«Αισχρό να καρφώνουν τον άνθρωπο που ηγείται του στρατεύματος, απομονώστε τους»

Τείχος προστασίας γύρω από τον υπουργό Υγείας Κωνσταντίνο Ιωάννου, υψώνει ο προκάτοχός του Γιώργος Παμπορίδης.
 

Με ανάρτηση του στο twitter o κ. Παμπορίδης χαρακτηρίζει λυπηρό και αισχρό κάποιοι εργολαβικά να επιχειρούν, την ώρα της μάχης, να καρφώνουν τον άνθρωπο που ηγείται του στρατεύματος. Εφιάλτες, σημειώνει ο Γιώργος Παμπορίδης, πάντα θα υπάρχουν στην Θερμοπύλες. «Απομονώστε τους. Κανένας δεν μπορεί να διανοηθεί το βάρος της ευθύνης του».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ ΜΕΤΩΠΟ ΤΟΥ ΚΟΡΩΝΟΪΟΥ ΕΔΩ

 

Άλλωστε και ο πρόεδρος του κυβερνώντος κόμματος Αβέρωφ Νεοφύτου, δεν άφησε ασχολίαστη την μερίδας της αντιπολίτευσης να αμφισβητήσει τις προσπάθειες του Κωνσταντίνου Ιωάννου.
 

«Την ώρα που οι μαχητές της πρώτης γραμμής πολεμούν για τη δική μας προστασία και υγεία, κάποιοι δυστυχώς προσπαθούν να αφαιρέσουν από την ηθική και το φρόνημα ενός λοχαγού πρώτης γραμμής όπως ο Υπουργός Κωνσταντίνος Ιωάννου. Κωνσταντίνε είμαστε δίπλα σου και ενωμένοι θα τα καταφέρουμε», έγραψε ο Αβέρωφ Νεοφύτου.

 

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο πρόεδρος της Οργάνωσης Παραπληγικών Κύπρου, Δημήτρης Λαμπριανίδης, ο οποίος χαρακτηρίζει υπερβολικά αυστηρή την κριτική προς τον υπουργό Υγείας για τη δήλωση που έκανε στις 5 Μαρτίου.
 
«Πολύ λίγες μέρες αργότερα ξεκίνησε το lock down άλλωστε. Να τον κρίνουμε για ότι έκανε όταν ξεκίνησε να φαίνεται το μέγεθος του προβλήματος και η σοβαρότητα του ιού και τι κάνει τις τελευταίες μέρες. Επίσης να έχουμε ανοικτά τα μάτια και να αξιολογούμε τι γίνεται γενικά στον πλανήτη», έγραψε μεταξύ άλλων ο κ. Λαμπριανίδης.
 
«Οι δυτικές χώρες έχουν αποδειχθεί αδύναμες να διαχειριστούν τέτοια κρίση, σχεδόν όλες. Αυτό δεν αποτελεί άλλοθι αλλά ένα απογοητευτικό γεγονός για το δίχτυ προστασίας που ΔΕΝ μερίμνησαν να υπάρχει, το ίδιο ισχύει και για την ΕΕ».
 
Για αυτό αγαπητοί μου περιοριστείτε για να χρειαστούν όσο γίνεται λιγότεροι άνθρωποι υπηρεσίες υγείας, εντός η εκτός, καταλήγει ο πρόεδρος της Οργάνωσης Παραπληγικών.

Απάντηση άλλωστε στις επικρίσεις που δέχεται σε σχέση με αναφορά του, στις 5 Μαρτίου, πριν ακόμη εντοπιστεί το πρώτο κρούσμα κορωνοϊού στην Κύπρο, έδωσε και ο ίδιος ο Υπουργός Υγείας, ο οποίος μεταξύ άλλων επισημαίνει πως η δήλωση του «πως πρόκειται για μια απλή γρίπη», είχε σκοπό να καθησυχάσει τις αναφορές των δημοσιογράφων για τα υψηλά ποσοστά θνησιμότητας.
 
«Τις τελευταίες ώρες κυκλοφορεί βίντεο με απόσπασμα συνομιλίας που είχα με δημοσιογράφους στο Προεδρικό, λίγο μετά τη συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου στις 5 Μαρτίου 2020», αναφέρει ο Κ. Ιωάννου.
 
Και προσθέτει: «Απαντώντας σε σχόλια δημοσιογράφων που ανησυχούσαν για τη θνησιμότητα του κορωνοϊού, εξηγούσα αυτό που επαναλαμβάνω εδώ και εβδομάδες, ότι δηλαδή το 80% όσων νοσήσουν θα έχουν ήπια συμπτωματολογία και μάλιστα αρκετοί ενδεχομένως να μην το αντιληφθούν καν, αφού θα έχουν συμπτώματα μιας απλής γρίπης».
 
Η φράση, προσθέτει, «στο τέλος της ημέρας είναι μια απλή γρίππη» στόχο είχε καθησυχάσει τις ανησυχίες δημοσιογράφων που έκαναν σύγκριση του COVID-19 με πολύ πιο επικίνδυνους ιούς, όπως ο Εμπόλα, όπου το ποσοστό θνητότητας αγγίζει το 50%».
 
«Παραπέμπω στις δηλώσεις που έκανα λίγα λεπτά αργότερα την ίδια ημέρα καθώς και στις αποφάσεις που λήφθηκαν για μια σειρά από μέτρα (κλείσιμο οδοφραγμάτων, έλεγχοι στα αεροδρόμια κ.α), για όσους έχουν και την παραμικρή αμφιβολία για τις προθέσεις μας. Είναι οξύμωρο και αντιφατικό να με κατηγορούν για υποτίμηση του κινδύνου από τον ιό οι ίδιοι που με επικρίνουν ότι παίρνω απάνθρωπα απαγορευτικά μέτρα. Λυπούμαι γιατί αυτές τις κρίσιμες ώρες ορισμένοι αναζητούν αφορμές για δημιουργία εντυπώσεων και πρόκληση αντιπαράθεσης, που υπονομεύει την προσπάθεια για αντιμετώπιση της κρίσης».
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:                                                

 

Δειτε Επισης

Ο Σύνδεσμος Προστασίας Ψυχικής Υγείας συμφωνεί με Μανιφέστο Mental Health Europe ενόψει Ευρωεκλογών
Τι θέλουν οι φιλοπαλαιστίνιοι φοιτητές που διαδηλώνουν στα αμερικανικά πανεπιστήμια
Βοήθεια σε ευάλωτες ομάδες προσφέρουν Εκκλησία, δήμοι και οργανώσεις ενόψει Πάσχα
Εγκρίθηκαν 14 αιτήσεις για υπηκοότητα σε παιδιά μεικτών γάμων
Στάθηκε στη σύναξη για φαγητό μετά την ενέδρα στο «Δημητρούι» το Εφετείο-Το σκεπτικό της απόφασης
Αποπληρωμή των υποχρεώσεων Δήμων & Κοινοτήτων στο ΤΑΥ, ζητεί ο Δήμος Παραλιμνίου
Νεκρός 79χρονος Ελληνοκύπριος στο τροχαίο που σημειώθηκε στα κατεχόμενα
Κατασχέθηκαν 800 περίπου κιλά κρέας κατόπιν ελέγχων από Κτηνιατρικές Υπηρεσίες
Σοβαρό τροχαίο στα κατεχόμενα-Ελληνοκύπριοι συγκρούστηκαν με τουριστικό λεωφορείο
Πώς θα κατανεμηθεί η ευρωπαϊκή βοήθεια στον Λίβανο-Στη διαχείριση του συριακού το μεγαλύτερο μέρος