Συστάθηκε ανακριτική ομάδα για καταγγελίες Φαίδωνα – Στο στόχαστρο επώνυμοι

Την σύσταση ανακριτική ομάδας για τη διερεύνηση των καταγγελιών του Δημάρχου Πάφου Φαίδωνα Φαίδωνος σχετικά με σκάνδαλο για τουρκοκυπριακές περιουσίες τις οποίες κατέχουν μη πρόσφυγες και τις υπενοικιάζουν εισπράττοντας χιλιάδες ευρώ, ανακοίνωσε η αστυνομία.
 

Συγκεκριμένα σε ανακοίνωση της η αστυνομία αναφέρει ότι «με οδηγίες του Αρχηγού Αστυνομίας κ. Ζαχαρία Χρυσοστόμου, την υπόθεση θα διερευνήσει ομάδα ανακριτών του Τμήματος Καταπολέμησης Εγκλήματος, με επικεφαλής αξιωματικό του Τμήματος.Αυτό αποφασίστηκε λόγω της σοβαρότητας της υπόθεσης, της έκτασης του ανακριτικού έργου, αλλά και του γεγονότος ότι οι εξετάσεις θα περιλαμβάνουν ανακρίσεις σχεδόν σε όλες τις επαρχίες της Κύπρου».
  
Μετά τη λήψη καταθέσεων και την κατάθεση που αναμένεται να κληθεί να δώσει λειτουργός της Υπηρεσίας Τουρκοκυπριακών Περιουσιών, ο φάκελος της υπόθεσης αναμένεται να διαβιβαστεί για μελέτη στο Αρχηγείο Αστυνομίας.
 
Απ’ εκεί θα εξεταστεί κατά πόσο ο φάκελος της υπόθεσης θα διαβιβαστεί στη Νομική Υπηρεσία προς αξιολόγηση του μαρτυρικού υλικού και για οδηγίες για τον παραπέρα χειρισμό της υπόθεσης.
 
Υπενθυμίζεται ότι χθες έδωσε κατάθεση ο Δήμαρχος Πάφου η οποία διήρκησε τέσσερις περίπου ώρες και ολοκληρώθηκε στις 20.10 το βράδυ.

Ο κ. Φαίδωνος νωρίτερα σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους εξέφρασε την ελπίδα, όπως η σημερινή του κατάθεση βοηθήσει σε ένα μικρό ή μεγάλο βαθμό στο να ξεκινήσει μια γενικευμένη προσπάθεια να αποκατασταθούν όλες αυτές οι αδικίες και η κακοδιαχείριση και «να ξηλωθεί αυτό το τεράστιο σκάνδαλο το οποίο οικοδομήθηκε γύρω από τις τ/κ περιουσίες  από το 1974 μέχρι σήμερα.» 
 
Ο Δήμαρχος Πάφου έδωσε στη δημοσιότητα ονόματα πολιτικών και συγγενικών τους προσώπων καθώς και επιχειρηματίες με αποτέλεσμα να ακολουθήσει θύελλα αντιδράσεων.
 
Μεταξύ άλλων, ο Δήμαρχος Πάφου κατονόμασε τον πρώην Υπουργό Άμυνας Ηλία Ηλιάδη, τον πατέρα του Σταύρου Μαλά, Διονύση, το πρώην στέλεχος του ΔΗΣΥ και πρώην δημοτικού συμβούλου στον Δήμο Πάφου Κενδέα Ζαμπυρίνη, τον πρώην Δημοτικού συμβούλου του ΔΗΚΟ Νίκου Κόννικου και τον Ανδρέα Κουρούσιη. Όπως ανέφερε ο κ. Φαίδωνος, τον τελευταίο ενάμιση χρόνο έχουν ανακτηθεί γύρω στις 110 τ/κ περιουσίες από τις αρμόδιες υπηρεσίες.

 

Δειτε Επισης

Απειλητικά emails στάλθηκαν και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες-Έρευνες Αστυνομίας για τον αποστολέα
Συνελήφθη 44χρονος για κλοπή πορτοφολιού από υπεραγορά
Επαναρχίζουν οι έρευνες για τον εντοπισμό ανθρώπινου μέλους στην παραλία της Λάρας
Άλλο ένα καλοκαίρι υπό τον φόβο των τετράτροχων στα παραλιακά μέτωπα-Στα συρτάρια τα μέτρα
Έρχονται αυστηρότερες ποινές για ρίψη πυροτεχνημάτων-Επιχειρεί να βάλει τάξη στην ασυδοσία η Κυβέρνηση
Εντοπίστηκε ανθρώπινο μέλος σε παραλία της Πάφου
Απόπειρα φόνου στη Λευκωσία-Γυναίκα έπεσε από μπαλκόνι μετά από καυγά με τον σύζυγο της
Χάθηκαν τα ίχνη 30χρονου στη Λάρνακα-Ζητά τη βοήθεια των πολιτών η Αστυνομία
Παγκύπρια εκδήλωση διαμαρτυρίας για τον Θανάση-«Η δικαιοσύνη δεν παζαρεύεται»
Πρόεδρος για υπόθεση Θανάση: «Μας ενδιαφέρει να λάμψει η αλήθεια»