Μη παραδοχή από τα τρια μέλη του πρώην Κοινοτικού Συμβουλίου Κρήτου Τέρρας

Τρία μέλη του πρώην κοινοτικού συμβουλίου Κρήτου Τέρρας, που παρουσιάστηκαν σήμερα ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Πάφου σε σχέση με καταγγελίες που αφορούν διάφορα αδικήματα όπως συνωμοσία προς διάπραξη κακουργήματος, δήλωσαν αθώοι.  
 
Πρόκειται για τον  πρώην πρόεδρο της κοινοτικής Αρχής της Κρήτου Τέρρα ηλικίας 50 ετών, τον πρώην αντιπρόεδρο ηλικίας 60 ετών και ένα πρώην μέλος του κοινοτικού συμβουλίου ηλικίας 65 ετών.
 
Οι τρεις κατηγορούμενοι κατηγορήθηκαν γραπτώς και ακολούθως απάντησαν μη παραδοχή στις κατηγορίες που αντιμετωπίζουν. Το δικαστήριο όρισε την υπόθεση για τις 9 Μαρτίου του 2018.
 
Η υπόθεση που καταχωρήθηκε  από το ΤΑΕ Πάφου στο Επαρχιακό Δικαστήριο Πάφου αφορά καταγγελίες που προέκυψαν μετά από διερεύνηση της Επαρχιακής Διοίκησης Πάφου και στη συνέχεια του Τμήματος Ανιχνεύσεως Εγκλημάτων Πάφου.
 
Σύμφωνα με την Αστυνομία, τα αδικήματα διαπράχθηκαν μεταξύ των ετών 2007- 2011 από μέλη του προηγούμενου κοινοτικού συμβουλίου. Στο κατηγορητήριο συμπεριλαμβάνονται 408 κατηγορίες και αφορούν διάφορα αδικήματα και παρατυπίες που σημειώθηκαν την πιο πάνω περίοδο, μεταξύ των οποίων  συνωμοσία προς διάπραξη κακουργήματος, κλοπή από δημόσιο λειτουργό , νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες, κατάχρηση εξουσίας και άλλα αδικήματα μείζονος σημασίας.
 
Σύμφωνα με τα γεγονότα, έγιναν πράξεις και παραλείψεις από τα τρία πρώην μέλη του κοινοτικού συμβουλίου Κρήτου Τέρρας, τα οποία όπως φαίνεται έπαιρναν αποφάσεις χωρίς να καταγράφονται στα πρακτικά και δεν κοινοποιούσαν τις εν λόγω αποφάσεις στο Γραφείο της Επάρχου για επικύρωση.

Δειτε Επισης

Συνεχίζονται οι συλλήψεις στα κατεχόμενα για τα πλαστά διπλώματα-Χειροπέδες και σε δημοσιογράφο
Πιθανό να επέβαιναν σε μοτοσικλέτα οι δράστες των πυροβολισμών στο Ζακάκι
Οδηγούσε στην αντίθετη λωρίδα ο άτυχος Ευτύχιος-Εξετάσεις για την ταχύτητα των δύο οδηγών
Χειροπέδες στους αναζητούμενους και σε άλλους δύο για την επίθεση με κροτίδες σε οικία στο Κίτι
Ρίψη πυροβολισμών έξω από οικία νωρίς το απόγευμα στη Λεμεσό
Ενέκρινε ξημερώματα την κράτηση των έξι για «Δημητρούι», επιφυλάχθηκε για τους τρεις-Έσπασε κάθε ρεκόρ η διαδικασία
Δύο πυροσβεστικά ελικόπτερα και δεκαοκτώ μέλη έστειλε στην Κύπρο η Ιορδανία
Στην Κύπρο αποστολή από την Ιορδανία για ενίσχυση των πτητικών μέσων αεροπυρόσβεσης
Χειροπέδες σε άλλους δύο για το «Δημητρούι»-Ο ένας κατάδικος των Κεντρικών Φυλακών
Ψάχνουν τα αίτια της τραγωδίας ανήμερα του Πάσχα-Έφυγαν με διαφορά τρία χρόνια μάνα και γιος