Ξεκάθαρα τα κίνητρα για τη δολοφονία του Ροδοθέου αλλά… μηδαμινά τα στοιχεία

Συνεχίζονται οι έρευνες της αστυνομίας σε σχέση με τη στυγερή δολοφονία του 61χρονου επιχειρηματία Αντρέα  Ροδοθέου το βράδυ της Τετάρτης σε εξοχική κατοικία φίλου του που μετέβη στην Γεράσα μαζί με άλλους δυο φίλους του.

Οι ανακριτές της υπόθεσης συνεχίζουν τη λήψη καταθέσεων ενώ από το τμήμα πέρασαν αρκετά πρόσωπα με τα οποία ο Ροδοθέου είχε ανοιχτούς λογαριασμούς, χωρίς όμως να προκύπτει οτιδήποτε εναντίον τους.

Η αστυνομία θεωρεί δεδομένο ότι η δολοφονία του πρόκειται για ξεκαθάρισμα λογαριασμών και δεν θεωρεί τυχαίο ότι εκτελέστηκε λίγε ώρες μετά που ο στενός του συνεργάτης Μάριος Χριστοδούλου άλλως Μπένης, καταδικάστηκε σε ίσοβια μετά την παραδοχή του για την οργάνωση του τετραπλού φονικού της Αγίας Νάπας και τις σχεδιαζόμενες δολοφονίες άλλων δυο «δικών» του.

Όπως αναφέρει αστυνομική πηγή, η δολοφονία του Ροδοθέου είναι συνέχεια του αιματοκυλίσματος που ξεκίνησε με το πενταπλό φονικό της Αγίας Νάπας και στη συνέχεια ακολούθησε η δολοφονία του επιχειρηματία Γιάννη Καλοψιδιώτη και ακολούθως το τετραπλό φονικό.  

Ωστόσο το έργο των ανακριτών κρίνεται εξαιρετικά δύσκολο αφού οι ηθικοί αυτουργοί επιστράτευσαν άριστα επαγγελματίες δολοφόνους οι οποίοι δεν άφησαν κανένα ίχνος.

Από την σκηνή εξαφάνισαν μέχρι και τους κάλυκες ενώ δυο ημέρες μετά, ακόμη δεν έχει διευκρινιστεί αν έχουν διαφύγει με μοτοσικλέτα ή αυτοκίνητο.

Με την πάροδο των ημερών όλο και εξανεμίζονται οι ελπίδες της αστυνομίας για σύλληψη των δολοφόνων αφού δεν αποκλείεται να έχουν ήδη διαφύγει από την Κύπρο.

Υπενθυμίζεται ότι ο εκτελεστής βρισκόταν από την απέραντη όχθη του ποταμού από όπου βρίσκεται οικία και σε μια απόσταση περίπου 30 – 40 μέτρων, και όταν ο Ροδοθέου σηκώθηκε για να μεταβεί στην κουζίνα για να πάρει γλυκό, ο εκτελεστής άνοιξε πυρ εναντίον του.

Αποτέλεσμα να  τον πλήξει στην κοιλιά, από σφαίρα που διαπέρασε τη σπονδυλική του στήλη και προκάλεσε ρήξη κοιλιακής αορτής. Αυτή η μία σφαίρα τον σκότωσε, ενώ στη συνέχεια ακολούθησαν ριπές πυροβολισμών.

Μετά τη δολοφονία του Ροδοθέου οι αρχές υπό τον φόβο αντιποίνων λαμβάνουν μέτρα και έθεσαν υπό παρακολούθηση πρόσωπα που εξέφρασαν φόβους για τη ζωή τους.  

Διαβάστε επίσης:

Δειτε Επισης

Από το θανατηφόρο του 2012 στη δολοφονία Θανάση-Η αμφισβήτηση, η μη ανάληψη ευθυνών και η ανάγκη για αλλαγές
Τα κλειδωμένα σενάρια για την σορό που βρέθηκε στη Σωτήρα-Περιορίστηκαν φάκελοι ελλειπόντων
Σε σχεδόν όλα τα σχολεία το απειλητικό email-Ψάχνουν τον αποστολέα οι Αρχές
Επαναπατρίστηκαν αλλοδαποί που διέμεναν παράνομα στην Κύπρο-Πάνω από 4.000 στο 2024
Ε. Χαραλαμπίδου σε Νομική Υπηρεσία-«Ο Εισαγγελέας εκτίθεται, υπάρχουν διαβαθμίσεις για να κλείνουν στόματα»
Απουσιάζει από την οικία του στο Πισσούρι 45χρονος (pic)
Καμπανάκι CPT για τον υπερπληθυσμό στις Φυλακές και κρατητήρια-Όσα καταγράφονται στην έκθεση
Επιβεβαιώνει τις μπάλες με τα κινητά η Διεύθυνση Φυλακών-Διαψεύδει τον εντοπισμό ναρκωτικών
Υπεραμύνεται των αποφάσεων της για Κατσουνωτό η Εισαγγελία-Αντεπιτίθεται στην Αρχή, ενοχλημένη με τις επικρίσεις
H ανακοίνωση του Υπουργείου Παιδείας για τα απειλητικά email στα σχολεία