To τραγούδι που έψαξαν οι περισσότεροι στο Shazaam και μπήκε στο ρεκόρ Γκίνες

Πάνε χρόνια από την εποχή που οι ραδιοφωνικοί παραγωγοί ανά τον κόσμο χρησίμευαν ως μουσικές βιβλιοθήκες για τους απανταχού ακροατές. Σήμερα αρκεί να έχει κανείς το κινητό του ανά χείρας και να… ηχογραφήσει ένα μέρος του κομματιού με την εφαρμογή Shazaam.

Πρόκειται για μια πρακτική εφαρμογή που σου δίνει πληροφορίες του τραγουδιού που ακούς, με δεδομένο φυσικά πως αυτό υπάρχει στη βάση δεδομένων της. Σύμφωνα λοιπόν με δημοσίευμα του αμερικανικού CNN, υπάρχει ένα τραγούδι, το οποίο έπαιξε πολύ τα τελευταία χρόνια, και το οποίο αναζήτησαν οι χρήστες του Shazaam όσο κανένα άλλο.

Αναζητήθηκε περισσότερες από 36 εκατ. φορές
Το χορευτικό τραγούδι Dance Monkey, φιγουράρει έτσι στις σελίδες του βιβλίου με τα Ρεκόρ Γκίνες για τις εκατομμύρια φορές που αναζητήθηκε μέσω Shazaam. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, το τραγούδι της Tones and I, κατά κόσμον Τόνι Γουότσον, αναγνωρίστηκε από την εφαρμογή 36,6 εκατομμύρια φορές. Το τραγούδι κυκλοφόρησε τον Μάιο του 2019 και εκθρόνισε από την κορυφή του Shazaaam το Wake Me Up του Σουηδού Dj Avicii.

Πρόκειται για ένα από τα πιο δημοφιλή uptempo τραγούδια τελευταία, το οποίο βρέθηκε στην κορυφή των μουσικών τσαρτ σε περισσότερες από 30 χώρες. Μάλιστα, το τραγούδι με αυστραλιανή καταγωγή έγινε το πρώτο εδώ και 8 χρόνια που μπαίνει στο Top 5 του Billboard (τα αμερικανικά τσαρτ) γραμμένο αποκλειστικά από γυναίκα δημιουργό.

Η ιστορία του τραγουδιού που έκανε διάσημη μια μουσικό του δρόμου
Η νεαρή Τόνι Γουότσον έχει δηλώσει πως συνέθεσε το εν λόγω τραγούδι, σε μια στιγμή απογοήτευσης για την έλλειψη υπομονής στους ανθρώπους γύρω της. «Είναι ένα τραγούδι για μια στιγμή που ένιωθα απογοητευμένη με το γεγονός πως οι άνθρωποι δεν είχαν πια καθόλου υπομονή» έλεγε, για την περίοδο που έπαιζε τη μουσική της στους δρόμους.
Η επιτυχία του τραγουδιού είναι ασύλληπτη, με το επίσημο κλιπ στο YouTube να έχει περισσότερα από 1 δισεκατομμύριο θεάσεις. Η Γουότσον αναμένεται να κυκλοφορήσει τον πρώτο της προσωπικό δίσκο στα τέλη του έτους.


Πηγή: iefimerida.gr 
 

Δειτε Επισης

Επιστήμονες είδαν έναν ουρακοτάγκο να χρησιμοποιεί ένα ιαματικό φυτό για να θεραπεύσει πληγή
Έρευνα της Κομισιόν για Facebook και Instagram για τον έλεγχο δημοσιεύσεων ενόψει ευρωεκλογών
Εθιστικό σαν ζάχαρη το Temu- Πώς η πλατφόρμα με τις απίστευτα χαμηλές τιμές άλλαξε όσα γνωρίζαμε
Το λειτουργικό σύστημα των iPad εμπίπτει πλέον στην Πράξη για Ψηφιακές Αγορές της ΕΕ
Επιστήμονας υποστηρίζει πως ανακάλυψε την αιτία της «κατάρας του Φαραώ»
Στο Πεκίνο ο Έλον Μασκ-Ζητά να λειτουργούν και στην Κίνα τα αυτοκίνητα χωρίς οδηγό
Σε βελτιστοποίηση δρομολογίων ασθενοφόρων με τεχνητή νοημοσύνη στοχεύει έργο του ΤΕΠΑΚ
BINTEO: H Microsoft «ζωντάνεψε» τη Μόνα Λίζα και προκάλεσε χαμό
Αποκαθίσταται ύστερα από πέντε μήνες η επικοινωνία της NASA με το Voyager 1
To TikTok περνάει στην αντεπίθεση-Επικαλείται την πρώτη τροπολογία και ετοιμάζεται για μάχη