Και οι άλλοι δύο στο κελί για την απόπειρα φόνου-Ψάχνουν τους άλλους πέντε

Υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, οδηγήθηκαν ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λευκωσίας, οι άλλοι δύο συλληφθέντες σε σχέση με την απόπειρα φόνου που διαπράχθηκε το πρωί της Κυριακής στην Έγκωμη, έξω από νυχτερινό μαγαζί.

ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΔΩ: Ήρθε, πυροβόλησε και απήλθε… Ούτε κάλυκες στη σκηνή του αιματηρού επεισοδίου

Πρόκειται για τον 44χρονο που φέρεται ως ο πρόσωπο που πάτησε την σκανδάλη και ο οποίος παραδόθηκε χθες το μεσημέρι, ενώ ο δεύτερος ύποπτος είναι 50χρονος από την Ελεύθερη Αμμόχωστο, που συνελήφθη για συνέργεια μετά τη διάπραξη των αδικημάτων.
 
Συγκεκριμένα ο 50χρονος, φέρεται να βοήθησε τον 43χρονου που ήδη τελεί υπό κράτηση, στη διαφυγή του 42χρονου που επίσης τελεί υπό κράτηση και ο οποίος καταζητείτο.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Και 4η σύλληψη για την απόπειρα φόνου-Οι ρόλοι των υπόπτων και οι καταζητούμενοι
 
Εναντίον του 42χρονου και του 43χρονου εκδόθηκε οκταήμερο διάταγμα κράτησης, ενώ το ίδιο διάταγμα θα ζητηθεί και για τους άλλους δύο υπόπτους.
 
Την ίδια ώρα, η Αστυνομία καταζητεί άλλα δύο πρόσωπα και συγκεκριμένα τον 37χρονο Τζορτζ Ανδρέου, αλλά και ένα 49χρονο, ενώ αναζητεί άλλα τρία, τα οποία μαρτυρίες τα τοποθετούν στο μαγαζί που εκτυλίχθηκε το αιματηρό επεισόδιο.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Αυτός είναι ο Ανδρέου που καταζητείται για την απόπειρα φόνου στην Έγκωμη
 
Υπό τον φόβο επεισοδίων καθώς ανάμεσα στους υπόπτους, που οδηγήθηκαν ενώπιον Δικαστηρίου είναι ο 44χρονος φερόμενος ως δράστης, η Αστυνομία έλαβε αυξημένα μέτρα ασφαλείας, τόσο εντός όσο και εκτός του Δικαστηρίου.
 
Ανάλογα μέτρα ωστόσο υπήρχαν και κατά τη χθεσινή διαδικασία.

*LIVE η διαδικασία:

*Υπό αστυνομικό κλοιό η ακροαματική διαδικασία για τους άλλους δύο υπόπτους.

*Στην αίθουσα του Δικαστηρίου οι δύο ύποπτοι. Αρχίζει η διαδικασία.

*Ο 44χρονος φερόμενος ως δράστης είναι χτυπημένος στο χέρι, ενώ χθες μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο.

*Το λόγο παίρνει ο ανακριτής της υπόθεσης ο οποίος αναφέρεται στα γεγονότα της υπόθεσης.

*Ο 44χρονος φέρεται ως το πρόσωπο που πυροβολούσε τους δύο Σύρους, ενώ ο 50χρονος ως το πρόσωπο που βοήθησε τον καταζητούμενο για την υπόθεση στη διαφυγή του.

*Ο ανακριτής της υπόθεσης αναφέρεται στις μαρτυρίες που βρίσκονται ενώπιον της Αστυνομίας.

*Ο 42χρονος Σύρος, αδελφός του πρώτου θύματος σε κατάθεση του στους ανακριτές ανέφερε ότι στις τέσσερις τα ξημερώματα της Κυριακής είχε μεταβεί στο νυχτερινό μαγαζί, όπου κάθισε με τον 44χρονο φερόμενο δράστη, μαζί με τον οποίον ήταν και άλλοι φίλοι του.
 
