Μοριακές εξετάσεις από την NIPD Genetics για ταυτόχρονο έλεγχο κορωνοϊού και γρίπης

Η NIPD Genetics ανέπτυξε και παρέχει στην Κύπρο και διεθνώς από σήμερα, δύο πρωτοποριακές μοριακές εξετάσεις οι οποίες με τη χρήση ενός δείγματος ελέγχουν ταυτόχρονα και γρήγορα, COVID-19, γρίπη και πολλές άλλες αναπνευστικές μολύνσεις.
 
Σε δελτίο Τύπου που στάλθηκε στα ΜΜΕ αναφέρεται ότι οι εξετάσεις έρχονται να ενισχύσουν τους επαγγελματίες υγείας σε μια χρονική περίοδο η οποία θεωρείται από τους επιστήμονες πολύ κρίσιμη, αφού η τρέχουσα πανδημία του COVID-19 θα συνυπάρξει με άλλες εποχικές αναπνευστικές λοιμώξεις που έχουν παρόμοια συμπτώματα, κάτι που κάνει τη διάγνωσή τους πάρα πολύ δύσκολη.
 
Η NIPD Genetics έχει δημιουργήσει και προσφέρει τον Έλεγχο 4 Αναπνευστικών Ιών, ο οποίος είναι ένα νέο μοριακό τεστ που ανιχνεύει ταυτόχρονα τον νέο κορωνοϊό SARS-CοV-2 που προκαλεί την ασθένεια COVID-19, τους ιούς Influenza A και Β που προκαλούν την κοινή γρίπη, καθώς και τον ιό του Αναπνευστικού Συγκυτίου (RSV), ο οποίος προκαλεί τη αναπνευστική λοίμωξη RSV.

Όπως αναφέρεται στο δελτίο Τύπου, τόσο οι ιοί της κοινής γρίπης όσο και ο RSV προκαλούν ετήσιες επιδημίες με έξαρση κατά τους φθινοπωρινούς και χειμερινούς μήνες. Επομένως, αναμένεται να συνυπάρξουν με την πανδημία του κορωνοϊού SARS-CοV-2. Λόγω των πολλών ομοιοτήτων που υπάρχουν στα συμπτώματα και στη μετάδοση των ασθενειών αυτών, είναι σημαντικό να διαχωρίζεται κατά πόσο η λοίμωξη προκαλείται από τον νέο κορωνοϊό ή από τους άλλους ιούς, ώστε τα άτομα που επηρεάζονται να λάβουν την κατάλληλη θεραπεία και να ληφθούν τα απαραίτητα μέτρα απομόνωσης και προστασίας.
 
Η NIPD Genetics προσφέρει επίσης τον Έλεγχο 22 Αναπνευστικών Λοιμώξεων, ο οποίος εξετάζει 22 διαφορετικά παθογόνα, συμπεριλαμβανομένων των ιών SARS-COV-2, Influenza A και B, RSV, αλλά και πολλών άλλων ιών και βακτηρίων όπως η λεγεωνέλλα, το μυκόπλασμα και άλλα. Η εν λόγω εξέταση προσφέρει μια περιεκτική ανάλυση πολλαπλών αναπνευστικών παθογόνων που κυκλοφορούν στον πληθυσμό αυξάνοντας τις πιθανότητες έγκαιρης αναγνώρισης και αποτελεσματικής αντιμετώπισης της λοίμωξης. Επίσης, η εξέταση αυτή μπορεί να προσφέρεται για επείγοντα περιστατικά εντός 1-2 ωρών.
 
Τόσο ο Έλεγχος 4 Αναπνευστικών Ιών όσο και ο Έλεγχος 22 Αναπνευστικών Λοιμώξεων αποτελούν μια μόνο συνοπτική αντίδραση αντίστοιχα χρησιμοποιώντας μοριακή μεθοδολογία RT-PCR για την ανάλυσή τους.
 
Οι εξεταζόμενες αναπνευστικές λοιμώξεις μεταδίδονται με παρόμοιο τρόπο και εκδηλώνονται με παρόμοια κλινικά συμπτώματα (όπως είναι ο πυρετός, ο βήχας, η ρινική καταρροή, το φτάρνισμα, η δύσπνοια και ο πόνος στο στήθος), γεγονός που κάνει την κλινική διάγνωσή τους μέσω συμπτωμάτων αδύνατη.
 
Ο Έλεγχος 4 Αναπνευστικών Ιών και ο Έλεγχος 22 Αναπνευστικών Λοιμώξεων ενδείκνυνται για άτομα που εμφανίζουν συμπτώματα λοιμώξεων του αναπνευστικού συστήματος, άτομα που έχουν έρθει σε επαφή με άτομα που πάσχουν από τη λοίμωξη ή άτομα που ανησυχούν για την υγεία τους, καταλήγει η ανακοίνωση.
 
Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Αυτοί είναι οι τυχεροί αριθμοί της κλήρωσης του Τζόκερ
Αυξημένη κίνηση στις υπεραγορές το Πάσχα, αλλά όχι σε άλλα καταστήματα λιανικής
Συνδέθηκε με δώδεκα υποθέσεις εμπρησμού κατοικιών και οχημάτων ο δεσμοφύλακας των Κεντρικών
Σε κλίμα συγκίνησης το τελευταίο αντίο στη δημοσιογράφο Γεωργία Ψαριά
Χειροπέδες σε 63χρονο για τους πυροβολισμούς εναντίον οχήματος στο Ζακάκι
ΒΙΝΤΕΟ: Το επεισόδιο μεταξύ δημάρχου και δημοτικού συμβούλου στη Δρομολοξιά
Στο κελί για μια ημέρα οι τρεις ανήλικοι για την επίθεση με κροτίδες σε οικία στο Κίτι
Νέες προκλήσεις από «υπεξ», τα ρίχνει στους Ε/κ για τη συμφόρηση στο οδόφραγμα Αγίου Δομέτιου
Κατήγγειλε σωματική επίθεση από τον Δήμαρχο ο Δημοτικός Σύμβουλος ΔΗΣΥ-Έδωσε στοιχεία στις Αρχές
Δεκάχρονος μαθητής ανάμεσα στα άτομα που προκάλεσαν ζημιές στο Δημοτικό Λιβαδιών