Σε ρυθμούς εσωκομματικών εκλογών ΔΗΚΟ και Συμμαχία Πολιτών

Στους ρυθμούς των εσωκομματικών εκλογών που θα πραγματοποιηθούν στις 10 και 17 Ιουνίου κινούνται ΔΗΚΟ και Συμμαχία Πολιτών αντίστοιχα, με τους υποψήφιους στο ΔΗΚΟ να εντείνουν τον προεκλογικό τους αγώνα και τις υποψηφιότητες στη Συμμαχία Πολιτών να υποβάλλονται σήμερα.
 
Από το Εκλογικό Συνέδριο της Συμμαχίας Πολιτών, που θα πραγματοποιηθεί στις 17 Ιουνίου, θα προκύψει η νέα ηγεσία του Κινήματος. Θα εκλεγούν συγκεκριμένα: Ο πρόεδρος, ο αναπληρωτής πρόεδρος, οι τρεις αντιπρόεδροι, ο Γενικός Γραμματέας, ο  Διευθυντής Οικονομικών Θεμάτων, τα 15 μέλη της Πολιτικής Συγκλήτου και οι έξι πρόεδροι των Επαρχιακών Επιτροπών.
 
Πέραν του Γιώργου Λιλλήκα, ο οποίος θα επαναδιεκδικήσει την προεδρία του κόμματος, πρόθεση υποβολής υποψηφιότητας για τη θέση του προέδρου εξέφρασε το προηγούμενο διάστημα ο σημερινός Διευθυντής Οικονομικών Θεμάτων Παναγιώτης Σαββίδης.
 
Αξίζει να σημειωθεί πως το Εκλογικό Συνέδριο της Συμμαχίας πραγματοποιείται στη σκιά των αποχωρήσεων δεκάδων πρώην πρωτοκλασάτων στελεχών του κόμματος, τους προηγούμενους μήνες, οι οποίοι έφυγαν από το κόμμα διαφωνώντας με την απόφαση του Γιώργου Λιλλήκα να κατέλθει ως υποψήφιος στις προεδρικές εκλογές.
 
Προτεραιότητα της νέας ηγεσίας που θα προκύψει από το Παγκύπριο Εκλογικό Συνέδριο, όπως πληροφορείται ο Reporter, θα είναι μεταξύ άλλων η διερεύνηση του εδάφους για σύναψη συνεργασιών ενόψει των Ευρωεκλογών του Μάιου του 2019.
 
Στο ΔΗΚΟ
Την ίδια ώρα, το προεκλογική τους προσπάθεια εντείνουν οι υποψήφιοι στο ΔΗΚΟ, ενόψει του Εκλογικού Συνεδρίου της 10ης Ιουνίου, όπου ξεχωρίζει η αναμέτρηση Μαρίνου Μουσιούττα και Χριστιάνας Ερωτοκρίτου για τη θέση του αναπληρωτή προέδρου.

 

Τη δική τους μάχη δίνουν ταυτόχρονα και οι έξι υποψήφιοι για τις τρεις αντιπροεδρίες του κόμματος, με τους Αλέκος Τρυφωνίδη, Αντώνης Αντωνίου, Χρίστο Ορφανίδη, Μιχάλη Δαμιανό, Λοΐζο Λοΐζου και Μάριο Κουκλή να διεκδικούν παρουσία στην ανώτατη ηγετική πυραμίδα του κόμματος.   

 

Το δικό της ενδιαφέρον εξάλλου παρουσιάζει και η μάχη των 23 υποψήφιων οι οποίοι διεκδικούν μια από τις 15 αιρετές θέσεις στο Εκτελεστικό Γραφείο.
 
Υπενθυμίζεται πως στην προεδρία του ΔΗΚΟ επανεξελέγη χωρίς ανθυποψήφιο ο Νικόλας Παπαδόπουλος. Χωρίς ανθυποψήφιο εξελέγη στη θέση του Γενικού Γραμματέα ο Άθως Αντωνιάδης, ενώ επίσης χωρίς ανθυποψήφιο επανεξελέγη στη θέση του Γενικού Οργανωτικού ο Φύτος Κωνσταντίνου.  

Δειτε Επισης

Καταγγέλλει επίθεση από συγγενή και στέλεχος του επιτελείου Νικολαΐδη ο Αρμεύτης-«Αυτές είναι οι καθαρές δουλείες;»
Ανακοίνωσε πακέτο στήριξης 1 δισ. ευρώ για Λίβανo η φον ντερ Λάιεν
Απορρίφθηκε η ένσταση για τις εκλογές στον δήμο Δυτικής Λεμεσού-Κανονικά υποψήφιος ο Νίκος Σπύρου
Στον Λίβανο ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης και φον ντερ Λάιεν-Επί τάπητος το πακέτο στήριξης για μείωση Μεταναστευτικών ροών
«Η ΕΕ ανέκαθεν στήριξε και θα στηρίξει τις προσπάθειες λύσης του Κυπριακού»
Απορρίφθηκε η νέα πρόταση της Chevron για ανάπτυξη του «Αφροδίτη»-Κρίθηκε ανεπαρκής
Αισθάνεται... αδικημένος από τη στάση της ΕΕ ο Τατάρ-«Υπάρχει τραμπουκισμός, πίεση και ανομία»
Πεντάγωνο: Το τεχνητό λιμάνι που κατασκευάζει ο στρατός των ΗΠΑ στη Γάζα είναι κατά το 50% έτοιμο
Οι ιδιαιτερότητες των εκλογών της Λευκωσίας-Οι επιλογές, οι συμμαχίες και οι εκτιμήσεις
Στον Λίβανο με δώρα και ελπίδα για κλείσιμο της στρόφιγγας των ροών Χριστοδουλίδης και φον ντερ Λάιεν