάτες με 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο, αλατίστε ελαφρώς και ψήστε στον φούρνο για περίπου 20 λεπτά να πάρουν χρυσαφί χρώμα. Τοποθετήστε ξανά το Varoma στην θέση του και ψήστε το κοτόπουλο για ακόμα 5 λεπτά/Varoma/ταχύτητα 1.

Βήμα 6

Μεταφέρετε το κοτόπουλο σ' ενα μπολ σερβιρίσματος και αφήστε το στην άκρη.

Βήμα 7

Κρατήστε 100 γρ. από τον ζωμό ψησίματος το υπόλοιπο δεν θα χρειαστεί. Τοποθετήστε στον κάδο 2 σκελίδες σκόρδο και 20 γρ. βούτυρο ανάλατο. Αλέστε για 6 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 6.

Βήμα 8

Καθαρίστε τα τοιχώματα του κάδου με την σπάτουλα. Σοτάρετε τον σκόρδο για 5 λεπτά/120°C/ταχύτητα 1.

Βήμα 9

Προσθέστε στον κάδο 200 γρ. τυρί φέτα και ψήστε για 3 λεπτά/100°C/ταχύτητα 2.

Βήμα 10

Προσθέστε 200 γρ. φρέσκα κρέμα, 100 γρ. ζωμό ψησίματος και 15 γρ. κορν φλουρ διαλυμένο σε μισή μεζούρα κρύο νερό. Ψήστε για 8 λεπτά/100°C/ταχύτητα 3.

Βήμα 11

Μεταφέρετε την τελειωμένη σάλτσα πάνω στο ψημένο κοτόπουλο, ανακατέψτε και σερβίρετε αμέσως μαζί με τις πατάτες και λαχανικά της δικής σας προτίμησης.

Συμβουλές

Την ώρα που θα βάλετε τις πατάτες στον φούρνο, μπορείτε να προσθέσετε λαχανικά της αρεσκείας σας ραντισμένα με ελαιόλαδο και αλάτι. Η συνταγή αυτή μπορεί να γίνει στο ΤΜ5 και ΤΜ6

Συνταγή από: Thermomixcyprus - Περισσότερες συνταγές 

Δειτε Επισης

Τoύρτα Serano
Μουχαμάρα – Ντιπ με πιπεριές και ρεβίθια
Κοτόπουλο Sous-Vide με σάλτσα ντομάτας
Παστίτσιο με μανιτάρια και λιαστές ντομάτες
Xούμους με παντζάρι
Μάφινς μήλου
Ψωμάκια με ενεργό άνθρακα
Χουρμαδόπιτα με γλάσο μαύρης σοκολάτας
Ψωμί με σίκαλη
Ταχίνι με παντζάρι