Διάκριση Λουκά Φουρλά στην χάραξη πολιτικών Υγείας στην Ευρώπη βάσει δείκτη HPL

Ο Ευρωβουλευτής του ΔΗΣΥ και του ΕΛΚ και υποψήφιος στις Ευρωεκλογές Λουκάς Φουρλάς, κατατάσσεται πρώτος μεταξύ των Κυπρίων Ευρωβουλευτών και 26ος μεταξύ του συνόλου των 705 μελών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, σχετικά με την μεγαλύτερη επίδραση στη χάραξη πολιτικών για θέματα Υγείας, στην Ευρώπη, αναφέρει ανακοίνωση του υποψήφιου Ευρωβουλευτή.

Σύμφωνα με τον δείκτη Health Policy Leaders (HPL) από το RPP Group, προστίθεται, η τιμητική θέση που κατέχει ο κ. Φουρλάς είναι αποτέλεσμα της αναγνώρισης της συμβολής του στην χάραξη υπεύθυνων πολιτικών που συνέβαλαν καθοριστικά στην προώθηση πρωτοβουλιών και νομοθεσιών για την Υγεία.

«Είναι μεγάλη τιμή να λαμβάνω αυτή τη διάκριση που μου έχει απονέμει το RPP Group. Υπόσχεσή μου είναι ότι θα συνεχίσω να αγωνίζομαι για τα θέματα της Υγείας που αφορούν το σύνολο των πολιτών, έχοντας πάντα επίκεντρο τον άνθρωπο και τις ανάγκες του», δήλωσε ο κ. Φουρλάς.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, στο σκεπτικό του ο Οργανισμός σημειώνει ότι τα τελευταία χρόνια τα συστήματα υγειονομικής περίθαλψης της Ευρώπης αντιμετώπισαν σημαντικές προκλήσεις, που δοκιμάστηκαν κυρίως από την πανδημία COVID-19. Γίνεται αναφορά σε ζητήματα όπως οι ελλείψεις προσωπικού, οι ανεπαρκείς υποδομές και οι ελλείψεις φαρμάκων.

Οι πρόσφατες νομοθετικές ρυθμίσεις, αναφέρει, αντικατοπτρίζουν την αυξημένη εστίαση των υπευθύνων χάραξης πολιτικής στην αντιμετώπιση αυτών των πιεστικών ζητημάτων υγειονομικής περίθαλψης. Υπό το πρίσμα αυτό, αναφέρεται, ο ρόλος των υπευθύνων χάραξης πολιτικής είναι πρωταρχικής σημασίας στη διαμόρφωση αποτελεσματικών πολιτικών υγείας που βελτιώνουν την υγειονομική περίθαλψη για εκατομμύρια ανθρώπους στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Δειτε Επισης

Έφτασε στη Γάζα από την Κύπρο το πρώτο φορτίο ανθρωπιστικής βοήθειας μέσω της προβλήτας (pics)
Ο ισραηλινός στρατός εντόπισε στη Γάζα τις σορούς τριών ομήρων της Χαμάς
Πρόεδροι Ζαμβίας, Μοζαμβίκης και Μποτσουάνας στηρίζουν προσπάθειες λύσης Κυπριακού
Δύο αδέρφια έσπασαν τον κώδικα του Ethereum και έκλεψαν crypto $25 εκατ. μέσα σε δευτερόλεπτα
Η κατάθεση της παιδίατρου στη δίκη της Πισπιρίγκου-«Η Μαλένα ήταν σε άριστη κατάσταση, δεν πίστευα ότι πέθανε»
Εφιάλτης για 17χρονο στη Σπάρτη-Συγγενείς της κοπέλας του τον απήγαγαν και τον ξυλοκόπησαν άγρια
Η ΕΤΥΦΑ απορρίπτει ισχυρισμούς κινεζικής Κοινοπραξίας στο Βασιλικό
Σκότωσε τη σύζυγο του και πήγε σε ξενοδοχείο να δει ειδήσεις ο 50χρονος στο Μενίδι
Ε. Χαραλαμπίδου σε Νομική Υπηρεσία-«Ο Εισαγγελέας εκτίθεται, υπάρχουν διαβαθμίσεις για να κλείνουν στόματα»
Ευγνωμοσύνη Λευκωσίας για στάση στο Κυπριακό εξέφρασε ο Πρέσβης στο Νεπάλ