Μόνο τα Δικαστήρια δεν πήραν την απόφαση για κλείσιμο-Οι αντιδράσεις και αύριο τα νεότερα

Πολλές οι ερωτήσεις σε σχέση με τη λειτουργία των Δικαστηρίων, στα οποία βρίσκονται καθημερινά εκατοντάδες άτομα, συμπεριλαμβανομένων πολιτών, αστυνομικών, δικαστών και δικηγόρων.
 
Προ ημερών, το Ανώτατο Δικαστήριο σε σύσκεψη που πραγματοποίησε ανακοίνωσε τη λήψη μέτρων, που αφορούσαν την υγεία των προσώπων που επισκέπτονται τα Δικαστήρια, ωστόσο δεν λήφθηκε απόφαση για αναστολή των Δικαστηρίων.

Γεγονός, που έφερε την έντονη αντίδραση των δικηγόρων, με τον Παγκύπριο Δικηγορικό Σύλλογο, σε ανακοίνωση του, να αναφέρει μεταξύ άλλων, πως «ουσιαστικά το Ανώτατο Δικαστήριο μας προτρέπει να τηρούμε τους κανόνες υγιεινής (δηλαδή αναμέναμε το Ανώτατο να μας το πεί).  Ενώ λαμβάνονται μέτρα από παντού, εδώ αποφασίζουμε το γνωστό «Νίπτουμεν τας χείρας μας». Το Ανώτατο Δικαστήριο για ένα τόσο σοβαρό θέμα και πάλι αγνόησε τον Παγκύπριο Δικηγορικό Σύλλογο και δεν ζήτησε τις απόψεις του. Επικοινώνησε ο Πρόεδρος του Παγκύπριου Δικηγορικού Συλλόγου με τον Έντιμο Πρόεδρο του Ανωτάτου Δικαστηρίου και εισηγήθηκε όπως κλείσουν για τις επόμενες δύο ημέρες τα Δικαστήρια ώστε να μελετήσουμε το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί. Δυστυχώς καμία ανταπόκριση».

Ακολούθησε, η ανακοίνωση του Γενικού Εισαγγελέα, με την οποία δεν έκρυψε τον εκνευρισμό του, εκφράζοντας την απογοήτευσή του, «για την κατάσταση η οποία έχει διαμορφωθεί εξαιτίας μονομερών ενεργειών στην περίπτωση της λήψης μέτρων, για την προστασία της υγείας όλων όσων είναι υποχρεωμένοι να χρησιμοποιούν τους χώρους των δικαστηρίων της Κύπρου, χειρισμών οι οποίοι έχουν προκαλέσει τελικά πλήρη σύγχυση, διαφορετική προσέγγιση και άγνοια ως προς το πρακτέο, μεταξύ όλων των λειτουργών της απονομής της δικαιοσύνης».

Μετά τη θύελλα αντιδράσεων, ο Γενικός Εισαγγελέας και ο Υπουργός Δικαιοσύνης, διευθέτησαν για το πρωί της Δευτέρας συνάντηση με το Ανώτατο, κατά την οποία θα συζητηθούν τα μέτρα, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες μας, αναμένεται να ανασταλεί η λειτουργία τους.
 

Δειτε Επισης

Στάθηκε στη σύναξη για φαγητό μετά την ενέδρα στο «Δημητρούι» το Εφετείο-Το σκεπτικό της απόφασης
Αποκαλάμες, μπάλες σανού και ξηρά χόρτα κάηκαν από πυρκαγιά στην Τερσεφάνου
Στο Κακουργιοδικείο οδηγούνται τρία πρόσωπα για εμπρησμό δύο οχημάτων στην Τσάδα
Νεκρός 79χρονος Ελληνοκύπριος στο τροχαίο που σημειώθηκε στα κατεχόμενα
Σοβαρό τροχαίο στα κατεχόμενα-Ελληνοκύπριοι συγκρούστηκαν με τουριστικό λεωφορείο
Καταγγέλθηκε 11 φορές για λαθροθηρία και αναζητείται ξανά-Άρπαξε το όπλο και έτρεχε στα κατεχόμενα
Υπ. Οικονομικών: Συνεχίζονται οι προσπάθειες κατά παράνομης χρηματοδότησης
Ψάχνουν λύσεις για τα πυροτεχνήματα-Εξετάζεται αυστηρότερο πλαίσιο για τη χρήση τους
Απαντά στα περί συμβιβασμού για τη Μονή η Μητρόπολη Ταμασού-«Στόχος η αποκάλυψη της αλήθειας»
Απόρριψη έφεσης ΑΤΗΚ από Εφετείο για πρόστιμο από ΕΠΑ