Αισθητός σε άλλες τέσσερις χώρες ο σεισμός που ταρακούνησε την Κύπρο

Πέντε βαθμούς στην κλίμακα ρίχτερ, με επίκεντρο κοντά το Δασάκι της Άχνας, ήταν ο σεισμός που ταρακούνησε λίγο πριν τις 4:30 το απόγευμα ολόκληρη την Κύπρο. Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση του Τμήματος Γεωλογικής Επισκόπησης, έγινε αισθητός σε άλλες τέσσερις χώρες.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση «το Τμήμα Γεωλογικής Επισκόπησης του Υπουργείου Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος ανακοινώνει ότι σήμερα Πέμπτη και ώρα 16:27 καταγράφηκε από το σεισμολογικό δίκτυο του Τμήματος ισχυρός σεισμός μεγέθους M=5.0 βαθμών στην κλίμακα Ρίχτερ».

Σύμφωνα ανακοίνωση, ο σεισμός είχε επίκεντρο κοντά στο Δασάκι Άχνας, 18 χιλιόμετρα βορειο-ανατολικά της Λάρνακας και εστιακό βάθος 55 χιλιόμετρα. Ο σεισμός έγινε αισθητός σε ολόκληρη την Κύπρο λόγω του μεγάλου εστιακού βάθους του. Έγινε έντονα αισθητός στην επικεντρική περιοχή, στην επαρχία Λάρνακας, Αμμοχώστου, Λευκωσίας και Λεμεσού, και ελαφρά αισθητός στην επαρχία Πάφου. Έγινε επίσης αντιληπτός στη Συρία, Λίβανο, Ισραήλ και Τουρκία.

 Το φαινόμενο, όπως σημειώνεται παρακολουθείται από το Σεισμολογικό Κέντρο του Τμήματος Γεωλογικής Επισκόπησης και η σχετική πληροφόρηση (σεισμικοί παράμετροι, διαδραστικοί χάρτες κτλ) δημοσιεύεται στις ιστοσελίδες του Τμήματος Γεωλογικής Επισκόπησης www.gsd-seismology.org.cy και http://www.moa.gov.cy/gsd και στο λογαριασμό Twitter του Τμήματος @CY_earthquakes.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Ισχυρός σεισμός 5.0 Ρίχτερ ταρακούνησε την Κύπρο-Επίκεντρο Λευκωσία και Λάρνακα

Δεν σημειώθηκαν ζημιές

Παρά το γεγονός, ότι ο σεισμός έγινε ιδιαίτερα αισθητός σε πολλές περιοχές της Λάρνακας και της ελεύθερης Αμμοχώστου, ευτυχώς δεν υπήρξαν αναφορές για ζημιές.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, μέχρι στιγμής δεν αναφέρθηκαν ζημιές ή καταστροφές σε περιουσίες σε Λάρνακα και Αμμόχωστο.

Εξάλλου σε ανάρτηση του στο Twitter ο Εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Αντρέας Κεττής έγραψε ότι «η Πυροσβεστική Υπηρεσία Κύπρου δεν έλαβε οποιαδήποτε κλήση μέχρι αυτή τη στιγμή που να αφορά το σεισμό. Για οτιδήποτε νεώτερο θα σας ανακοινωθεί».

«Έτρεχαν να βγουν από τα σπίτια τους»

Πιο αισθητή η σεισμική δόνηση έγινε στο Δασάκι της Άχνας. Όπως ανέφερε στον REPORTER ο κοινοτάρχης της κοινότητας, Νίκος Βάσιλας, δεν αναφέρθηκαν ζημιές, από το σεισμό.  «Ο σεισμός έγινε πολύ αισθητός στο Δασάκι. Ο κόσμος έτρεχε να βγει έξω από τα σπίτια του. Δεν έχουμε αναφορές για ζημιές στην κοινότητα μέχρι στιγμής».

Δειτε Επισης

«Χωρίς πρόοδο στο θέμα των ομήρων η επιχείρηση στη Γάζα θα ενταθεί»-Προειδοποιεί ο ΥΠΑΜ του Ισραήλ
Ο Τζον Σουίνι που τάσσεται υπέρ της ανεξαρτησίας της Σκωτίας αναλαμβάνει την πρωθυπουργία
Σε ισχύ οι νέοι κανόνες της ΕΕ για ανεξαρτησία και πολυφωνία των ΜΜΕ
Μέσα στο χλιδάτο παλάτι του Πούτιν με κρυφή κάμερα-Το ανακαίνισε, έχτισε εκκλησία με δικό του θρόνο
Μήνυμα Νετανιάχου για την επιχείρηση στη Ράφα-«Θα συνεχίσουμε μέχρι την απόλυτη νίκη»
Την ανθρωπιστική στήριξη προς Παλαιστίνιους συζήτησαν οι Υπουργοί της ΕΕ
Kαταθέτει στη δίκη Τραμπ η Ντάνιελς-Της έλεγε «μου θυμίζεις την κόρη μου, με τη Μελάνια δεν κοιμόμαστε στο ίδιο δωμάτιο»
BINTEO: Ήρωες αστυνομικοί σκαρφάλωσαν σε ουρανοξύστη 54 ορόφων για να σώσουν γυναίκα που κρεμόταν
Στα €6,76 δισ. η αξία των κυπριακών ομολόγων στον ισολογισμό του Ευρωσυστήματος
Αυξημένη κίνηση στις υπεραγορές το Πάσχα, αλλά όχι σε άλλα καταστήματα λιανικής