Στη συνέχεια, όπως ισχυρίστηκε, έφυγε από το μαγαζί για να επιστρέψει δεκαπέντε λεπτά αργότερα με τον αδελφό του, καθώς και δύο ομοεθνείς τους. 
 
Οι Σύριοι και οι Ελληνοκύπριοι κάθονταν μαζί στο ίδιο τραπέζι, ενώ όπως ισχυρίστηκε, σε κάποια στιγμή ο ένας εξ αυτών, τον έσπρωξε χωρίς λόγο και πήγε να ξεκινήσει καυγάς. Ακολούθως βγήκαν έξω από το μαγαζί, όπου ο καβγάς συνεχίστηκε εντός του δρόμου.
 
Όπως είπε, ενώ στεκόταν στο σημείο, είδε τον 44χρονο να φεύγει από το σημείο που ήταν έξω στο δρόμο, να πηγαίνει σε πλησίον χώρο στάθμευσης όπου και τον ακολούθησε. Με την επιστροφή του πίσω στο σημείο όπου γινόταν ο καβγάς, ο αδελφός του Σύρου (σ.σ ο σοβαρά τραυματίας), τον είδε να κρατά ένα πιστόλι το οποίο όπλισε και τον σημάδεψε στο κεφάλι. Αμέσως, ο ίδιος, όπως ισχυρίστηκε, τον άρπαξε από το χέρι που κρατούσε το πιστόλι και του το σήκωσε προς τα πάνω, με αποτέλεσμα ο 44χρονος να πυροβολήσει προς το μέρος του δύο φορές, «δίπλα και ξυστά από το κεφάλι του».
 
Στη συνέχεια όπως ισχυρίστηκε, κατάφερε να σηκωθεί από το έδαφος και τότε είδε τον αδελφό του αιμόφυρτο στο δρόμο.

*Ο ανακριτής αναφέρθηκε σε άλλη μαρτυρία που λήφθηκε από θαμώνα που συχνάζει στο ίδιο κέντρο και ο οποίος γνωρίζει τους δύο εκ των Ελληνοκυπρίων που ενεπλάκησαν στο αιματηρό επεισόδιο, ως επίσης και τους δύο Σύρους.
 
Όπως είπε από τη μαρτυρία του διαφάνηκε ότι προηγήθηκε λογομαχία μεταξύ των δύο «στρατοπέδων», ενώ στη συνέχεια βγήκαν έξω.  

Όπως ισχυρίστηκε ο μάρτυρας, είδε τον ένα από τους Ελληνοκύπριους να χτυπά τον ξάδελφο των Σύρων, με τον ένα να ανταποδίδει.
 
Ακολούθως ανέφερε ότι προσπάθησε να κατευνάσει τα πνεύματα, μέχρι που σε κάποια στιγμή είδε τον 44χρονο να μεταβαίνει προς τα οχήματα που ήταν σταθμευμένα έξω από το κέντρο και σε λίγα λεπτά τον είδε να επιστρέφει στο μέρος, κρατώντας ένα πιστόλι.
 
Τότε, ο 42χρονος Σύρος μπήκε μπροστά από τον 44χρονο και του έπιασε τα χέρια, με τον τελευταίο στη συνέχεια να του τραβάει απότομα τα χέρια του και να τον σημαδεύει με το πιστόλι. Ακολούθως, πάτησε τη σκανδάλη και πυροβόλησε προς το κεφάλι του, χωρίς όμως να τον πετύχει, αφού η σφαίρα πέρασε ξυστά από το κεφάλι του 42χρονου και καρφώθηκε στο κεφάλι του αδελφού του, ο οποίος βρισκόταν από πίσω του.

Όπως ισχυρίστηκε στην κατάθεση του, ο 42χρονος στη συνέχεια ο 44χρονος προσπάθησε να τον πυροβολήσει ξανά, αλλά ο τελευταίος κατάφερε να του πιάσει τα χέρια, με αποτέλεσμα αυτός να πυροβολήσει ακόμη δύο φορές ξυστά στο κεφάλι και μια στον αέρα.

