Ο ηλεκτρικός πάγκος του Κίρζη στον Απόλλωνα

Ο Νίκος Κίρζης έχει τα ηνία του ποδοσφαιρικού Απόλλωνα από τον Μάιο του 2012, έχοντας μέχρι στιγμής προσλάβει οκτώ προπονητές για τον πάγκο της ποδοσφαιρικής ομάδας. Αυτοί προέρχονται από Κύπρο, Σερβία, Ρουμανία, Ολλανδία, Πορτογαλία και Σκωτία.

Ο πρώτος τεχνικός της εποχής Νίκου Κίρζη, ήταν ο Σκωτσέζος Τζορτζ Μπέρλι, ο οποίος απέτυχε παταγωδώς. O Μπέρλι παρέμεινε για μόλις δύο παιχνίδια στον πάγκο του Απόλλωνα και απολύθηκε στα τέλη του Σεπτεμβρίου του 2012.

Αντικαταστάτης του Σκωτσέζου, ήταν ο συμπατριώτης μας νυν προπονητής του Πανιωνίου Νικόδημος Παπαβασιλείου, ο οποίος βρισκόταν στον πάγκο από τον Σεπτέμβριο του 2012 μέχρι τον Μάρτιο του 2013. Στα 21 του παιχνίδια στον πάγκο της λεμεσιανής ομάδας, είχε εννέα νίκες, έξι ήττες και έξι ισοπαλίες.

Τον Παπαβασιλείου, διαδέχθηκε άλλος ένας Κύπριος τεχνικός. Ο Χριστάκης Χριστοφόρου ανέλαβε την τεχνική ηγεσία του Απόλλωνα τον Μάρτιο του 2013 και απολύθηκε τον Οκτώβριο του 2014, μετά από την βαριά εκτός έδρας ήττα από τη Νέα Σαλαμίνα με 4-0. Στα 63 του παιχνίδια στον πάγκο της ομάδας της Λεμεσού, είχε απολογισμό 35 νίκες, 18 ήττες και 10 ισοπαλίες.

Τον Οκτώβριο του 2014, ο Νίκος Κίρζης, έκανε στροφή προς την αγορά της Ρουμανίας, προσλαμβάνοντας τον Ιοάν Αντόνε. Ο πρώην τεχνικός της Ομόνοιας, μεταξύ άλλων, παρέμεινε στον πάγκο της λεμεσιανής ομάδας, μέχρι τον Απρίλιο του 2015, πληρώνοντας το «μάρμαρο» για την εντός έδρας ήττα από την Ανόρθωση με 1-3. Είχε απολογισμό 12 νίκες, 8 ήττες και 4 ισοπαλίες σε 24 παιχνίδια.

Τον Ρουμάνο νυν τεχνικό της Βολουντάρι, αντικατέστησε ο γνωστός και μη εξαιρετέος Τον Κάανεν. Ο Ολλανδός προπονητής ανέλαβε την λεμεσιανή ομάδα τον Απρίλιο του 2015 και είχε την ευθύνη για έξι παιχνίδια της δεύτερης φάσης του πρωταθλήματος μέχρι το τέλος της. Το συμβόλαιο του δεν ανανεώθηκε και αποχώρησε με το τέλος της σεζόν, έχοντας απολογισμό 2 νίκες, 3 ήττες και μια ισοπαλία σε έξι παιχνίδια.

Προπονητής του Απόλλωνα το καλοκαίρι του 2015, ανέλαβε ο Πορτογάλος πρώην ποδοσφαιριστής της Πόρτο Πέδρο Εμάνουελ. Ο γεννημένος στην Ανγκόλα 44χρονος προπονητής, παρέμεινε στον πάγκο της λεμεσιανής ομάδας, μέχρι τον Δεκέμβριο του 2016, όταν η εντός έδρας ισοπαλία κόντρα στη Νέα Σαλαμίνα, ουσιαστικά, τον «έκαψε». Ο απολογισμός του Εμάνουελ στον πάγκο, ήταν 29 νίκες, 11 ήττες και 18 ισοπαλίες, σε όλες τις διοργανώσεις.

Τον Εμάνουελ, αντικατέστησε ο πιο επιτυχημένος προπονητής στην σύγχρονη ιστορία της ομάδας. Ο Νίκος Κίρζης, πήρε το ρίσκο, προσέλαβε τον Σωφρόνη Αυγουστή στην τεχνική ηγεσία και δικαιώθηκε εκ του αποτελέσματος. Ο 42χρονος Κύπριος τεχνικός ανέλαβε τον Δεκέμβριο του 2016, αλλά απολύθηκε (προσωρινά, όπως φάνηκε) μετά την εντός έδρας ήττα από την Αϊντχόφεν με 0-4 τον περασμένο Αύγουστο.

 Ο Αυγουστή επανήλθε στην τεχνική ηγεσία της ομάδας, πριν από περίπου μια εβδομάδα και έχει ως απολογισμό 73 νίκες, 27 ήττες και 25 ισοπαλίες σε όλες τις διοργανώσεις, στον πάγκο της ομάδας της Λεμεσού.

Ενδιάμεσα, στον Απόλλωνα είχε προσληφθεί ο Σέρβος Ιβάν Βουκομάνοβιτς. Ένας τεχνικός, που παρέμεινε για τέσσερα παιχνίδια στην τεχνική ηγεσία της ομάδας και απομακρύνθηκε μετά την ήττα από την Ανόρθωση με σκορ 3-1. Κέρδισε την Πάφος FC εντός έδρας με 3-2, έχασε εκτός έδρας από Ομόνοια και Ανόρθωση, ενώ εξήλθε ισόπαλος χωρίς τέρματα κόντρα στην ΑΕΚ στο νεότευκτο γήπεδό της.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: