Στον αέρα η γιορτή του κρασιού-Προβληματισμός στο Δήμο Λεμεσού λόγω της πανδημίας

Η πανδημία δεν άφησε ανεπηρέαστη τη μεγάλη λαϊκή γιορτή της Λεμεσού, αυτήν της Γιορτής του Κρασιού, με ανοικτό το ενδεχόμενο μη διεξαγωγής της, ενώ σκέψεις γίνονται για χρονική μετατόπιση της ή πραγματοποίηση μικρότερης έκτασης εκδηλώσεων αφιερωμένων στο κρασί.
 
Με δεδομένο ότι η ύψους 7 μέτρων φιγούρα του βρακοφόρου αμπελουργού, που υποδέχεται κάθε χρόνο τους επισκέπτες στον δημόσιο κήπο, δεν θα πάρει τη θέση της στο τέλος Αυγούστου, ο  Δήμος Λεμεσού επεξεργάζεται εναλλακτικές λύσεις, λαμβάνοντας υπόψη επιδημιολογικά δεδομένα αλλά και τους προβληματισμούς που υπάρχουν από τους ενοικιαστές περιπτέρων.
 
Το θέμα συζητήθηκε χθες βράδυ στη συνεδρία του δημοτικού συμβουλίου, με το Δήμαρχο Νίκο Νικολαίδη να καταθέτει πρόταση για διεξαγωγή της γιορτής μεταξύ 26 Σεπτεμβρίου με 4 Οκτωβρίου.
 
Όπως ανέφερε στο ΚΥΠΕ ο κ. Νικολαϊδης, υπάρχουν επίσης σκέψεις όπως, αντί της καθιερωμένης Γιορτής του Κρασιού, πραγματοποιηθούν μικρότερης εμβέλειας εκδηλώσεις αφιερωμένες στο κρασί, σε άλλους χώρους, όπως στην περιοχή του κάστρου ή στο παλιό λιμάνι.
 
Η  χθεσινοβραδινή συνεδρία του δημοτικού συμβουλίου δεν αποφάσισε τελεσίδικα για το θέμα, το οποίο θα τεθεί εκ νέου προς συζήτηση την ερχόμενη Πέμπτη.
 
Για την ιστορία να αναφερθεί ότι η Γιορτή του Κρασιού, που ξεκίνησε το 1961, δεν πραγματοποιήθηκε τα έτη 1964, 1974, 1975, 1976 και 1977 λόγω των πολιτικών αναταραχών και της τουρκικής εισβολής, ενώ έκτοτε δίνει κάθε χρόνο ραντεβού με τους επισκέπτες της.

Δειτε Επισης

Συνολικά 19 πτήσεις για επαναπατρισμό Ισραηλινών-Προγραμματισμένες και αναχωρήσεις από μαρίνα Λάρνακας
«Η σημασία της συζήτησης για το σχέδιο αξιολόγησης στη Βουλή είναι τεράστια… Η παιδεία αλλάζει»
«Ενημέρωσα τη μητέρα μου ότι γέννησα από το ραδιόφωνο… Σε τρυφερή ηλικία εγκαταλείψαμε τους γονείς μας»
Επικοινωνία ΤΟΜ με ιδιοκτήτες οχημάτων Citroën που φέρουν ελαττωματικό αερόσακο Takata
Υπ. Ενέργειας: Αναμενόμενη αλλά προσωρινή η αύξηση των τιμών καυσίμων-Θα παρέμβουμε εάν ξεφύγουν οι τιμές
Ουρές στο λιμάνι Λεμεσού για επιβίβαση στο Crown Iris-Επαναπατρίζονται άλλοι 1600 Ισραηλινοί
Ακόμη τέσσερις Κύπριοι και οι οικογένειες τους έφυγαν από το Ιράν και επιστρέφουν στην Κύπρο
Παραίτηση Υφυπουργού Πρόνοιας ζητά η Ισότητα για κάμερες που κατέγραφαν ήχο
Κατέπλευσε εκ νέου στο λιμάνι Λεμεσού το «Crown Iris»-Μετέφερε 1.600 ξένους υπηκόους
Πραγματοποιούνται άλλες 15 πτήσεις από τη Λάρνακα προς Ισραήλ και Ιορδανία για επαναπατρισμό πολιτών