Βγάζει μπροστά και τον Ομήρου η ΕΔΕΚ-Όλα για όλα για την συσπείρωση

Σε ψήφο για εκπροσώπηση της Κύπρου στη Σοσιαλιστική Ομάδα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και σε ψήφο αποτροπής εκλογής εκπροσώπου του ακροδεξιού μορφώματος, κατά την έκφρασή του, κάλεσε τους πολίτες ο τέως Πρόεδρος της Βουλής και τέως πρόεδρος της ΕΔΕΚ Γιαννάκης Ομήρου.
 
Σε γραπτή δήλωση του, αναφέρει πως η Σοσιαλιστική Ομάδα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου διαχρονικά υπηρέτησε το ευρωπαϊκό ιδεώδες, στήριξε την ευρωπαϊκή ενσωμάτωση της Κύπρου και συμπαρατάσσεται στον αγώνα για λύση του Κυπριακού στη βάση του τερματισμού της τουρκικής κατοχής και αποκατάστασης της ενότητας, εδαφικής ακεραιότητας και ανεξαρτησίας της Κυπριακής Δημοκρατίας.
 
Χαρακτηρίζει τις εκλογές κρίσιμες, οι οποίες πραγματοποιούνται μέσα σε ένα ιδιαίτερα τοξικό περιβάλλον, σημειώνοντας πως κύριος παράγοντας διαμόρφωσης αυτού του τοξικού περιβάλλοντος, είναι οι δυνάμεις που αντιμάχονται την ευρωπαϊκή ενοποίηση και εμφανίζονται ως θλιβεροί νοσταλγοί ολοκληρωτικών, μισαλλόδοξων και ρατσιστικών αντιλήψεων, που στο παρελθόν οδήγησαν την ανθρωπότητα σε ένα χωρίς προηγούμενο αιματοκύλισμα.
 
Ταυτόχρονα, συνεχίζει, στις προσεχείς ευρωεκλογές, κρίσιμο διακύβευμα αποτελεί η συνέχιση ή η ανακοπή μιας οικονομικής πολιτικής, με χαρακτηριστικά την ακραία λιτότητα, την κοινωνική περιθωριοποίηση ευρύτατων πληθυσμιακών ομάδων της Ευρώπης και το χάσμα ανισοτήτων μεταξύ το πλούσιου βορρά και του φτωχού νότου.
 
«Αυτές οι θεμελιώδεις παράμετροι, μετατρέπουν τις εκλογές της ερχόμενης Κυριακής στις πιο κρίσιμες στην ιστορία της Ε.Ε. Είναι χρέος των Κυπρίων πολιτών να τοποθετηθούν ενώπιον αυτών των δεδομένων, με υψηλό αίσθημα δημοκρατικής ευθύνης», δήλωσε και κάλεσε τους ψηφοφόρους να απορρίψουν το μόρφωμα της Κυπριακής ακροδεξιάς που αποτελεί θλιβερό  νοσταλγό, εκείνων που οδήγησαν στην εθνική προδοσία του 1974».

Δειτε Επισης

Επιμένουν για δυο Κράτη οι Τούρκοι-«Δεν υπάρχει πια θέμα για συνομοσπονδία ή ομοσπονδία»
Έστειλε μηνύματα ο Κόμπος για το Κυπριακό- «Λύση στο πλαίσιο του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ»
Με τοπικιστικά κριτήρια οι εκλογές στην Αμμόχωστο-Η πολυκοσμία στο Παραλίμνι και η μάχη του κατεχόμενου δήμου
Καρογιάν: Πρωταρχική επιδίωξη της ΔΗΠΑ να τερματιστεί η κατοχή
ΒΙΝΤΕΟ: Αφαίρεσαν τα πανό του Καραμανίδη για τις εκλογές και του άφησαν φάκελο για να ψηφίσει άλλη-Προχωρεί σε καταγγελία
Κίρμπι: Σε μερικές μέρες ανοίγει το τεχνητό λιμάνι στη Γάζα για ανθρωπιστική βοήθεια από Κύπρο
«Βήμα για σοβαρή αντιμετώπιση βίας κατά γυναικών η νέα Οδηγία»-Όσα υποστηρίζουν Κύπριοι Ευρωβουλευτές
Επιβεβαίωσε την κάθοδο της Ολγκίν στην Κύπρο στις 7 Μαΐου εκπρόσωπος του ΓΓ του ΟΗΕ
20 χρόνια μετά... Oι τρεις πρώτοι Κύπριοι Ευρωβουλευτές μιλούν για την Ευρώπη του τότε και του σήμερα
Ο κομματικός χάρτης της Λεμεσού, το κοινό μοτίβο και η μάχη του κέντρου να σπάσει το δίπολο ΔΗΣΥ-ΑΚΕΛ