Πέντε κινήσεις που μεταμόρφωσαν την Ανόρθωση

Χαμόγελα, ενθουσιασμό και ικανοποίηση επικρατούν στην Ανόρθωση την επομένη της θριαμβευτικής νίκης με 3-1 επί της ΑΕΚ στην «Αρένα» που φέρνει την ομάδα της Αμμοχώστου κοντά στην πρόκριση στα ημιτελικά του κυπέλλου.
 
Σαφώς και το εισιτήριο της πρόκρισης δεν σφραγίστηκε και θα χρειαστεί αρκετή προσπάθεια και στον επαναληπτικό του «Αντώνης Παπαδόπουλος», όμως η «Κυρία» είναι το ξεκάθαρο αφεντικό μετά την επιβλητική τριάρα.
Μια χαμένη χρονιά με αμφισβητήσεις και ντροπιαστικά αποτελέσματα στο πρώτο εξάμηνο που έκανε αρκετούς να μιλούν ακόμα και για υποβιβασμό, εξελίσσεται σε περίοδος ανάκαμψης και η αρχή αντεπίθεσης για την ομάδα της Αμμοχώστου.
 
Ο ΡΕΠΟΡΤΕΡ καταγράφει πέντε λόγους, αγωνιστικούς και εξωαγωνιστικούς, που μεταμόρφωσαν το «φάντασμα» της Ανόρθωσης σε ωραία «Κυρία».
 
  • Η επιστροφή Αντρέα Παντελή στα διοικητικά της Ανόρθωσης. Η «Κυρία» έχει πρόεδρο που είναι σε καθημερινή επαφή με το ποδοσφαιρικό τμήμα μεταδίδοντας ασφάλεια και στήριξη σε παίκτες και προπονητής. Η επιστροφή Παντελή «αγκαλιάστηκε» και από τη μεγαλύτερη μάζα των φίλων της ομάδας.
  • Μεταγραφές Ιανουαρίου+Ράγιος: Μπορούν τρεις ποδοσφαιριστές ν’ αλλάξουν την εικόνα μιας ομάδας; Η απάντηση είναι ναι, εφόσον υπάρχει «υγεία» σε ένα ποδοσφαιρικό τμήμα. Η απόκτηση των Μίτροβιτς, Ολιβέιρα και Άλβες πρόσθεσαν ποιότητα στο ρόστερ. Η παρουσία του Μίτροβιτς βοήθησε στην κυκλοφορία της μπάλας και ισορροπία μεταξύ των τριών γραμμών, ενώ η αποτελεσματικότητα των Ολιβέιρα και Άλβες στην επίθεση αποδεικνύεται καταλυτική. Η επιστροφή του Ρούμπεν Ράγιος και η χρησιμοποίηση του στη φυσική του θέση (επιτελικός χαφ και όχι ακραίος όπου συνήθιζε να τον τοποθετεί ο Πούτσε) αποτελεί επίσης κομβικό σημείο που οδήγησε στην ανάκαμψη της Ανόρθωσης. 
     
  • Οπισθοχώρηση Σιβού. Όταν ο Ρόνι Λέβι επέμεινε ότι η απόκτηση ακραίου επιθετικού και ανασταλτικού μέσου είναι πιο σημαντική από ενίσχυση με κεντρικό αμυντικό ήξερε τι έκανε. Ο Ισραηλινός προπονητής μετατόπισε τον Σιβού σε ρόλο κεντρικού αμυντικού και «έδεσε» την αμυντική του γραμμή, με τον Ερέρο να παρουσιάζεται αισθητά βελτιωμένος έχοντας ως παρτενέρ τον Σιβού.
     
  • Ρόνι Λέβι. Δεν μπορεί να μην πιστωθεί η μεταμόρφωση της Ανόρθωσης στον Ισραηλινό προπονητή. Η αξία του Ρόνι Λέβι είναι δεδομένη και αποδεικνύεται έμπρακτα μόλις του δόθηκαν τα εφόδια (μεταγραφές Ιανουαρίου, στήριξη από τη διοίκηση) για να εργαστεί. Η αγωνιστική πειθαρχεία που επιβάλλει εκτός γηπέδου είναι ορατή, πλέον, και στον αγωνιστικό χώρο με το πάθος των παικτών να ξεχειλίζει στα πρόσωπά τους σε κάθε αγώνα.
     
  •  Κόσμος-«Αντώνης Παπαδόπουλος». Η αλήθεια είναι πως ο κόσμος της Ανόρθωσης δεν γύρισε την πλάτη στην ομάδα παρά τις δύσκολες στιγμές που είχε τα τελευταία εννιά χρόνια. Η χαμένη περηφάνια του Ανορθωσιάτικου κόσμου επέστρεψε, το «Αντώνης Παπαδόπουλος» έγινε (ξανά) καυτή έδρα και μπορεί από… μόνο του να καθορίσει παιχνίδια. Το ντέρμπι με την Ομόνοια (από 0-2 σε 2-2) και οι άνετες νίκες επί Ερμή και Εθνικού το πιστοποιούν.