Σχεδόν μισό εκατομμύριο τα SMS της πρώτης μέρας χαλάρωσης-Τι επέλεξαν οι πολίτες

Επίσημη πρώτη η χθεσινή ημέρα για την χαλάρωση των πρώτων απαγορευτικών μέτρων που πήρε η Κυβέρνηση για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού και σύμφωνα με τους αρμόδιους υπουργούς και τους ειδικούς, η αποτίμηση της κατάστασης ήταν θετικής.
 
Από χθες οι πολίτες έχουν το δικαίωμα της αποστολής τριών μηνυμάτων, ενώ από τις 21 Μαΐου αναμένεται η κατάργηση των sms και θα επιτρέπεται η ελεύθερη διακίνηση.
 
Με βάση την αύξηση των μηνυμάτων από ένα σε τρία, ενδεχομένως ο αριθμός των sms στο 8998 να τριπλασιαζόταν, εντούτοις οι πολίτες έδειξαν την ανάλογη συνέπεια και υπευθυνότητα.
 
Μιλώντας στον REPORTER, ο Υφυπουργός Καινοτομίας Κυριάκος Κόκκινος ανέφερε ότι χθες αποστάλθηκαν περίπου 455 χιλιάδες μηνύματα, σε αντίθεση με τις περίπου 200 χιλιάδες που αποστέλλονταν τις προηγούμενες μέρες.
 
Αυτό σε ποσοστά, σύμφωνα με τον κ. Κόκκινο, μεταφράζεται σε 2,1 μηνύματα από τα τρία που είχε ευχέρεια να χρησιμοποιήσει το κοινό.
 
Ο Υφυπουργός χαρακτήρισε φυσιολογική την αντίδραση του κόσμου, αφού τα μέτρα χαλάρωσαν και οι πολίτες μπορούσαν να πραγματοποιήσουν περισσότερες κατ’ εξαίρεση διακινήσεις.
 
Σε ότι αφορά τις πιο δημοφιλείς επιλογές, πρώτη με μεγάλη διαφορά ήταν η επιλογή «2» που αφορά μετάβαση σε κατάστημα για αγορά ή προμήθεια αγαθών λιανικού εμπορίου.Για την συγκεκριμένη επιλογή, στάλθηκαν συνολικά 196 χιλιάδες μηνύματα.
 
Ακολουθεί η επιλογή «6», που αφορά την ατομική άθληση ή για τις ανάγκες κατοικιδίου ζώου και για την οποία στάλθηκαν 90 χιλιάδες μηνύματα.
 
Έκπληξη, σύμφωνα με τον κ. Κόκκινο, ήταν η τρίτη στη σειρά επιλογή, η επιλογή «8», που αφορά άλλο λόγο και για την οποία στάλθηκαν σχεδόν 90 χιλιάδες μηνύματα.
 
Σε ότι αφορά τη μετάβαση σε εκκλησίες, από 400-500 μηνύματα που υπήρχαν προηγουμένως, χθες αποστάλθηκαν περίπου δύο χιλιάδες, αφού ο κόσμος μπορούσε να πάει για προσκύνημα. 
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Δεκάδες νεκρά περιστέρια στο κέντρο της Λευκωσίας (Pics)
Βλέπουν κενά στην πρόταση Παναγιώτου για τους παράνομους οι εργολάβοι-«Δεν φέρουμε ευθύνη»
Η απόσταση της πολιτικής από τους νέους, ο παράλληλος κόσμος και η αναμενόμενη αντίδραση
Αναμένουν διευκρινίσεις οι διανομείς για την πρόταση από Υπ. Εργασίας-Μισθός, εξοπλισμός και ασφάλεια
Σκαρφαλώνει στους 35βαθμούς ο υδράργυρος-Θα παρατηρείται σκόνη στην ατμόσφαιρα
Νέα στοιχεία για τον Τσιντούλα, «έδρασε μόνος του»-Με λουλούδια έξω από το νοσοκομείο οι υποστηρικτές του Φίτσο
Οδηγός έχασε τον έλεγχο του οχήματος και ανατράπηκε-Απεγκλωβίστηκε από την Πυροσβεστική
Σε κρίσιμη κατάσταση παραμένει ο Ρόμπερτ Φίτσο-Υπό κράτηση ο δράστης, του απαγγέλθηκαν κατηγορίες
Οι Χούθι έπληξαν ελληνόκτητο πλοίο με σημαία Παναμά στην Ερυθρά Θάλασσα-Δεν υπάρχουν θύματα
Επανέρχεται ξανά η CMC-«Αν η ΕΤΥΦΑ συνεχίσει να αλλάζει τους κανόνες δικαιούμαστε αποζημίωση»