*Όπως είπε ο ανακριτής λήφθηκαν τρεις μαρτυρίες, έπειτα από τις οποίες προέκυψε πως οι Ελληνοκύπριοι το τελευταίο χρονικό διάστημα εξασκούσαν πίεση στους ιδιοκτήτες και διαχειριστές του εν λόγω μαγαζιού, ώστε να αναλάβουν την προστασία και τη διαχείριση του.

Μάλιστα, την τελευταία εβδομάδα, φέρονται να απειλούσαν το εν λόγω προσωπικό ότι θα απολύονταν από τις εργασίες τους για να αναλάβουν τη διαχείριση μέλη προσκείμενα στους Ελληνοκύπριους.

Στη συνέχεια των απειλών, μερικές ώρες πριν το αιματηρό επεισόδιο, οι Ελληνοκύπριοι φέρονται να μετέβησαν στο εν λόγω μαγαζί όπου ανέφεραν στους υπαλλήλους επιτακτικά πως «από τα απόψε θα αναλάμβαναν εκείνοι την προστασία του κέντρου και παρέμεινα στο μέρος, με αποτέλεσμα οι υπάλληλοι να υποκύψουν στις πιέσεις και απειλές και να προχωρήσουν».

*Ο ανακριτής ανέφερε ότι από την οικία του 44χρονου φερόμενου δράστη παραλήφθηκε ρουχισμός ο οποίος στάλθηκε για εξετάσεις.

*Ο 50χρονος συνελήφθη εκτός από συνέργεια, και ως ύποπτος για συμμετοχή σε εγκληματική ομάδα.

* O 50χρονος είπε, «εμένα γιατί να με συλλάβετε»; Σε κατάθεση του ανέφερε ότι γνωρίζει τους δύο που τελούν υπό κράτηση. Όπως είπε του τηλεφώνησε και του είπε ότι χτύπησαν τον... και ότι θα μετέβαινε σπίτι του.Στη συνέχεια είχε πάρει καταζητούμενο σπίτι του, όπου του προσέφερε στέγη και φαγητό.

*Εντοπίστηκαν δύο οχήματα εγκαταλελειμμένα και δείχνουν τη σύνδεση μεταξύ των υπόπτων. Οι σκηνές είναι αποκλεισμένες, ανέφερε ο ανακριτής και αναμένεται να παραληφθούν για εξετάσεις τα εν λόγω οχήματα.

*Ο 44χρονος ανακρινόμενος έδωσε κάποιους ισχυρισμούς οι οποίοι διερευνώνται.

*Οι δικηγόροι των υπόπτων δεν έφεραν ένσταση στο αίτημα της Αστυνομίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Middle East Eye: Οι ΗΠΑ είχαν ενημερώσει την Τουρκία για την επικείμενη ισραηλινή επίθεση στο Ιράν
Σεισμός 5,2 Ρίχτερ σημειώθηκε στο Ιράν
ΒΙΝΤΕΟ: Πίδακες λάβας ύψους ως και 300 μέτρα εκτόξευσε το ηφαίστειο Κιλαουέα στη Χαβάη
Τον αμανέ τους για διώξεις σφετεριστών συνεχίζουν οι τούρκοι-«Θα υπάρξει απάντηση αν συνεχιστούν»
Οι Ευρωπαίοι πιέζουν το Ιράν να αποδεχθεί τον μηδενικό εμπλουτισμό σε ουράνιο-Ολοκληρώθηκε η συνάντηση της Γενεύης
Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Για περιφερειακές εξελίξεις συνομίλησαν Ρούμπιο-Κόμπος
Πούτιν: «Ανησυχώ για έναν Γ' Παγκόσμιο Πόλεμο»
Δεν κατάλαβα την έκρηξη, τυφλώθηκα και κάηκα, λέει ο 19χρονος που τραυματίστηκε στο νοσοκομείο Σερρών
ΒΙΝΤΕΟ: Η στιγμή που βαλλιστικός πύραυλος κτυπά παιδικό σταθμό στο Ισραήλ
Συστάσεις Γερμανικού ΥΠΕΞ προς τουρίστες στην Κύπρο-Ζητά αυξημένη προσοχή και συνετή συμπεριφορά