Κόβει κεφάλια ο Λιλλήκας- Εκτός Συμμαχίας όσοι υποσκάψουν την υποψηφιότητά του

Όποιος δεν σεβαστεί την απόφαση της πλειοψηφίας των συλλογικών οργάνων της Συμμαχίας Πολιτών για τις προεδρικές εκλογές θέτει αυτομάτως εαυτόν εκτός Κινήματος, διαμήνυσε ο πρόεδρός της Γιώργος Λιλλήκας, σημειώνοντας πως η εξαγγελία της δικής του υποψηφιότητας θα γίνει μέσα στο επόμενο διάστημα όταν επικυρωθεί η απόφαση από την Ανώτατη Σύγκλητο.
 
Ερωτηθείς σήμερα πότε θα γίνει η εξαγγελία της υποψηφιότητας του για την Προεδρία της Δημοκρατίας, ο κ. Λιλλήκας είπε πως ολοκληρώνεται αυτό το διάστημα η ενημέρωση των επαρχιακών Επιτροπών, χθες ενημερώθηκε η επαρχιακή της Λευκωσίας και μετά την προγραμματισμένη συνεδρία της Πολιτικής Συγκλήτου θα προχωρήσει η υλοποίηση της απόφασης Ανώτατης Συγκλήτου.
 
Ερωτηθείς γύρω από τις αντιδράσεις που έχουν καταγραφεί από στελέχη της Συμμαχίας για τη δική του υποψηφιότητα, ο κ. Λιλλήκας είπε πως είναι σεβαστή η διαφορετική άποψη, η διαφωνία και η κριτική.
 
«Αλλά», σημείωσε, «ακόμα πιο σεβαστή είναι η απόφαση της πλειοψηφίας. Είναι αδύνατο να λειτουργήσει ένα συλλογικό Κίνημα, όπως και μια οργανωμένη κοινωνία, αν δεν εφαρμόζονται οι αρχές της Δημοκρατίας, κατά τις οποίες όταν δεν είναι εφικτή η ομοφωνία αποφασίζει η πλειοψηφία», διαμήνυσε.
 
Ο κ. Λιλλήκας είπε πως αυτό που αναμένει είναι πως όλοι θα σεβαστούν την απόφαση της πλειοψηφίας, και όσοι υποσκάψουν την απόφαση αυτή θα θέσουν τον εαυτό τους εκτός Κινήματος.
 
Ερωτηθείς αν υπάρχει διαδικασία διαγραφής στο Κίνημα, ο κ. Λιλλήκας είπε πως «πρώτα θα πρέπει να αναμένουμε να δούμε κατά πόσον θα υπάρξει τέτοια δημόσια υπόσκαψη και αν θα υπάρξει, τότε αυτός που δεν θα σεβαστεί την απόφαση θέτει εαυτόν εκτός Συμμαχίας».
 

Δειτε Επισης

Επιμένουν για δυο Κράτη οι Τούρκοι-«Δεν υπάρχει πια θέμα για συνομοσπονδία ή ομοσπονδία»
Έστειλε μηνύματα ο Κόμπος για το Κυπριακό- «Λύση στο πλαίσιο του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ»
Με τοπικιστικά κριτήρια οι εκλογές στην Αμμόχωστο-Η πολυκοσμία στο Παραλίμνι και η μάχη του κατεχόμενου δήμου
Καρογιάν: Πρωταρχική επιδίωξη της ΔΗΠΑ να τερματιστεί η κατοχή
ΒΙΝΤΕΟ: Αφαίρεσαν τα πανό του Καραμανίδη για τις εκλογές και του άφησαν φάκελο για να ψηφίσει άλλη-Προχωρεί σε καταγγελία
Κίρμπι: Σε μερικές μέρες ανοίγει το τεχνητό λιμάνι στη Γάζα για ανθρωπιστική βοήθεια από Κύπρο
«Βήμα για σοβαρή αντιμετώπιση βίας κατά γυναικών η νέα Οδηγία»-Όσα υποστηρίζουν Κύπριοι Ευρωβουλευτές
Επιβεβαίωσε την κάθοδο της Ολγκίν στην Κύπρο στις 7 Μαΐου εκπρόσωπος του ΓΓ του ΟΗΕ
20 χρόνια μετά... Oι τρεις πρώτοι Κύπριοι Ευρωβουλευτές μιλούν για την Ευρώπη του τότε και του σήμερα
Ο κομματικός χάρτης της Λεμεσού, το κοινό μοτίβο και η μάχη του κέντρου να σπάσει το δίπολο ΔΗΣΥ-ΑΚΕΛ