Εβδομήντα έξι ασυνόδευτα παιδιά σε ανάδοχες οικογένειες, ανακοινώνει το 'Hope for Children'

Η MKO "Hope for Children" ανακοινώνει ότι συνολικά 76 ασυνόδευτα παιδιά έχουν τοποθετηθεί σε ανάδοχες οικογένειες, οι οποίες έχουν αξιολογηθεί και εκπαιδευτεί στο πλαίσιο προγράμματος, το οποίο χρηματοδοτήθηκε από τη Μονάδα Ευρωπαϊκών Ταμείων, σημειώνοντας ότι έχει επίσης αναλάβει σε συνεργασία με τις Υπηρεσίες Κοινωνικής Ευημερίας τη συστηματική παρακολούθηση της ψυχοκοινωνικής πορείας και προσαρμογής των ανηλίκων και των ανάδοχων οικογενειών από την αναδοχή του μέχρι και την ενηλικίωση - ανεξαρτητοποίηση του.
 
«Το “Hope For Children” CRC Policy Center υλοποιεί το πρόγραμμα ανάδοχων οικογενειών για παιδιά υπό τη νομική φροντίδα της Διευθύντριας των Υπηρεσιών Κοινωνικής Ευημερίας», αναφέρεται σε ανακοίνωση της ΜΚΟ και προστίθεται ότι το πρόγραμμα χρηματοδοτείται μέσω του Σχεδίου Κρατικών Χορηγιών των υπηρεσιών κοινωνικής ευημερίας.
 
Ήδη, σημειώνεται, «από τον Δεκέμβριο του 2016 ο οργανισμός έχει αναλάβει το Πρόγραμμα Αναδοχής Ασυνόδευτων Παιδιών με τη χρηματοδότηση της Μονάδας Ευρωπαϊκών Ταμείων».

«Στόχος του εν λόγω προγράμματος ήταν η φιλοξενία ασυνόδευτων παιδιών από εγκεκριμένους ανάδοχους γονείς, η βελτίωση των συνθηκών υποδοχής και των υπηρεσιών που παρέχονται στην εν λόγω ομάδα στόχου», αναφέρεται.
 
Σύμφωνα με την ανακοίνωση, από την αρχή του προγράμματος μέχρι και σήμερα αξιολογήθηκαν αρχικά ενενήντα εννέα υποψήφιες ανάδοχες οικογένειες.

Ενημερώνει παράλληλα ότι «σε επόμενο στάδιο, πραγματοποιήθηκε σειρά εκπαιδευτικών συναντήσεων για την αναδοχή, η οποία περιλάμβανε την προετοιμασία υποψήφιων ανάδοχων γονέων με στόχο να τους βοηθήσει να πάρουν την απόφαση της αναδοχής συνειδητά». «Η εκπαίδευση υλοποιήθηκε μέσω βιωματικών εργαστηρίων σε ομάδες 10-15 ατόμων», αναφέρεται.
 
«Συνολικά μέχρι σήμερα και μέσα από την υλοποίηση του έργου, τοποθετήθηκαν σε οικογένειες εβδομήντα έξι ασυνόδευτοι ανήλικοι», προστίθεται.
 
Το “Hope For Children” CRC Policy Center, συνεχίζει η ανακοίνωση, «εκτός από την εκπαίδευση των ανάδοχων γονέων έχει αναλάβει σε συνεργασία με τις Υπηρεσίες Κοινωνικής Ευημερίας την συστηματική παρακολούθηση της ψυχοκοινωνικής πορείας και προσαρμογής του ανηλίκου και της ανάδοχης οικογένειας από την αναδοχή του μέχρι και την ενηλικίωσή - ανεξαρτητοποίησή του».

Ο οργανισμός, «παρέχει επίσης υπηρεσίες υποστήριξης στους ανάδοχους γονείς σε επείγουσες περιπτώσεις όλο το εικοσιτετράωρο».

Διευκρινίζεται ότι η υποστήριξη παρέχεται από λειτουργούς του οργανισμού, ο οποίος λειτουργεί σε εικοσιτετράωρη βάση, εφτά ημέρες την εβδομάδα.
 
«Στόχος του “Hope For Children” CRC Policy Center μέσω των δράσεων του είναι η προώθηση και η προστασία των συμφερόντων των πιο ευάλωτων ανάμεσα μας, των παιδιών και νέων», σημειώνεται.

Μέσω του προγράμματος αναδοχής «παρέχεται μια εναλλακτική μορφή παιδικής φροντίδας, που δίνει τη δυνατότητα οικογενειακής ζωής στα παιδιά, που δεν μπορούν να μεγαλώσουν με τους γονείς τους», αναφέρεται.

Δειτε Επισης

Φαίδωνος: Σύντομα ολοκληρώνονται οι έξυπνες στάσεις επιβίβασης
Συνεχίζεται η παράδοση με τη συνάντηση Επιταφίων στην Πάφο
Η EΣΚ ενώνει τη φωνή της με τη  Διεθνή Ομοσπονδία Δημοσιογράφων-Καλεί το Ισραήλ να αφήσει τον Τύπο να εισέλθει στη Γάζα
Συννεφιασμένο το σκηνικό του καιρού, αναμένονται βροχές και καταιγίδες το Πάσχα-Πέφτει η θερμοκρασία
Η αντίδραση των αγροτών μετά το χάσμα που προέκυψε από το «e-κοφίνι»-Ζητούν δημιουργία δημοπρατηρίου
Ο Σύνδεσμος Προστασίας Ψυχικής Υγείας συμφωνεί με Μανιφέστο Mental Health Europe ενόψει Ευρωεκλογών
Βοήθεια σε ευάλωτες ομάδες προσφέρουν Εκκλησία, δήμοι και οργανώσεις ενόψει Πάσχα
Εγκρίθηκαν 14 αιτήσεις για υπηκοότητα σε παιδιά μεικτών γάμων
Αποπληρωμή των υποχρεώσεων Δήμων & Κοινοτήτων στο ΤΑΥ, ζητεί ο Δήμος Παραλιμνίου
Κατασχέθηκαν 800 περίπου κιλά κρέας κατόπιν ελέγχων από Κτηνιατρικές Υπηρεσίες