Βρέθηκε το καλάσνικοφ του επίδοξου εκτελεστή, πεταγμένο στο διπλανό μουσείο

Σε πλήρη κινητοποίηση βρίσκεται η Αστυνομία μετά την απόπειρα φόνου που διαπράχθηκε τα ξημερώματα σε καφετέρια στην Αγία Νάπα, που είχε ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό τεσσάρων προσώπων, τριών αντρών και μιας γυναίκας, ενώ στόχος ήταν γνωστός επιχειρηματίας, ο οποίος ωστόσο είχε αποχωρήσει λίγο νωρίτερα. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: «Χτενίζουν» την Αγία Νάπα, ψάχνουν κάμερες και αρχίζουν ανακρίσεις από αντίπαλα στρατόπεδα

Οι ανακριτές της υπόθεσης διεξάγουν έρευνες σε μια προσπάθεια να εντοπιστούν τεκμήρια, ενώ άρχισαν να ψάχνουν κλειστές κάμερες παρακολούθησης, οι οποίος ενδεχομένως να ρίξουν φως στην υπόθεση. 

Τα μέλη του εγκληματολογικού εντόπισαν στοιχεία σε διπλανό μουσείο, το οποίο βρίσκεται σε απόσταση περίπου 200 μέτρων από την καφετέρια όπου διαπράχθηκε η απόπειρα φόνου. 

Όπως βλέπετε στις φωτογραφίες που εξασφάλισε ο REPORTER, τα μέλη της ΥΠΕΓΕ φαίνεται να εντόπισαν στοιχεία που παραπέμπουν στις κινήσεις του δράστη που ήταν κρυμμένος προτού ανοίξει πυρ, ενώ παραλήφθηκε ένα τεκμήριο, το οποίο πρόκειται για το όπλο του επίδοξου εκτελεστή, τύπου καλάσνικοφ.  

Την ίδια ώρα, δόθηκαν οδηγίες για αυστηρότερους ελέγχους στα σημεία εισόδου και εξόδου από την χώρα, αφού εάν πρόκειται για αλλοδαπό δράστη, ενδεχομένως να διαφύγει στα κατεχόμενα.

Στη σκηνή του εγκλήματος μετέβη και ο Αρχηγός Αστυνομίας, Κύπρος Μιχαηλίδης, ο Βοηθός Αρχηγός Αστυνομίας, Δημήτρης Δημητρίου, καθώς και οι Βοηθοί Αστυνομικοί Διευθυντές της ΑΔΕ Αμμοχώστου.

O επιχειρηματίας πριν το «χτύπημα» καθόταν σε διπλανό τραπέζι από αυτό των έξι προσώπων, εναντίον των οποίων ρίχθηκαν οι πυροβολισμοί, (σ.σ οι δύο δεν τραυματίστηκαν), και φαίνεται πως αυτός ήταν ο στόχος.

Ως εκ τούτου, οι ανακριτές αναμένεται να αρχίσουν άμεσα την λήψη καταθέσεων από πρόσωπα που έχουν ανοιχτούς λογαριασμούς με τον επιχειρηματία, o οποίος επίσης θα καταθέσει στις Αρχές. 
 
Το χρονικό της απόπειρας φόνου
 
Ήταν περίπου γύρω στις 2 τα ξημερώματα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του REPORTER, η Αστυνομία έχει μαρτυρίες πως ο δράστης κρυβόταν σε ανθώνα παρακείμενου εστιατορίου.

Ο επιχειρηματίας καθόταν σε διπλανό τραπέζι, από αυτό των θυμάτων, ωστόσο είχε αποχωρήσει λίγο αργότερα. Είκοσι λεπτά αργότερα, ο δράστης που έφερε κουκούλα, έκανε την εμφάνιση του. Στάθηκε στο τζάμι και άνοιξε πυρ με πυροβόλο όπλο. Πανικόβλητοι οι θαμώνες προσπαθούσαν να κρυφτούν για να γλιτώσουν από τις σφαίρες.
Ακολούθως ο δράστης τράπηκε σε φυγή πεζός, ενώ άλλη μαρτυρία αναφέρει πως θεάθηκε να φεύγει από την σκηνή μοτοσικλέτα με ιλιγγιώδη ταχύτητα. Ωστόσο άγνωστο εάν έχει οποιαδήποτε εμπλοκή και αν πρόκειται για συνεργό του προσώπου που άνοιξε πυρ, ενώ η Αστυνομία επεκτείνει τις έρευνες της στην ευρύτερη περιοχή, ώστε να σκιαγραφήσει τον χάρτη διαφυγής. 
Από τα πυρά τραυματίστηκαν τέσσερα πρόσωπα, τρεις άντρες και μια γυναίκα, ενώ δύο κατάφεραν να γλιτώσουν. H κατάσταση της υγείας τους κρίνεται σοβαρή αλλά εκτός κινδύνου.  
 

Δειτε Επισης

Δύο νεκροί από τις πυρκαγιές στην Τουρκία-Άγνωστη οργάνωση ανέλαβε την ευθύνη για δεκάδες εμπρησμούς
Χειροπέδες σε 35χρονο που έριξε δύο μολότφ στην αυλή 70χρονου
Μπούκαρε σε περίπτερο, επιτέθηκε στον υπάλληλο και έφυγε με την ταμειακή μηχανή
Συνελήφθη 18χρονος για την άγρια επίθεση σε 17χρονο στην Αγία Νάπα
Παραδόθηκε στις φλόγες όχημα 41χρονου στους Άγιους Ομολογητές
Εντοπίστηκε ο οπερατέρ του βίντεο με τις ερωτικές περιπτύξεις αστυνομικών-Κατάσχεσαν το περιπολικό για.. DNA
Ψάχνουν πίσω από το μισό εκατομμύριο της οικογένειας των επιχειρηματιών-Νέα πληροφορία για υπερκέρδη
Πέρασε από χίλια μύρια κύματα αλλά παραδίδεται η επέκταση του ΤΑΕΠ Λάρνακας-Τεράστιο πρόβλημα υποστελέχωσης
Η διπλή καταδίκη από το ΕΔΑΔ, τα «καλά θύματα» και οι γυναίκες που «αξίζουν» κατά τις σεξιστικές Αρχές
Το άκομψο timing των ΗΕ, η προσπάθεια του Προέδρου στο Κυπριακό και τα αρνητικά δεδομένα