Να δημοσιεύονται πληροφορίες που δεν στοχοποιούν ενα πρόσωπο, λέει η Ε. Λοιζίδου

Βασική Αρχή του Νόμου είναι να δημοσιεύονται μόνο εκείνες οι πληροφορίες που είναι ανάλογες του επιδιωκόμενου σκοπού και είναι βασική Αρχή δημοσιογραφικής δεοντολογίας να μην στοχοποιείται ένα πρόσωπο, πριν η Αστυνομία  καταλήξει σε κάποιο ύποπτο και ως εκ τούτου θα κριθεί αν κάποιες από τις πληροφορίες που δημοσιεύτηκαν και ο τρόπος που παρουσιάστηκαν, ήταν σύμφωνα με αυτές τις βασικές αρχές, αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Επίτροπος Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα Ελένη Λοϊζίδου Νικολαϊδου
 
Σε νέα σύσταση για το διπλό φονικό στο Στρόβολο, η Επίτροπος διευκρινίζει αρχικά ότι στη χθεσινή της ανακοίνωση είχε καλέσει τα ΜΜΕ να μην δημοσιεύουν ή αναπαράγουν πληροφορίες οι οποίες δεν εξυπηρετούσαν σωστά το δημοσιογραφικό ενδιαφέρον.
"Αντιλαμβάνομαι ότι τα μέσα ενημέρωσης ανταποκρίθηκαν στην ανάγκη ή στην απαίτηση του κοινού να ενημερωθεί για αυτό το στυγερό έγκλημα ή ακόμη και στη δίψα να εντοπιστεί και να τιμωρηθεί άμεσα ο ένοχος. Σκοπός της ανακοίνωσης ήταν η προστασία του παιδιού και όχι η φίμωση των μέσων ενημέρωσης", αναφέρει η κ. Νικολαϊδου.
 
Στην ανακοίνωσή της σημειώνει ότι κάποια ΜΜΕ συμμορφώθηκαν άμεσα, ορισμένα συμμορφώθηκαν εν μέρει και άλλα, ενώ στην αρχή έδειξαν πρόθεση να συμμορφωθούν, κατέληξαν να δημοσιεύουν ή να αναπαράγουν πληροφορίες, "οι οποίες δεν εξυπηρετούσαν σωστά το δημοσιογραφικό ενδιαφέρον".
 
Σε ό,τι αφορά την ανακοίνωση που είχε εκδώσει η Αγγλική Σχολή στην οποία βασίστηκαν κάποια δημοσιεύματα, η Επίτροπος αναφέρει ότι αυτή απευθυνόταν σε μια κλειστή ομάδα παραληπτών, καθηγητών και γονέων και δεν αποσκοπούσε στην ενημέρωση του ευρύτερου κοινού.
"Κατόπιν παρέμβασής μου, η Αγγλική Σχολή απέσυρε την ανακοίνωση, όμως αυτή είχε ήδη αναρτηθεί σε κάποια μέσα", αναφέρει.
 
Πηγή:ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Ο Ερντογάν εγκαινίασε τη Μονή της Χώρας ως τζαμί-«Μια ακόμα ένδειξη της ευαισθησίας μας»
Οδηγούσε στην αντίθετη λωρίδα ο άτυχος Ευτύχιος-Εξετάσεις για την ταχύτητα των δύο οδηγών
Χειροπέδες στους αναζητούμενους και σε άλλους δύο για την επίθεση με κροτίδες σε οικία στο Κίτι
Το Ισραήλ βομβαρδίζει σε περιοχές που διέταξε εκκένωση-«Πρόβα επέμβασης στη Ράφα»
Ρίψη πυροβολισμών έξω από οικία νωρίς το απόγευμα στη Λεμεσό
Νέο σοκ στην Ελλάδα-Δεκατετράχρονη κατήγγειλε τον πατριό της για σεξουαλική κακοποίηση
Η πρώτη αντίδραση της Χαμάς για την εντολή εκκένωσης συνοικιών της Ραφάς-«Επικίνδυνη κλιμάκωση»
Πάνω από 1,200 οι συμμετοχές για το e-κοφίνι-Κάθε Δευτέρα και Πέμπτη ανακοινώνονται οι τιμές
Σκληρό πρέσινγκ υπεράσπισης και μαραθώνια διαδικασία για υπόπτους για «Δημητρούι»-Σε εξέλιξη εδώ και οκτώ ώρες
ΒΙΝΤΕΟ: Η στιγμή που ένοπλος εισβάλλει σε εκκλησία και προσπαθεί να πυροβολήσει ιερέα