Πότε είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας σε καφετέριες, εστιατόρια και πεζόδρομους

Σε διευκρινίσεις για τη χρήση μάσκας σε εξωτερικούς χώρους, αλλά και σε χώρους εστίασης προέβη η εκπρόσωπος τύπου του Υπουργείου Υγείας, Μαργαρίτα Κυριάκου, η οποία αναφέρθηκε στην ορθή χρήση μάσκας σε ανοιχτούς χώρους, αλλά και στους χώρους εστίασης.
 
Μιλώντας στον Αντέννα, η κ. Κυριάκου σημείωσε πως πλέον η μάσκα είναι υποχρεωτική στους εξωτερικούς χώρους και τόνισε πως αν κάποιος θελήσει να περπατήσει σε πολυσύχναστους πεζόδρομου, όπως για παράδειγμα η οδός Λήδρας, όπου κατά την ίδια ώρα παρουσιάζεται συνωστισμός, τότε θα πρέπει να φέρει την μάσκα του. Ωστόσο, αν θελήσει να περπατήσει σε ένα πεζόδρομο στο πάρκο, όπου θα έχει αρκετή απόσταση από τους άλλους παρευρισκόμενους ή θα είναι μόνος του, τότε δεν χρειάζεται να φέρει μάσκα. Σημειώνεται πως οι πολίτες που μεταβαίνουν σε διάφορες εκδηλώσεις, θα πρέπει να φέρουν μάσκα.
 
Όσον αφορά στους χώρους εστίασης, όπως για παράδειγμα οι καφετέριες ή τα εστιατόρια, τότε οι πολίτες θα πρέπει να φέρουν την μάσκα τους κατά την είσοδο, ωστόσο όταν καθίσουν στο τραπέζι τους, δεν είναι απαραίτητη η χρήση μάσκας. Ωστόσο, αν στον ίδιο χώρο, αλλά σε διαφορετικό τραπέζι βρίσκεται ένας γνωστός, τότε θα πρέπει να φέρουν την μάσκα τους, πριν μεταβούν στο τραπέζι για να τον χαιρετίσουν.
 
Η εκπρόσωπος τύπου του Υπουργείου Υγείας τόνισε πως αν σε περίπτωση που κάποιος μεταβεί σε ένα χώρο εστίασης ή σε μία καφετέρια, ώστε να πάρει κάτι και να φύγει, θα πρέπει να φέρει τη μάσκα του, από την ώρα που εισέλθει στο υποστατικό, μέχρι την ώρα που εξέλθει από αυτό θα πρέπει να φέρει τη μάσκα του.
 
Αναφορικά με τους γάμους και τις βαπτίσεις, το Υπουργείο Υγείας ξεκαθαρίζει πως σε κάθε τραπέζι θα παρακάθονται έξι άτομα, με το μέγιστο αριθμό των καλεσμένων να ανέρχεται στους 350, ενώ αν γίνονται σε Λεμεσό ή Πάφο θα πρέπει να ολοκληρωθούν πριν από τις 22:30, καθώς μετά θα υπάρχει απαγόρευση της κυκλοφορίας.  

Δειτε Επισης

Αυτοί είναι οι μαγικοί αριθμοί της κλήρωσης του Τζόκερ
Διάκριση «Χρυσό Αγρινό» για ανάπλαση εμπορικού τριγώνου στον Δήμο Λευκωσίας
Μνημόνιο Συνεργασίας με «Αττικόν» υπέγραψε το Ακτινολογικό Τμήμα του Γενικού Νοσοκομείου
Ανακοίνωσε 20 νέες ψηφιακές υπηρεσίες για το 2024 ο Υφ. Έρευνας-Εφαρμόζεται η ηλεκτρονική υπογραφή
Η έκκληση του Δήμου Στροβόλου στο κοινό να μην συμμετέχει στις λαμπρατζιές
Έτσι λειτουργούν τα έξυπνα τηλεκατευθυνόμενα σωσίβια με εμβέλεια 800 μέτρα
Διευρύνεται η πρόσβαση αλλοδαπών φοιτητών στην αγορά εργασίας-Οι ανακοινώσεις Παναγιώτου
Πασχαλινές διακοπές στο εξωτερικό προτιμούν οι Κύπριοι-Πρωτιά για Ελλάδα, ακολουθεί το ΗΒ
Καμπανάκι από τους ειδικούς στις ευάλωτες ομάδες για σκόνη-Αύξηση περιστατικών στα ιατρεία
Απλοποιούνται τα κριτήρια για επανεγκατάσταση-Η απόφαση του Υπουργικού, όσα αλλάζουν