Στο Προεδρικό η Σπέχαρ με φόντο οδοφράγματα, έκθεση Λουτ και αποκεντρωμένη

Με φόντο την επικείμενη υποβολή της έκθεσης του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ για το Κυπριακό στο Συμβούλιο Ασφαλείας, αλλά και υπό το πρίσμα των ποικίλων αντιδράσεων που προκάλεσε-κυρίως στο εσωτερικό μέτωπο-η πρόταση του Προέδρου της Δημοκρατίας για αποκεντρωμένη ομοσπονδία, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης συναντάται σήμερα το πρωί με την Ειδική Αντιπρόσωπο του Γ.Γ. του ΟΗΕ στην Κύπρο, Ελίζαμπεθ Σπέχαρ.
 
Η συνάντηση πραγματοποιείται κατόπιν αιτήματος της κ. Σπέχαρ, η οποία, υπενθυμίζεται πως την περασμένη Τρίτη είχε στα κατεχόμενα συνάντηση με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη, Μουσταφά Ακιντζί. Επίκεντρο της συνάντησης Σπέχαρ-Ακιντζί υπήρξε, όπως έγινε γνωστό και παρόλο που δεν υπήρξαν δηλώσεις, το θέμα της διάνοιξης των οδοφραγμάτων Δερύνειας και Λεύκας.
 
Ένα θέμα, που αναμένεται να τεθεί και σήμερα επί τάπητος κατά τη συνάντηση της Ειδικής Αντιπροσώπου του Γ.Γ. του ΟΗΕ στην Κύπρο με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.
 
Δεν αποκλείεται επίσης να συζητηθεί το ενδεχόμενο καθορισμού συνάντησης του Προέδρου Αναστασιάδη με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη, με τον τελευταίο να εκφράζει την περασμένη Τρίτη την επιθυμία του να συναντηθεί με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας σε μια ημερομηνία ενδεχομένως όχι πολύ μετά την έκθεση της 15ης Οκτωβρίου(σ.σ. την έκθεση που θα υποβάλει στον Αντόνιο Γκουτέρες η ειδική απεσταλμένη του για το Κυπριακό Τζέιν Χολ Λουτ).
 
«Και να καθορίσουμε από κοινού και να ανακοινώσουμε στον κόσμο την ημέρα διάνοιξης των οδοφραγμάτων Δερύνειας-Απλικίου και να ανταλλάξουμε απόψεις για το μέλλον αυτού του νησιού, αξιολογώντας και την έκθεση που θα βγει στις 15 Οκτωβρίου», ανέφερε ο Μουσταφά Ακιντζί.

Δειτε Επισης

Καταγγέλλει επίθεση από συγγενή και στέλεχος του επιτελείου Νικολαΐδη ο Αρμεύτης-«Αυτές είναι οι καθαρές δουλείες;»
Έκλεισε εκκρεμότητες για τις εκλογές, βγάζει μπροστά πρώην υπουργούς και ιστορικά στελέχη ο ΔΗΣΥ
Ανακοίνωσε πακέτο στήριξης 1 δισ. ευρώ για Λίβανo η φον ντερ Λάιεν
Αποφυλακίζεται ο Νίκος Μιχαλολιάκος-Αντίθετος ο Eισαγγελέας που τον κρίνει αμετανόητο
Θλίψη Ένωσης Συντακτών για τον θάνατο της Γεωργίας Ψαριά-«Πάλεψε γι’ αυτά που πίστευε και υπηρετούσε»
Τελευταία στιγμή τα πασχαλινά ψώνια στις υπεραγορές-«Αδικαιολόγητες αυξήσεις πολλές φορές»
Χειροπέδες σε 30χρονο για υπόθεση ληστείας, απειλές και επίθεση στη Λεμεσό
Στον Λίβανο ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης και φον ντερ Λάιεν-Επί τάπητος το πακέτο στήριξης για μείωση Μεταναστευτικών ροών
Νομική μάχη στο Εφετείο για την κράτηση των υπόπτων για «Δημητρούι»-Σε εξέλιξη η διαδικασία
BINTEO: Πατέρας ανάγκαζε τον 6χρονο γιο του να τρέξει σε διάδρομο-Πέθανε από χρόνια κακοποίηση