Τη μέρα που πάγωσε ο ποταμός: Το νέο συγγραφικό έργο του Σταύρου Χριστοδούλου

Κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Καστανιώτη η δεύτερη συγγραφική δουλεία του Σταύρου Χριστοδούλου , η οποία τιτλοφορείται «Τη μέρα που πάγωσε ο ποταμός».

Την Δευτέρα, 4 Ιουνίου θα πραγματοποιηθεί η παρουσίαση του νέου βιβλίου στις 7 το απόγευμα στη Δημοσιογραφική Εστία στη Λευκωσία.

Αποσπάσματα από βιβλίο θα διαβάσει η ηθοποιός Στέλλα Φυρογένη ενώ την εκδήλωση θα συντονίσει ο δημοσιογράφος Κώστας Κωνσταντίνου.

Περιγραφή βιβλίου:

Βουδαπέστη, 12 Φεβρουαρίου 1985. Το κρύο περονιάζει τα κόκαλα, ο ποταµός έχειπαγώσει και ένας χρησµός, που ακούγεται σαν κρώξιµο, σηµαδεύει τον νεογέννητο.

Γιάνος: «Κακός σπόρος, κακά µαντάτα».

Είκοσι επτά χρόνια αργότερα, ο χρησµός επιβεβαιώνεται· ο «Γιάνος ο Ούγγρος» συλλαµβάνεται στην Αθήνα, κατηγορούµενος ότι δολοφόνησε τον ζωγράφο Μίλτο Αδριανό.

Πρόκειται άραγε για ένα ακόµα «τυπικό» έγκληµα όπου εµπλέκεται το κύκλωµα της αντρικής πορνείας; O δηµοσιογράφος Στράτος Παπαδόπουλος ξεκινά να ξετυλίγειτο κουβάρι της ιστορίας, σκαλίζοντας ζωές παράλληλες, που ενίοτε συναντώνται στο περιθώριο της νέας αθηναϊκής πραγµατικότητας.Μια εξηντάχρονη χήρα που διατηρεί ερωτική σχέση µε τον Ούγγρο, η γυναίκα του µε την οποία έχει αποκτήσει έναν γιο, ο γόνος µιας ισχυρής πολιτικής οικογένειας που σχετιζόταν µε τον ζωγράφο, ένας κρυψίνους αστυνόµος και ένας σκοτεινός τύπος του υπόκοσµου είναι τα πρόσωπα-κλειδιά σε ένα άνισο παιχνίδι συναλλαγών.

Στο βιβλίο του Σταύρου Χριστοδούλου κανείς δεν µοιάζει αθώος, ενώ η αλήθεια κρύβεται, όπως πάντα, στις λεπτοµέρειες. Καθώς αποκαλύπτεται το µυστήριο, τα γκρίζα νερά του Δούναβη παρασέρνουν τις ιστορίες ανθρώπων που το µόνο που επιθύµησαν ήταν ν’ αγαπηθούν.
 

Ο συγγραφέας:

Ο Σταύρος Χριστοδούλου γεννήθηκε στη Λευκωσία το 1963. Σπούδασε Νοµικά στην Αθήνα, αλλά δεν άσκησε ποτέ τη δικηγορία, αφού ήδη από το τέλος της δεκαετίας του ’80 τον κέρδισε η δηµοσιογραφία. Εργάστηκε ως διευθυντής περιοδικών στην Κύπρο και την Ελλάδα. Σήµερα ανήκει στο δυναµικό του συγκροτήµατος «Ο Φιλελεύθερος», στην Κύπρο.Το πρώτο του µυθιστόρηµα, Hotel National (2016), περιελήφθη στη βραχεία λίστα των Κρατικών Βραβείων Λογοτεχνίας της Κύπρου, καθώς και στην αντίστοιχη του λογοτεχνικού περιοδικού Κλεψύδρα.

Δειτε Επισης

Ο Σύνδεσμος Προστασίας Ψυχικής Υγείας συμφωνεί με Μανιφέστο Mental Health Europe ενόψει Ευρωεκλογών
Βοήθεια σε ευάλωτες ομάδες προσφέρουν Εκκλησία, δήμοι και οργανώσεις ενόψει Πάσχα
Εγκρίθηκαν 14 αιτήσεις για υπηκοότητα σε παιδιά μεικτών γάμων
Αποπληρωμή των υποχρεώσεων Δήμων & Κοινοτήτων στο ΤΑΥ, ζητεί ο Δήμος Παραλιμνίου
Κατασχέθηκαν 800 περίπου κιλά κρέας κατόπιν ελέγχων από Κτηνιατρικές Υπηρεσίες
Συνδικαλιστική ελευθερία στον στρατό ζητά η Ισότητα
Συμφωνία συνεργασίας μεταξύ Επιτροπής Δεοντολογίας Αθλητισμού και Γενική Γραμματεία Αθλητισμού Ελλάδας
Οδηγίες Ευαγγέλου να σταματήσει να αποκόπτεται το ΕΕΕ από γυναίκες στα καταφύγια
Το προσωπικό της Βουλής εκφράζει συλλυπητήρια για το θάνατο της Γεωργίας Ψαριά
Περιοδεία Υπ. Μεταφορών στην Πάφο για αξιολόγηση αναπτυξιακών έργων